به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاعرسانی دانا؛ مهیار عسکریان، سرپرست مدیرعاملی شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور پیرامون وضعیت نابهسامان ورزشگاه آزادی اظهار داشت: از ورزشدوستان و هواداران دو تیم بزرگ استقلال و پرسپولیس عذرخواهی میکنم. عذرخواهی دوم من از بازیکنان، کادرفنی و تیمهای پرسپولیس و است که در شروع فصل نتوانستیم شرایط را طوری مهیا کنیم که هوادارانشان با کمکشان بیایند و از دیدن بازی لذت ببرند. مناقشه ورزشگاه آزادی از چند سال پیش شروع شده بود و زمزمهها بر این بود که ورزشگاه آزادی شرایط خوبی ندارد. در چند سال گذشته این موضوع که استادیوم آزادی را زیر بازسازی ببرند، محل صحبت و مناقشه بود و در آخر دولت مردمی علیرغم اینکه پیشبینی میکرد پس از آغاز بازسازی ورزشگاه زیر بار حملات رسانهها و برخی از دوستان قرار بگیرد، این مهم را پذیرفت و فعالیت بازسازی را از اسفندماه بر وزارت ورزش تکلیف کرد.
وی در ادامه بیان داشت: در ابتدای پروژه با توجه به اینکه دیدیم شرایط برای برگزاری بازیهای پرسپولیس و استقلال در استادیوم دیگری وجود ندارد، تصمیم بر این شد که استادیوم را به سه قسمت تقسیم کنیم؛ ضلع غربی، ضلع شرقی و پشت دروازهها. از ضلع غربی شروع کردیم و تخریب سازههای رویی سازه اصلی انجام شد. در واقع سازه شمشیری اصلی حفظ شد و سازههای رویی تا روی سکوها کاملا تخریب شد و مورد بازسازی قرار گرفت. فکر میکنم در حال حاضر فضای موجود که زیر بازسازی نرفته است، میتواند حدود ۵۰ هزار صندلی باشد. نمیتوانیم ورزشگاهی را که عمر ۴۰-۵۰ ساله دارد، فرسوده در نظر بگیریم و اگر نگهداریمناسب وجود داشته باشد، عمر ورزشگاه ۱۰۰ تا ۱۵۰ سال است. در حال حاضر عمر ورزشگاههای بزرگ دنیا ۲۰ تا ۲۵ سال از ورزشگاه ما بیشتر است اما با نگهداری خوب، وضعیت مناسبی دارد. انشالله ما هم بتوانیم عمر مفید ورزشگاه آزادی را افزایش بدهیم.
عسکریان درباره سبک سازهی ورزشگاه عنوان داشت: در این پروژه ابتدا کل سازههای رویی کاملا برداشته شد و به سازه اصلی سکوها رسیدیم. خوشبختانه بر اساس تستها، سازه اصلی مشکلی نداشت اما با این حال فونداسیون و پی سازه اصلی و ستونها را تقویت کردیم. برای سکو از روش جدیدتری استفاده کردیم و بلافاصله روی سازه اصلی، تیرهای پلکانی را اجرا کردیم و پس از عملیات ایزولاسیون، سکوهای پیشساخته را روی تیرهای پلکانی میگذاریم. با این کار در هر متر مربع، ۲۰۰ کیلوگرم سبکسازی انجام دادیم و این باعث میشود طول عمر سازه افزایش پیدا کند. برای شروع بازی با تماشاگر این اقدام را خواهیم داشت و فضای ورزشگاه را طوری آماده میکنیم که زیبا باشد. ما در حال حاضر هم روی بیشتر فضاها به لحاظ زیباسازی کار کردهایم و زیباسازی تونلها، رختکنها، دیوارههای دور ورزشگاه، دکلهای روشنایی و فضاهای ورودی را انجام دادهایم. تمام مسائل قدم به قدم انجام میشود و تنها مشکل این بود که ما نتوانستیم فضاهایی را که زیر بازسازی هستند، با بنر و پرچم پوشش بدهیم که انشالله برای بازیهای با تماشاگر این کار را خواهیم کرد.
وی راجع به میزبانی از لیگ قهرمانان آسیا تصریح داشت: هواداران اصلا نگران نباشند. ما در نشستهایی که با مدیران عامل و اعضای تیم خواهیم داشت، نقطه نظرات دوستان را میگیریم. دغدغه آنها، دغدغه ما هم هست. بحث آبروی کشور در میان است و از همینجا به دوستان قول میدهم که ورزشگاه آزادی را برای بازیها آماده میکنیم. مانی که شرایط برای حضور تماشاگران در استادیوم فراهم شود، شرکت توسعه تجهیز محلهایی را که در حال بازسازی هستند، با بنر و پرچم میپوشاند تا ورزشگاه از نظر بصری نیز شرایط بهتری پیدا کند. خدا را شکر رئیس جمهور محترم نگاه ویژهای به این پروژه دارند و انتخاب دو وزیر ورزشی نشان میدهد که ایشان نگاه ویژهای به ورزش دارند. در شروع این پروژه اگر بودجه وجود نداشت، کار آغاز نمیشد و جا دارد از دوستان در ریاست جمهوری، معاون اول محترم رئیس جمهور و سازمان برنامه و بودجه تشکر کنم اما قطعا این پروژه کمک دوستان را میطلبد. یکی از موضوعاتی که میتواند زمانبندی پروژه را تحت تاثیر قرار بدهد، بحث تزریق به موقع بودجه است.
سرپرست مدیرعاملی این شرکت در مورد ساخت استادیوم ب آزادی گفت: چندین سال قبل ساخت یک ورزشگاه دیگر با ظرفیت ۴۰ هزار نفر در مجموعه آزادی آغاز شد اما به دلیل مسائل حقوقی کلیه عملیات متوقف شده بود. ما سال گذشته موضوعات حقوقی را حل کردیم و به محض اینکه بودجه تامین شود، پروژه آغاز خواهد شد. این استادیوم در ضلع شمال غربی ورزشگاه آزادی قرار دارد و انشاالله بازیهایی یا حجم کمتر آنجا برگزار خواهد شد و بازیهای حساستر و مهمتر در ورزشگاه صد هزار نفری.