روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله رابطه فتنه زن، زندگی، آزادی با جنایت شاهچراغ، با ارزهای آزادشده چه باید کرد، حمله تروریستی شیراز ثمره تروریسم انتقالی به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «رابطه فتنه زن، زندگی، آزادی با جنایت شاهچراغ» نوشت: مرگ مردم اجتناب ناپذیره حتی کسانی که با جمهوری اسلامی مخالف هستند؛ سلامت خودتون برای ما مهمه؛ کشته شدن مردم مشکلی نداره و در مسیر انقلاب هست... بمب هایی که بهت دادم، پرت کن داخل اماکن شلوغ!؛ این بخشی از پیامی است که از طرف مسئول گروهک تروریستی به اصطلاح ارتش مردمی! به یکی از اعضای گروهک ارسال شده است. در هفته های گذشته، این گروهک تروریستی- صهیونیستی قبل از هرگونه اقدام جنایتکارانه توسط سربازان گمنام امام زمان(عج) شناسایی و اعضای آن بازداشت شده و شاکله گروهک نیز منهدم شد. نکته قابل تأمل اینجاست که ۴3 بمب آماده انفجار، 55 چاشنی انفجاری، ۲0 بمب پرتابی و بیش از 100 کیلوگرم مواد پیش ساز انفجاری از مخفیگاه های اعضای این باند تروریستی ـ صهیونیستی کشف شده است. بنابر اسناد منتشر شده، اعضای این باند تروریستی - صهیونیستی با جریان معاند در خارج از کشــور ارتباط نزدیکی داشته است. همان جریانی که در یک سال اخیر با نقاب زن، زندگی، آزادی تقلا کرد تا چهره زشت و مشمئزکننده خود را پنهان کند.

جوان: عباس حاجی نجاری در یادداشتی با عنوان «دشمنان ناکام از مهار اقتدار ایران، امیدوار به چالش سازی درونی» چنین نوشت: ورود زود هنگام تروریست های تکفیری داعش برای بحران سازی امنیتی در کشور با عملیات کور تروریستی روز یک شنبه در حرم حضرت احمدبن موسی(ع) در شیراز نشان داد که طراحان و عاملان آشوب های سال گذشته همان گونه که از قبل فراخوان و وعده داده بودند، بنا دارند با تکرار اقدامات تروریستی و ناامن سازی کشور زمینه را برای ایجاد بحران امنیتی و تضعیف اقتدار درونی فراهم کنند، به همین دلیل است که به محض انجام این عملیات تروریستی،در کنار سکوت قدرت ها ودولت های غربی، رسانه های وابسته به آنها به حمایت از آن برخاسته و تلاش کردند آن ر ا به محملی برای ایجاد ارعاب داخلی و با هدف دامن زدن به بی اعتمادی اجتماعی و ناکارآمدی نظام تبدیل کنند. در ماه های اخیر همگرایی دیپلماسی عزتمندانه نظام جمهوری اسلامی با قدرت دفاعی و پیروزی های میدانی در بسیاری از فرایندهای مهم منطقه ای و جهانی، فرصت های قابل توجهی را برای پیشبرد و تحکیم منافع امنیت ملی ایران ایجاد کرده است که نمادی از آن را این روز ها در قالب تسلیم دولت بایدن به شرایط ایران برای تبادل زندانیان و بازگرداندن بخشی از اموال بلوکه شده ایران می توان دید، تبادلی که غوغای رسانه ای رقبای دولت بایدن را تحت عنوان تسلیم دولت بایدن در برابر ایران در پی داشته است.

خراسان: مصطفی منتظر در یادداشتی با عنوان «با ارزهای آزادشده چه باید کرد؟» این گونه نوشت: پول های آزاد شده از مسیر کره و در آینده عراق که حدود ۱0 میلیارد دلار خواهد بود، به زودی در چرخه استفاده قـرار خواهد گرفت. چه طبق اخبار آمریکایی از این پول صرفا در مسیر غذا و دارو استفاده شود و چه در مسیرهای خواست ایــران، باید پذیرفت که این مبالغ، فشار ارزی به کشور را به شدت کاهش خواهد داد. چراکه واردات سالانه ۸ میلیارد دلاری در عرصه غذا و یک میلیارد دلاری در عرصه دارو با همین مبالغ تامین شده و دلار نفتی ما، خرج مصارف دیگر کشور خواهد شد. یعنی پولی که قبال برای واردات غذا خرج می شده، حالا آزاد خواهد شد. به ویژه آن که سیاست ارز تثبیتی در 2۸هـزارو500 باعث شده بود تا فشار به منابع ارزی بانک مرکزی بیاید و قریب الوقوع بود که بازهم پرش ارزی در بازار آزاد اتفاق بیفتد. ازایـن رو اصل آزادسازی این منابع به کل کشور کمک خواهد کرد و مدیریت منابع ارزی را تسهیل خواهد ساخت.

عصر ایرانیان: علی اکبر علیزاده برمی در سرمقاله ای با عنوان «تعمیق روابط سیاسی بین کشورها در گرو تعاملات تجاری» نوشت: سفر وزیر امور خارجه کشورمان به آفریقای جنوبی از اهمیت بالایی برخوردار است، متاسفانه سیاست خارجی کشورمان در سالیان قبل معطوف به ارتباط با چند کشور غربی شده بود و این امر موجب عقب افتادن ایران در ارتباط و تعامل با دیگر کشورها از جمله کشورهای حوزه آفریقا شد. مطابق نظر کارشناسان سهم ایران در اقتصاد آسیا، آمریکای جنوبی و آفریقا طی چند مدت گذشته افزایش داشته و این نشان دهنده دیپلماسی پویا و فعال است. آفریقای جنوبی در حوزه معادن، کشاورزی و غیره دارای منابع غنی بوده و مستعد سرمایه گذاری های سودآور است، در این میان می توان گفت که تقویت و افزایش مناسبات اقتصادی میان ایران و آفریقای جنوبی سبب افزایش سطح روابط در حوزه های سیاسی، بین المللی، فرهنگی، اجتماعی و غیره می شود و این امر سبب تحقق منافع مشترک خواهد شد. این مهم در حالی است که باید یادآور شد کشورهای آفریقایی دریافته اند جمهوری اسلامی ایران اقتصادی قوی و نوظهور بوده و در عرصه های مختلف سیاسی، اقتصادی و غیره تاثیرگذرا است؛ بنابراین از همه ابزارها برای گسترش مناسبات بهره می برند. در این میان باید تاکید کرد که توسعه روابط اقتصادی با کشورهای آفریقایی از جمله آفریقای جنوبی نیازمند توجه به بخش خصوصی و تسهیل گیری از سوی دستگاه دیپلماسی و سایر مجموعه های مرتبط هستیم.

قدس: حسین محمدی اصل در مطلبی با عنوان «حمله تروریستی شیراز ثمره تروریسم انتقالی» چنین نوشت: پس از حمله تـروریسـتـی یکشنبه شب عوامل تکفیری داعش به حرم مطهر شاهچراغ(ع) رئیس جمهور نهادهای اطلاعاتی و انتظامی را مأمور به شناسایی سریع عوامل دخیل در این جنایت تروریستی کرد. به گفته نهادهای امنیتی، علاوه بر دستگیری یکی از عناصر تروریستی با نام فرقه ای سلمان اسلم یار باهوشیاری حاضران در صحنه، براساس آخرین اخبار، تعداد افراد مظنون بازداشتی مرتبط با این پرونده 10 نفر است. عامل این حادثه تروریستی تاجیک تبار و اهل ولایت بدخشان افغانستان است. وی در این عملیات تـروریـسـتـی یـک ســلاح کلاشنیکف بـا هشت خشاب و ۲۴0 تیر جنگی همراه داشت که البته با اقدام به موقع نیروی خدماتی حرم شاهچراغ(ع)، پس از شلیک 11 تیر دستگیر شد. دولت روسیه ضمن محکوم کردن تروریسم، این حادثه را به رهبر معظم انقلاب و ملت ایران تسلیت گفت. همچنین دولت ها و جریان های سیاسی خارج از کشور از جمله دولت باکو و سید عمار حکیم رهبر حرکت ملی حکمت عراق ضمن همدردی با دولت و ملت ایران، اقدام های تروریستی را محکوم کردند.

با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله رابطه فتنه زن، زندگی، آزادی با جنایت شاهچراغ، با ارزهای آزادشده چه باید کرد، حمله تروریستی شیراز ثمره تروریسم انتقالی به چشم می‌خورد.