به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ عیسی بزرگزاده، مدیرکل دفتر برنامه ریزی کلان منابع آب و تلفیق بودجه وزارت نیرو با اشاره به جزئیات طرح وزارت نیرو برای تامین آب پایدار سیستان و شهر زاهدان اظهار داشت: طرحهای برنامهریزی شده در 3 لایه طرحهای اضطراری، میان مدت و بلند مدت طراحی شده و طرحهای اضطراری در گام اول به تامین نیاز شرب، صنعت و خدمات میپردازد.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی کلان منابع آب و تلفیق بودجه با تاکید بر اجرای به هنگام طرحهای مذکور گفت: هیچ یک از این طرحها جایگزین حقابه هیرمند نیست و این حقابه حق مردم ایران و است که باید از طرف کشور همسایه رهاسازی شود.
وی با اشاره به اینکه آب شرب مردم را معطل حقابه نخواهیم کرد، گفت: ما 115 چاه در این منطقه جایگذاری کردیم که 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که در قالب طرح اضطراری انجام میشود.
تشریح جزئیات برنامه دولت برای تامین آب شرب سیستان
بزرگزاده در تشریح جزئیات طرح میان مدت تامین آب سیستان گفت: اجرای خط انتقال آب از آبخوانهای شرق زاهدان به منطقه هدف است که 250 کیلومتر خط لوله است و فاز اول آن در اوایل سال پیش رو به نتیجه میرسد و تمام آن تا پایان سال 1403 به اتمام میرسد.
این مقام مسئول انتقال آب از دریای عمان را به عنوان طرح بلندمدت مطرح کرد و گفت: این طرح بر اساس قانون مجلس شورای اسلامی به پیش میرود و هم اکنون 12 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و پیشرفت آن از پیشرفت برنامهای بیشتر است.
وی ادامه داد: طرح های یاد شده 3 لایه برنامه وزارت نیرو برای تامین آب شرب مردم سیستان و بلوچستان است.
شرایط تامین آب شرب سیستان از سال گذشته بهتر است
بزرگزاده با اشاره به جزئیات تامین آب شرب مردم سیستان و بلوچستان گفت: تامین آب شرب مردم سیستان در سال جاری با کیفیت بهتر از سال گذشته انجام میشود، بحران آب در سیستان وجود ندارد، بیم بحران آب در این منطقه داریم، ما در چاه نیمهها هم اکنون نسبت به آبرسانی در سیستان اقدام میکنیم که 400 لیتر در ثانیه از چاهها تامین آب میشود.
این مقام مسئول با اشاره به بازدید تیم فنی ایران از افغانستان گفت: وزیر امور خارجه و مدیر شرکت منابع آب هر دو فرمودند، از ایستگاه دهراود در بالادست سد کجکی بازدید کردند که منطبق بر معاهده هیرمند بود.
وی افزود: انچه ایران از افغانستان طلب میکند آب است و نه بازدید و این بازدیدها باید منتهی به رهاسازی حقابه مورد نیاز شود.
سخنگوی صنعت آب گفت: بر اساس پلان مسیر خط انتقال از چاههای مابین زاهدان و زابل به دو شهر، اطلاعات درست در این زمینه به دست میآید و بهتر است به اطلاعاتی که در فضای مجازی منتشر شده و بدون سند است توجه نکنیم.
وی ادامه داد: خط دوم به موازات همین مسیر، در حال احداث است و در مجموع، 80 درصد چاهها حفر شدهاند و تجهیزات هم روی آنها نصب شده و به زودی آب شیرینکنهایشان هم نصب خواهد شد و آب در اختیار مردم سیستان و بلوچستان قرار میگیرند.
بزرگزاده تاکید کرد: در عین حال، معتقدم حتما باید حقابه هیرمند را بگیریم و این طرحها، جایگزین حقابه نخواهد شد.