به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله حجاب شما از خون من رنگینتر است، مصائب یک صنف که همواره راوی مشکلات صنوف دیگر است، ایمپلنت قوانین جدید بورس در راه است به چشم میخورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «حجاب شما از خون من رنگین تر است» نوشت: حضرت رقیه (س) خطاب به پــدرش فرمود: غصه حجاب من را نخوری باباجان؛ چادرم سوخته اما به سرم هست هنوز. از همه مردان امت رســول الله می خواهم فریب فرهنگ و مدهای غربی را نخورید؛ همواره علی بن ابی طالب امیرالمومنین (ع) را الگو و پیشوای خود قرار دهید و از شهدا درس بگیرید... از همه خواهران عزیزم و از همه زنان امت رسول الله می خواهم روز به روز حجاب خود را تقویت کنید، مبادا تار مویی از شما نظر نامحرمی را به خود جلب کند؛ مبادا رنگ و لعابی بر صورتتان باعث جلب توجه شود؛ مبادا چادر را کنار بگذارید. همیشه الگوی خود را حضرت زهرا(س) و زنان اهل بیت قرار دهید. متنی کــه ملاحظه کردیــد، بخشــی از وصیت نامه شــهید محسن حججی است. این شهید بزرگوار از نیروهای جان برکف مدافع حرم بود که در 16 مرداد 13۹6 در منطقه ای مرزی بین سوریه و عراق به اسارت نیروهای تکفیری-تروریستی داعش درآمد و پس از دو روز شکنجه و اسارت، در روز 18 مرداد به درجه رفیع شهادت رسید.
جوان: عبدالله گنجی در سرمقاله ای با عنوان «شعاع خالص سازی» چنین نوشت: بحث خلوص يا وحدت موضوع جديدی نبود كه چندی پيش يكی از سياسيون كشور در جواب يك رسانه مفهوم سازی كرد. سال هاست اين عبارت در قبض و بسط عرصه سياسی كشور ديده شده است و حتی دانشجويان اين موضوع را در حضور رهبری هم طرح كردند. با شروع ثبت نام كانديداهای مجلس شورای اسلامی خوب است چيستی خالص سازی بررسی شود. اخيرا ديدم يكی از اساتيد جامعه شناسی(اصلاح طلب) موضوع را به جبهه پايداری ارجاع داده بود كه حرفی سياسی و تقليل گرايانه است، زيرا انتخابات و فرآيند حقوقی آن حكومتی است و آزادند حرفشان را بزنند. ديگران صرفا خالص سازی امری بسيار مهم است، اما سؤال اساسی اين است كه شعاع آن چه اندازه است، شاخص های آن چيست؟ مخلصين با چه اصولی غربال می شوند و كلا چنين امری شدنی و لازم است؟ آيا امری فراتر از قوانين موجود است و علت بدبينی طيفی از اصلاح طلبان بدان چيست؟
خراسان: سعید برند در یادداشتی با عنوان «مصائب یک صنف که همواره راوی مشکلات صنوف دیگر است» این گونه نوشت: نوشتن از مصائب خبرنگاری همان قدر سخت است که سنگ زیرین آسياب قرار باشد زبان بگشاید و فشارهایی را که یک عمر تحمل کرده است، توصيف کند. خبرنگاری که خود هميشه راوی مصائب جامعه است، جامعه ایی که از او توقع پرده دری از فسادهای پشت پرده و روشنگری تاریکخانه ها را دارد و در مقابل، مسئولانی که از خبرنگار انتظار خویشتن داری و سکوت در مقابل کاستی ها را دارنـد. حالا خبرنگار می ماند و دنيای پر رنگ و لعاب و البته سریع و خشن رسانه و ارتباطات!
عصر ایرانیان: رحیم زارع در سرمقاله ای با عنوان «ایمپلنت قوانین جدید بورس در راه است» نوشت: باید بازار سرمایه را با روش های منطقی و کارشناسی حمایت کرد چرا که اگر بتوانیم بازار سرمایه را رونق دهیم اقتصاد کشور با پیشرفت روبرو می شود البته انجام این مهم نیازمند اقدامات اصولی است. گزارش کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی در مورد ماده ای ذیل طرح تأمین مالی و جهش تولید از طریق اصلاح قوانین حداکثر از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی و رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور بود که نکته مثبتی برای تقویت بازار سرمایه داشت نمایندگان در این رابطه به صندوق توسعه ملی مجوز دادند تا یک درصد از منابع ورودی سالانه خود را در صندوق تثبیت بازار سرمایه گذاری کند که در راستای حمایت از بازار سرمایه است اما نباید فراموش کرد اقدامات اقتصادی هماهنگ دیگری نیز در این رابطه باید انجام داد.
قدس: نسیبه نوری در یادداشتی با عنوان «روشنفکری به بهانه مدنیت به کام غربگرایان» چنین نوشت: ایران در عصر قاجار به واسطه دادن امتیازات پرشمار خارجی، در چنبره قدرت های استعماری قرار گرفته بود. استعمارگران به موازات خارجی، به بهانه غیرکافی بودن ورود کمپانی هایِ قـوای داخلی ایــران و دغدغه حفاظت از اتباع خـود، نیروهای خود را از سرحد وارد می کردند و بـه تمام کنسولگری هایشان می فرستادند. عبدالله مستوفی در شرح این مسئله می گوید: انگلیسی ها بـرای سفارت و کنسولگری های خود، سپاهی هندی تشکیل دادند که هر وقت آقایان سوار می شدند، سی چهل سوار مسلح با ِ لباس نظامی دولـت خود، اطـراف کالسکه آن ها بودند و در خیابان های تنگ آن روز گرد و خاک برپا می کردند.