روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله رزمایش محرم؛ شکست آرایش جنگی دشمن، انحصار در واردات نهاده‌های دامی، اماواگرهای اثربخشی لایحه عفاف و حجاب به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «رزمایش محرم شکست آرایش جنگی دشمن» نوشت: امسال با وجود پرحجم ترین حملات، سراسر شهر ها و روستا های کشــورمان، شاهد پر رونق ترین محافل قرآنی در ماه مبارک رمضان، و پرشورترین سوگواری ها برای سالار شهیدان (ع) در دهه اول محرم بود. آنها که در این مصاف از ملت ایران سیلی خوردند، نه سفلگان پروژه بگیر سیاسی و رسانه ای، بلکه کارفرمایان شان در ناتوی فرهنگی- اطلاعاتی بودند. هر چند آرایش جنگی دشــمن غلیظ تر شده، اما منحصر به امروز نیست و هر قدر شدت یابد، سند محکم تری است بر این مدعا که تمدن وحشی غرب به عنوان امتداد حرکت شیطان، قافیه را باخته است. این معارضه، در دو قالب متفاوت انجام می شود. نخست، تهاجم و هتاکی آشکار از سوی صهیونیسم مسیحی و بازوهای بهائی و تکفیری آن. دوم، نفوذ و تحریف و مصادره به مطلوب، در قالب جعل اســلام آمریکایی و شــیعه انگلیسی. هرگاه مجال یافتند، ارادت ملت ایران به امام حسین (ع) را هدف گرفتند؛ مانند حرمت شکنی عاشورای سال 1388 و اغتشاشات سال گذشته، و نیز، دوره موسوم به اصالحات که با وقاحت نوشتند: اگر حســین در کربلا کشته شد، نتیجه خشونت پدر و جدش بود! ریشه ســتیزه جویی غرب و غربگرایان را باید در گسترش روزافزون اسلام جست.

جوان: عباس حاجی نجاری در یادداشتی با عنوان «روایت آمریکایی پایان امریکا» چنین نوشت: نشريه امريكايي نيوزويك ۶ مردادماه در گزارشي با عنوان آغاز پايان امريكايي در خاورميانه به بررسي روند تحولات جهاني و نقش امريكا در آن پرداخته و با اشاره به عقب ماندگي هاي امريكا از بسياري از روندهاي جهاني به دليل اتكاي به تهديد، ايجاد مزاحمت، تحريم و اعزام نيروهاي نظامي براي پيشبرد برنامه هاي امريكا و... يادآور مي شود: امروز ارتباط امريكا با حريفان اصلي اش به پايين ترين سطح رسيده است ؛در اين ميان چين فهرستي فزاينده از اهداف ژئوپليتيك را دنبال مي كند، روسيه درگير جنگي در اوكراين است كه چشم اندازي براي پايان آن وجود ندارد، ايران روابطش را با حريفان بازسازي مي كند، كره شمالي به توسعه سلاح هاي هسته اي اش سرعت مي بخشد و تحريم ها كه مهم ترين نقطه اتكاي امريكاست، تا به اينجا تأثيري در تغيير رويكرد دشمنان امريكا نداشته است.

خراسان: محمدصادق مصدق در یادداشتی با عنوان «زیر پوست انفجارهای زینبیه» این گونه نوشت: هفته گذشته و همزمان با تاسوعا و عاشورای حسینی که طی آن هـزاران نفر از شیعیان سوریه بــرای مراسم عـــزاداری به بـارگـاه حضرت زینب سـلام الله علیها در دمـشـق رفـتـه بـودنـد،بـرای دومین بار طی 48 ساعت در منطقه زینبیه انفجار تروریستی رخ داد که ۶ شهید و ۲۳ زخمی به جا گذاشت. قربانیان این انفجارهای تروریستی نیز غیرنظامیان از جمله زنان و کودکان بودند. درباره وقـوع انفجارها در منطقه زینبیه ذکر چند نکته الزامی است: اول این که این انفجارها در دهه اول محرم و همزمان با عــزاداری امـام حسین(ع) در روز تاسوعا و حضور موکب های عاشورایی انجام شد.دوم این که انفجارهای تروریستی در زینبیه دمشق با اهانت به قرآن کریم در سوئد و دانمارک نیز همزمان شده است.

عصر ایرانیان: علیرضا عباسی در سرمقاله ای با عنوان «انحصار در واردات نهاده های دامی» نوشت: با صنعت مرغ موجود تمام نیاز ۲ و نیم میلیون تنی کشور را تأمین می کنیم اما متأسفانه این صنعت از نظر نهاده های مورد نیاز وابسته به واردات است، و این نیاز بیش از ۸۰ درصد است. نهاده های دامی وارداتی شامل کنجاله سویا و ذرت می شوند و متأثر از مناسبات بین المللی ما هستند و در مواقع تحریم، تغییر و تأمین نرخ ارز دچار مشکل می شود، تلاش می کنیم مبادی وارداتی را متنوع کنیم و این موضوع در اسناد بالادستی وجود دارد. باید واردات نهاده های از کشورهای مختلف صورت بگیرد، درحال حاضر عمده واردات ما از کشور برزیل است. نباید تنها وابسته به دو نهاده دامی کنجاله سویا و ذرت باشیم و باید نهاده های دیگری را با ملاحضات تمامی جوانب جایگزین کنیم، باید امکان کشت نهاده های جایگزین در داخل کشور را داشته باشیم و این محصولات مانند سوربن و ارزن کم آب بر باشند. نباید در واردات نهاده های دامی انحصار داشته باشیم و باید این انحصار از بین برود، در زمینه واردات نهاده های دامی مورد نیاز صنعت مرغ تنها اسم دو نفر و یا دو شرکت شنیده می شود و هر زمان اراده کنند می توانند بازار را دچار اختلال و مشکل کنند.

قدس: مهدیه شادمانی در یادداشتی با عنوان «اماواگرهای اثربخشی لایحه عفاف و حجاب» چنین نوشت: لایحه عفاف و حجاب نقاط قـوت و ضعفی دارد که البته بخش مجازات های در نظر گرفته شده برای سلبریتی های هنجارشکن و قانون گریز مثبت ارزیابی می شود. این لایحه نسبت به متن قبلی تغییراتی داشته است که شامل مجازات ها و نکات بازدارنده است. اما در خصوص مـردم و دستگاه های دولتی، مانندگذشته مشکل ضمانت اجــرای لوایح را داریـم و نمی دانیم تا چه میزان می توانیم نسبت به گـزارش دهـی و دقـت عمل نهادها و دستگاه ها نظارت داشته باشیم. بنابراین نخستین پرسشی که مطرح می شود، مربوط به کجا قرار گرفتن ضمانت اجرای این لایحه اســت؛ چـراکـه اثربخشی قوانین بـه فـراخـور نظارت مستمر ممکن می شود.

با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله رزمایش محرم؛ شکست آرایش جنگی دشمن، انحصار در واردات نهاده‌های دامی، اماواگرهای اثربخشی لایحه عفاف و حجاب به چشم می‌خورد.