روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله قوت‌ها و آسیب‌ها در کارنامه دوساله دولت، چرا هر روز ظرف انتخابات را می‌شکنید، حضور مقتدرانه ارتش و سپاه در خلیج فارس به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «قوت ها و آسیب ها در کارنامه دوساله دولت» نوشت: دو سال از آغاز ریاست جمهوری آقای رئیسی گذشت. او حقوقدان و قاضی القضات بود، و نه فعال سیاســی و حزبی مصطلح. سیاســت را می شناخت و به اعتبار مسئولیت قضایی، با چالش های مدیریتی آشنایی نداشــت، اما اهل سیاسی کاری و سیاســت بازی نبود. می شود کارنامه دو ساله رئیســی و دولت وی را از زوایای مختلف ارزیابی کرد؛ مقایسه با کارکرد رئیس جمهور و دولت قبل، شعار ها و وعده های انتخاباتی، رضایت مردم، ارزیابی کارشناسان، و آسیب ها موانع موجود. صداقت رئیسی و حرمت و کرامتی را که برای مردم و عزت و اقتدار و امنیت ملی قائل اســت، می توان با سکاندار قبل از او مقایسه کرد. چند روایت از حامیان دولت سابق را بخوانید: نیما زم مدیر کانــال آمدنیوز، هنگام اقامت در پاریس: مجموعه ما در انتخابات ۹6 تحلیل امنیتی داشت. می خواهم بازش نکنم تا قضایای دیگر اتفاق بیفتد تا بنشینیم و مفصل تر با هم صحبت بکنیم. با توجه به شرایط داخلی و خارجی، به این نتیجه رسیدیم که باید برویم پشت سر فردی مثل روحانی. ما دلباخته کسی نبودیم. من همین الان هم از کاری که آمدنیوز در انتخابات کرد، دفاع می کنم. چون با تحلیل این کار را کردیم. کشور باید به نقطه جوش می رسید.

جوان: غلامرضا صادقیان در سرمقاله ای با عنوان «چرا هر روز ظرف انتخابات را می شکنید؟!» چنین نوشت: انتخابات مجلس با آغاز پيش ثبت نام كليد خورد اما جاي تعجب و مقام حيرت و تأسف است كه به رغم پشت صحنه پرتلاطم، و خبرهايي كه درباره فعال شدن رئيسان دولت ها و مجالس ادوار پيشين و حلقه هاي نزديك شان مي شنويم، در ظاهر فقط ناز و تكذيب و ادا مي بينيم! مگر نه آنكه نجات در صدق و راستي است؟ اين شيوه درستي براي مواجهه با مردم و شروع انتخابات نيست. مردم سياستمدار دروغ مند و ديپلماتيك خوي را نمي پسندند و دشمن مي دارند. سه منبع معرفتي به ما نشا ن مي دهد كه در پس پشت انتخابات، غوغايي و تموجي است، هرچند در ظاهر خالف آن را نشان دهند. منبع اول، بولتن هاست. هم اصلاح طلبان و هم اصولگرايان بولتن هايي توليد مي كنند كه چون به ناچار براي يكديگر در شبكه هاي اجتماعي به اشتراك مي گذارند، به دست فعالان رسانه هم مي رسد. در اين بولتن ها هر روز حسن به علي پيغام داده و با محمدجواد بسته و به اين علي اكبر چنين گفته و با آن علي اكبر چنان بسته و ستادهاي انتخاباتي استان ها را فعال كرده و فلاني سرفهرست است و بهماني شرط گذاشته و چنين و چنان.

خراسان: مهدی حسن زاده در یادداشتی با عنوان «غافلگیری در د2 پرده » این گونه نوشت: در شرایطی که هر لحظه با استفاده از فضای مجازی، اخبار روز جهان، کشور و شهرتان را دنبال می کنید، بعید نیست که مانند شنبه شب مشهد، اگر ساعت 22 روز شنبه از منزل خـارج می شوید، با فضای شبه مه آلودی مواجه شوید و با شگفتی پس از مالیدن چشم هایتان، متوجه شوید که فضا پر از ریزگرد شده است. این وصف حال بسیاری از اهالی مشهد در شنبه همین هفته بـود. طبیعی است که در سالی همراه با خشکسالی شدید و افزایش کانون های بیابانی در داخل ایران و به ویژه کشورهای همسایه از صحرای قره قوم ترکمنستان تا بیابان های افغانستان، شاهد چنین ریزگردهایی باشیم اما چنین غافلگیری طبیعی نیست. این بحث را با مثالی دیگر ادامه می دهیم. دو هفته قبل صبح سه شنبه 3 مرداد، مشهدی هایی که صبح راهـی نانوایی شدند تا نان بخرند، ناگهان با گرانی نان مواجه شدند. شهروندی که با همکار ما در روزنامه تلفنی صحبت کرده بود، می گفت که بر سر این که چرا نانوا، نان را گران تر حساب کرده با نانوا دعوا کرده است، چرا که فکر می کرده این گرانی غیرقانونی و خودسرانه است، زیرا شنیده بود که برخی مقامات دولتی، وعده تثبیت قیمت نان را داده اند.

عصر ایرانیان: شهریار حیدری در سرمقاله ای با عنوان «حضور مقتدرانه ارتش و سپاه در خلیج فارس» نوشت: قدرت نظامی و دفاعی جمهوری اسلامی ایران با قبل از انقلاب بسیار متفاوت است. مهم ترین این موضوع این است که مؤلفه قبل از انقلاب تمام امکانات نیروهای نظامی وابسته به غرب بود اما امروز کاملا به صورت خودکفا است و هیچ گونه وابستگی نداریم و قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران وابسته به این ویژگی مهم است. مؤلفه مهم دیگر در این موضوع بحث توان عمق راهبردی نیروی دریایی جمهوری اسلامی است، هر کشوری متناسب با توان دفاعی خود می تواند از دریاهای آزاد استفاده کند. در گذشته ما واقعا چنین قدرتی نداشتیم، امروز به تعبیر مقام معظم رهبری نیروی راهبردی دریایی جمهوری اسلامی ایران می تواند از طریق دریا در اقصی نقاط جهان طی طریق کند و اقیانوس ها را بپیماید. در گذشته و حتی همین ۱۰ سال گذشته هم چنین قدرتی نداشتیم، اما خوشبختانه روز به روز شاهد پیشرفت، نوآوری و خلاقیت در توان دفاعی ارتش و سپاه و نیروی دریایی و هوایی جمهوری اسلامی ایران هستیم.

قدس: فرشید باقریان در یادداشتی با عنوان «موازنه بخشی ایران در گذار هسته ای منطقه» چنین نوشت: هانتینگتون در مقالات کتاب برخورد تمدن ها در 1984 عنوان کرد اگر میان دو رأس اسلام اختلافی ایجاد شـود، فرهنگ بودیسم قائل به حل این مسئله خــواهــد بـــود و تـجـلـی آن، سیاست تجدیدنظرگرایی در روابط تهران-ریاض بود. با توجه به اینکه دو کشور در یک اقــدام متقابلِ مبتنی بـر میانجیگری پکن بـا چشم پوشی از اختلافات سابق به یک همگرایی نسبی رسیده اند، بعید است در آینده اتفاق بدی در روابط تهران- ریاض رقم بخورد و البته کسی هم قادر به کنار زدن چین از تـعـامـلات دو کـشـور نـخـواهـد بـــود. اما بازگشایی کامل سفارتخانه های دو کشور به دلیل شمول تشریفات، به گذشت زمان نیاز دارد. البته غربی ها باوجود چراغ سبز به عربستان در این خصوص به دنبال تمدید تحریم های موشکی برای تلخ کردن کام ایـران به واسطه از سرگیری روابط هستند، ولی این کارشکنی ها با همکاری طرفین شکست خواهد خورد. جمهوری اسلامی ایران روی موازنه سازی منطقه ای و سعودی ها بر توسعه توازن در روابط خارجی شان متمرکز شده اند و به نمی تواند فراخور این، اقدامات فرامنطقه ای فعال به هم افزایی دو کشور آسیبی برساند.

با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله قوت‌ها و آسیب‌ها در کارنامه دوساله دولت، چرا هر روز ظرف انتخابات را می‌شکنید، حضور مقتدرانه ارتش و سپاه در خلیج فارس به چشم می‌خورد.