خواص زرد آلو برای سلامتی بدن؛ از درمان سرطان تا ریزش مو

به گزارش خبرنگار سلامت شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ زردآلو یکی از انواع میوه های بسیار محبوب فصل تابستان است که خواص درمانی بسیاری برای سلامتی بدن دارد. زردآلو از میوه هایی است که برای سلامت چشم بسیار مفید است. زردآلو حاوی مقادیر غنی از انواع ویتامین ها و کاروتنوئیدها می باشد و به همین دلیل علاوه بر تقویت بینایی، می تواند باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری های چشمی نیز شود.

برای آشنایی بیشتر با مضرات و خواص زردآلو در ادامه با ما همراه باشید.

خواص زرد آلو

خواص زرد آلو برای درمان سرطان

زردآلو به دلیل وجود انواع آنتی اکسیدان های قوی و ویتامین هایی مثل ویتامین C و ویتامین A خاصیت ضد سرطانی بسیار قوی دارد. مصرف زردآلو می تواند باعث کاهش رشد سلول های سرطانی شود و به کنترل رادیکال های آزاد مخرب که یکی از عوامل اصلی سرطان هستند کمک کند.دانه زردآلو به درمان سرطان کمک می‌کند. به خاطر وجود کاروتنوئیدها و از سوی دیگر ترکیبات آنتی اکسیدان‌هایی که در زردآلو یافت می‌شود، این میوه می‌تواند به محافظت از بدن در برابر آنتی اکسیدان‌ها کمک کند.همانطور که می‌دانید رادیکال‌های ازاد محصول فرعی و خطرناک متابولیسم سلولی هستند و باعث می‌شوند سلول‌های سالم DNA خود را تغییر دهند و به سلول‌های سرطانی تبدیل وند.آنتی اکسیدان‌ها می توانند این مواد خطرناک را خنثی کنند. در چنین شرایطی می توان مطمئن بود که بدن دچار بیماری هایی همچون سرطان، بیماری قلبی و آلزایمر نمی‌شود. زردآلو می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.

خواص زرد آلو برای ریزش مو 

یکی از خاصیت های جالب و کمتر شناخته شده زردآلو تقویت موها می باشد. روغن زردآلو حاوی مقادیر غنی از ویتامین E می باشد و به همین دلیل برای افزایش رشد موها و جلوگیری از ریزش موهای سر بسیار موثر است.زردآلو برای مراقبت از پوست بسیار مفید است. این ماده می‌تواند به سرعت جذب پوست شود و بعد از اعمال آن، پوست چرب نخواهد بودزردالو تنها برای نرمی و درخشندگی پوست مورد استفاده قرار نمی‌گیرد. این میوه در درمان بیماری های مختلف پوستی همچون اگزما و خارش نیز موثر است. این موضوع به خاطر وجود ترکیبات آنتی اکسیدانی است که در زردآلو یافت می‌شود،این میوه نه تنها مقدار قابل توجهی ویتامین A دارد( می‌تواند ۶۰ درصد از نیاز بدن به این ویتامین را رفع کند) که به داشتن پوستی سالم تر کمک می‌کند بلکه حاوی انتی اکسیدان‌هایی است که از پوست در برابر رادیکال‌های ازاد محافظت می‌کند. همانطور که می‌دانید رادیکال‌های ازاد به از بین رفتن پوست و ایجاد نشانه‌های پیر در صورت کمک می کنند.

خواص زردآلو برای درمان کم خونی 

یکی از مهم ترین دلایل کم خونی فقر آهن می باشد. زردآلو حاوی مقادیر غنی از آهن می باشد که به همین دلیل می تواند علاوه بر افزایش روند تولید گلبول های قرمر، به بهبود تولید و جریان خون نیز کمک شایانی کند. یکی دیگر از دلایلی که می توان از زردآلو برای درمان کم خونی استفاده کرد این است که این میوه حاوی مس نیز می باشد که به همین دلیل می تواند باعث جذب حداکثری آهن در بدن شود و در نتیجه به درمان کم خونی کمک کند.به خاطر وجود آهن و مس، زردالو می‌تواند در درمان کم خونی مفید باشد. این خاصیت به افرادی که از کم خونی رنج می‌برند بسیار کمک خواهد کرد.کم خونی در اصل کمبود آهن است و می‌تواند به مواردی همچون ضعف، خستگی، سبکی سر، مشکلات گوارشی و عملکرد ضعیف متابولیسم منجر شود. بدون گلبول‌های قرمز خون، بدن نمی‌تواند اکسیژن مورد نیاز خود را تامین کند. اندام‌های بدن نیز در چنین شرایطی به درستی کار نخواهند کرد.آهن بخش کلیدی تشکیل گلبول‌های قرمز است و مس نیز در این فرایند کمک می‌کند. هردوی این مواد معدنی در زردالو موجودند و می‌توانند تشکیل گلبول‌های قرمز را تسریع کنند.

خواص زردآلود برای درمان یبوست 

زردآلو از میوه هایی محسوب می شود که برای درمان یبوست بسیار مناسب است. زردآلو علاوه بر فیبر فراوان، دارای مقادیر غنی از پکتین و سلولز می باشد که به همین دلیل می تواند به روند حرکات روده ای کمک کند و به آسانی یبوست را درمان کند.زردآلو سرشار از فیبر است. بنابراین می‌تواند اجابت مزاج را بهبود ببخشد. اغلب توصیه می‌شود بیمارانی که به طور مکرر از یبوست رنج می برند از این میوه استفاده کنند زیرا خاصیت ملین دارد. فیبر به اجابت مزاج کمک می‌کند. در چنین شرایطی انتقال مواد قابل دفع از بدن به سمت روده‌ها راحت تر می‌شود و به سادگی از بدن خارج می‌گردد.فیبر به تولید شیره معده کمک می‌کند و همین امر جذب مواد مغذی را ساده تر خواهد کرد. در چنین شرایطی غذا به راحتی شکسته می‌شود تا هضم آن راحت تر گردد. علاوه بر این، فیبر می‌تواند حرکات دستگاه گوارش را تحریک کند و این حرکات باعث می‌شود اجابت مزاج بهتر شود.

خواص زرد آلو برای زنان 

همانطور که می دانید اکثر خانم ها به دلیل عادت ماهیانه با فقر آهن روبرو هستند که این فقر آهن در نتیجه باعث ایجاد کم خونی می شود. مصرف زردآلو برای جبران کم خونی خانم های در دوران قاعدگی، یائسگی و حتی بارداری بسیار مفید است.

خواص زردآلود برای کاهش خطر بیماری قلبی 

مصرف زرآلو باعث می شود که خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی تا حد زیادی کاهش یابد. زردآلو حاوی مقادیر غنی از لیکوپن و انواع آنتی اکسیدان های قوی می باشد که به همین دلیل می تواند علاوه بر کاهش کلسترول بد خون، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را نیز کاهش دهد بهترین روش برای محافظت از قلب و جلوگیری از بروز بیماری های مختلفی همچون حملات قلبی، سکته و تصلب شرایین است. مقادیر بالای ویتامین C در زردآلو نیز وجود پتاسیم و فیبر غذایی می‌تواند به سلامت سیستم قلبی-عروقی کمک کند،ویتامین C قلب را از وجود رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. پتاسیم نیز می‌تواند فشار خون را پایین بیاورد. وجود فیبر غذایی در زردآلو باعث می‌شود کلسترول اضافی بر روی دیواره‌های رگ‌های خونی تجمع نکنند. تمامی این موارد به همراه یکدیگر باعث سلامت قلب و بهبود شرایط آن می‌شوند.

خواص زرد آلو برای کاهش وزن 

مصرف زردآلو به تنهایی نمی تواند تاثیر بسیار زیادی برای لاغری داشته باشد ولی اگر از این میوه یا فراورده های آن در یک رژیم غذایی کامل استفاده کنید می تواند به لاغری کمک کند. فیبر و کالری بسیار کم زردآلو برای کاهش وزن مفید هستند.

خواص زردآلود برای  درمان آکنه 

زردآلو دارای خواص ضد التهابی است و به همین دلیل می تواند به رفع قرمزی پوست و آکنه کمک کند. علاوه بر این از اسکراب یا ماسک زردآلو می توانید برای رفع جوش های سر سیاه نیز استفاده کنید. برای تهیه ماسک زردآلو کافیست میوه را پوره کرده و روی پوست خود قرار دهید، پس از اینکه پوره زردآلوی روی پوست، به طور کامل خشک شد، آنرا با آب بشویید.

خواص زردآلود برای کاهش استرس

برگه های خشک شده زردآلو ممکن است حاوی مقادیر زیادی از گوگرد و سولفیت ها باشند. به همین دلیل توصیه می شود که افرادی که به گوگرد حساسیت دارند از مصرف برگه زردآلو خودداری کنند زیرا می تواند باعث حملات شدید تنفسی شود.
محققان و دانشمندان بر این باورند که روغن زردآلو خاصیت ضد آسمی دارد ومی تواند در درمان نشانه‌های این بیماری مفید باشد. وجود چنین خاصیتی می‌تواند به کاهش استرس و فشار موجود در ریه‌ها کمک کند. در نتیجه از بروز حملات

مضرات زردآلود برای آلرژی و حساسیت 

زردآلو از میوه های حساسیت زا محسوب می شود و ممکن است افرادی زیاد به آن حساسیت داشته باشند. به همین دلیل توصیه می شود که از خوردن زیاد زردآلو خودداری کنید، زیرا ممکن است کسانی هم که به زردآلو حساسیت ندارند با مشکلاتی مواجه شوند.
خطری در مورد مصرف این میوه گزارش نشده است. البته برخی از افراد ممکن است به مواد موجود در آن الرژی داشته باشند. به همین خاطر، نگرانی‌هایی در مورد میوه خشک شده وجود دارد که باید مدنظر قرار گیردسولفیت یکی از موادی است که در بیشتر میوه‌های خشک شده یافت می‌شود و ماده خوبی محسوب نمی‌شود. سولفیت می‌تواند بر روی اسم تاثیر بگذارد و حملات اسم را تحریک نماید. بنابراین، اگر به دنبال درمان طبیعی اسم هستید بهتر است از زردآلوی طبیعی استفاده کنید.

بیشتر بخوانید:

خواص انگور برای سلامتی بدن؛ از رژیم لاغری تا طب سنتی

زردآلو یکی از انواع میوه های بسیار محبوب فصل تابستان است که سرشار از مواد مغذی و ویتامین‌های مختلف است و خواص درمانی بسیاری برای سلامتی بدن دارد.