به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از وزارت نیرو، عبدالامیر یاقوتی مدیرکل دفتر مدیریت انرژی و امور مشتریان توانیر درباره مصارف برق خانگی اظهار داشت: از ابتدای اجرای طرح سراسری پاداش صرفهجویی (یکم خرداد) تاکنون ۲۵ میلیون قبض برق برای مشترکان صادر شده که ۳۵ درصد این مشترکان نسبت به میزان مصرف دوره گذشته خود، مشمول دریافت پاداش صرفهجویی شدهاند، به بیان دیگر از هر سه مشترک، یک مشترک پاداش صرفهجویی دریافت کرده است.
وی با بیان اینکه اثرات اجرای این طرح هنوز در یک ماه قبوض صادره برق خود را نشان داده است، بیان کرد: بنابراین همچنان زمان برای مشارکت مشترکان خانگی در این طرح و بهرهمندی از مزایای آن باقی است؛ به عبارت دیگر این فرصت وجود دارد که همه مشترکان برق خانگی تا پایان اجرای طرح پاداش صرفهجویی، حداقل یک بار مشمول پاداش شوند و اثرات مثبت آن را در قبوض برق خود مشاهده کنند.
مدیرکل مدیریت انرژی و امور مشتریان شرکت توانیر ضمن تشریح برخی راهکارها برای کاهش میزان برق مصرفی خانوار، اضافه کرد: خاموش کردن لامپهای اضافی، خاموش کردن تلویزیون در زمانهایی که نیازی به استفاده از آن نیست، قرار دادن درجه کولرهای آبی روی دور کند و غیره از جمله راهکارهای ساده اما مؤثر در کاهش میزان مصرف برق مشترکان به شمار میرود.
به ازای کاهش هر یک درجه در کولرهای گازی مصرف انرژی ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش مییابد
یاقوتی اضافه کرد: قرار دادن درجه کولرهای آبی روی دور کند، میزان مصرف کولر را تا ۵۰ درصد کاهش میدهد و در کولرهای گازی بین ۲۲ تا ۲۵ درجه به ازای هر یک درجه از ۱۵ تا ۲۰ درصد مصرف انرژی کولرها کاهش مییابد.
وی تاکید کرد: تعیین تعرفه و اجرای طرح پاداش نه صرفهجویی و محاسبه غیریارانهای برق به صورت پلکانی، تماماً در جهت مصرف بهینه برق توسط مشترکان درنظر گرفته شده است؛ پیشبرد این موضوعات به این معنا نیست که مشترکان، برق مصرف نکنند بلکه در تلاش هستیم افراد به میزان نیاز انرژی مصرف کنند.
مدیرکل دفتر مدیریت انرژی و امور مشتریان شرکت توانیر با اشاره به تعیین الگوی مصرف برق بر اساس اقلیم هر منطقه، ادامه داد: کشور در ماههای گرم سال (خرداد تا شهریور) به پنج اقلیم تقسیم میشود که یک اقلیم عادی است و مابقی تحت عنوان مناطق گرم یک تا چهار تقسیمبندی میشوند.
۲۲ میلیون مشترک خانگی برق در مناطق عادی قرار دارند
وی در این زمینه تصریح کرد: مناطق عادی را عموماً مرکز و شمال کشور مانند تهران، اصفهان، شیراز، مشهد، تبریز، کردستان و کرمانشاه تشکیل میدهد که ۲۲ میلیون از ۳۲ مشترک در این مناطق وجود دارند؛ در منطقه گرم یک که حوزه جنوب کشور از قبیل خوزستان، بوشهر، هرمزگان، بخشی از سیستان و بلوچستان، بخشی از کرمان جنوب و بخشی از فارس جنوب را شامل میشود، ۴ میلیون مشترک وجود دارد؛ منطقه گرم دوم در سراسر کشور پراکنده است که ۱۶۰ هزار مشترک را در خود جای داده است، در منطقه گرم سه که منطقه کویری مرکز کشور را از جمله قم، بخشی از کاشان و یزد شامل میشود، یک میلیون مشترک برق وجود دارد و اما در منطقه گرم چهار که حوزه مرطوب و نیمه معتدل را به خود اختصاص میدهد و نیمه شمالی کشور را اعم از گلستان، مازندران، گیلان و غیره را شامل میشود پنج میلیون مشترک برق وجود دارد.
بیشترین سهم انرژی برق کشور در مناطق عادی و گرمسیر یک بوده و معادل ۸۰ درصد است
یاقوتی یادآور شد: ۴۰ درصد انرژی در نواحی عادی، ۴۰ درصد در مناطق گرمسیر یک و ۲۰ درصد در سایر مناطق کشور به ویژه مناطق گرمسیر چهار مصرف میشود؛ بر این اساس بیشترین سهم انرژی برق کشور در مناطق عادی و گرمسیر یک بوده که معادل ۸۰ درصد انرژی مصرفی کل کشور است.
وی با بیان اینکه در کل کشور ۸۰ درصد مشترکان زیر الگو برق مصرف میکنند؛ در تشریح الگوی مصرف، اظهار کرد: ۱۰ درصد مشترکان بین الگو تا ۱.۵ برابر الگو، ۶ درصد بین ۱.۵ تا ۲ برابر الگو و چهار درصد مشترکان بیش از دو برابر الگو هستند.
۲۷ درصد انرژی توسط ۱۰ درصد مشترکان مصرف میشود
مدیرکل مدیریت انرژی و امور مشتریان شرکت توانیر اظهار کرد: ۶ درصد مشترکان پر مصرف میزان ۱۵ درصد مصرف برق و چهار درصد دیگر این دسته از مشترکان ۱۲ درصد مصرف برق را به خود اختصاص میدهند؛ به طور کلی ۲۷ درصد انرژی کشور توسط ۱۰ درصد مشترکان مصرف میشود.