خواص انجیر برای سلامتی؛ از کنترل دیابت تا بهبود وضعیت گوارش

به گزارش خبرنگار سلامت شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ انجیر میوه‌ای شیرین و بسیار مغذی با خواص بسیاری است که موطن اصلی آن آسیای غربی و کشورهای اطراف مدیترانه است. درخت آن ارتفاعی بین ۳ تا ۹ متر و برگ‌هایی پنجه‌ای‌شکل دارد. انجیر از خانواده‌ی توت‌هاست، نسبت به سرمای شدید حساس است و بیشتر در مناطق معتدل و نیمه گرم کاشته می‌شود.انجیر از صدها سال قبل به‌عنوان درمان طبیعی بسیاری از بیماری‌ها به کار می‌رود. انجیرها که به خاطر طعم شیرین، ملایم و کاربردهای متعددشان مورد توجه قرارگرفته‌اند، جزو خوراکی های کم کالری و فاقد چربی‌اند.مواد معدنی و ویتامین‌های سرشار موجود در انجیر، به‌تنهایی یک دلیل عالی برای گنجاندن آن در رژیم غذایی روزانه‌تان است.

خواص انجیر با آنتی اکسیدان های فراوان

انجیر، به خصوص انجیر رسیده، سرشار از ترکیبات گیاهی محافظ به نام پلی فنول است. این ترکیبات دارای خواص آنتی اکسیدانی محافظ هستند، به این معنی که از واکنش اکسیژن با سایر مواد شیمیایی و آسیب رساندن به سلول ها و بافت ها جلوگیری می کنند و با انجام این کار، می توانند از ابتلا به انواع سرطان جلوگیری کنند. خاصیت انجیر در بهبود کارکرد سلول ها و تامین مواد مغذی مانند فیبر، پتاسیم، منیزیم و غیره می تواند از بروز بسیاری بیماری ها جلوگیری کند.

خواص انجیر برای کاهش فشار خون بالا 

فشار خون بالا یکی از مشکلات اصلی سلامتی و زمینه ساز ابتلا به بسیاری از بیماری هاست که می تواند منجر به عوارضی مانند بیماری قلبی و سکته شود. یکی از عواملی که منجر به فشار خون بالا می شود، عدم تعادل پتاسیم ناشی از مصرف زیاد سدیم است.انجیر یک غذای غنی از پتاسیم است و می تواند به اصلاح این عدم تعادل کمک کند. در همین حال، سطوح بالای فیبر در این میوه می تواند به دفع سدیم اضافی از بدن کمک کند. خواص انجیر؛ در کنترل فشار خون بالا باعث شده است تا بسیاری از پزشکان مصرف روزانه آن را به بیماران خود توصیه کنند.

خواص انجیردر کنترل  دیابت 

بر خلاف تصور عموم، میوه انجیر با وجود شیرین بودن و داشتن گلوکز برای افراد مبتلا به دیابت مفید است. خواص انجیر؛ برای کنترل دیابت بارها به اثبات رسیده است. منبع معتبر سازمان جهانی بهداشت (WHO) پیشنهاد کرده است که مردم می توانند از این میوه ها برای کمک به درمان دیابت استفاده کنند.بر اساس مطالعاتی که اخیرا انجام شد، محققان دریافتند که عصاره برگ این درخت می تواند سطح انسولین خون را تا حد زیادی بهبود بخشد و سطح گلوکز خون را کاهش دهد. بنابراین علاوه بر میوه، برگ این درخت نیز خواص متعددی برای سلامت انسان به همراه دارد.

خواص انجیر در تقویت استخوان ها

انجیر منبع خوبی از مواد معدنی دوست دار استخوان از جمله کلسیم، منیزیم و فسفر است. این میوه به ویژه سرشار از کلسیم است و میزان آن خیلی بیشتر از میوه های دیگر گزارش شده است. علاوه بر این وجود مقادیر بالایی از پتاسیم در این میوه ممکن است به مقابله با دفع ادراری کلسیم که به دلیل رژیم غذایی پر نمک ایجاد می شود، کمک کند. این مسئله به نوبه خود به حفظ کلسیم در استخوان ها کمک می کند و در نتیجه ممکن است خطر پوکی استخوان را کاهش دهد.

خواص انجیر برای کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ

از مهمترین فواید انجیر، کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ است. فیبر موجود در انجیر به دفع سریع مایعات بدن کمک می کند که برای پیشگیری از سرطان روده بزرگ مفید است. دانه های متعدد موجود در انجیر حاوی مقادیر زیادی موسین است که مواد زائد و مخاط را در روده بزرگ جمع آوری کرده و آن ها را بیرون می کشد و به این ترتیب می تواند نقش موثری در پیشگیری از بیماری های گوارشی و سرطان روده بزرگ ایفا کند.

خواص انجیر برای سلامت دستگاه گوارش 

شاید بتوان مهمترین خاصیت انجیر را کمک به بهبود وضعیت گوارش در بدن عنوان کرد. به دلیل خواص ملین این میوه، مردم معمولا از شربت انجیر برای کمک به درمان یبوست استفاده می کنند. خواص انجیر اکثر علائم یبوست از جمله: زمان کارکرد روده، تعداد دفعات مدفوع و درد و ناراحتی معده را بهبود می بخشد.البته باید توجه کرد که مصرف بیش از اندازه این میوه می تواند منجر به بروز اسهال شود. بهترین روش مصرف آن برای تقویت گوارش مصرف ۵ تا ۸ عدد انجیر خیسانده شده در طول روز به صورت ناشتا است.

خواص انجیر در تقویت قوای جنسی

انجیر به عنوان یک مکمل فوق العاده برای باروری در نظر گرفته می شود. این میوه سرشار از کلسیم، آهن، پتاسیم، روی و منیزیم است. منیزیم به عنوان ماده معدنی مورد نیاز برای تولید هورمون های جنسی آندروژن و استروژن شناخته می شود که با مصرف این میوه می توان تا حد زیادی آن را تامین کرد.خواص انجیر؛ می تواند در درمان انواع مختلفی از اختلالات جنسی مانند نازایی، اختلال نعوظ و اشتهای جنسی موثر باشد. این میوه همچنین یک اسید آمینه تولید می کنند که مسئول افزایش تولید اکسید نیتریک است که رگ های خونی را منبسط می کند و جریان خون را به تمام قسمت های بدن از جمله اندام۲های جنسی افزایش می دهد.

خواص انجیر در بارداری

انجیر سرشار از فیبر نامحلول و محلول است و به کاهش یبوست رایج در دوران بارداری کمک می کند. انجیر حاوی یک آنزیم پروتئولیتیک است که به هضم غذا نیز کمک می کند که به طور طبیعی در دوران بارداری کند می شود.یکی از خواص انجیر قلیایی بودن آن است که ولع خوردن و هوس را در بانوان باردار کاهش دهد. علاوه بر این، این میوه دارای خواص مواد معدنی بالاتری نسبت به هر میوه یا سبزی رایج دیگری است. این میوه سرشار از کلسیم، آهن، پتاسیم و روی است که به عنوان مواد مغذی کلیدی برای بارداری سالم شناخته می شوند.

روش های مصرف انجیر

انجیر خام را می توان به راحتی به عنوان میان وعده تازه مصرف کرد، یا نصف کرد و در سالاد ریخت تا طعم بیشتری داشته باشد. علاوه بر این می توان از انجیر تازه در تهیه انواع شیرینی، کیک و کلوچه و انواع دسر نیز به عنوان یک شیرین کننده طبیعی و مقوی برای کودکان استفاده کرد.نحوه دیگر مصرف آن به صورت خشک یا خیسانده شده است که می تواند در آجیل و همراه با بقیه اقلام میل شود. عادت به خوردن انجیر در کودکان و نوجوانان می تواند منجر به تقویت سیستم ایمنی آن ها شود.

مقایسه خاصیت انجیر خشک و تازه

خواص انجیر هم در نمونه های تازه و هم خشک آن موجود می باشد. اما به دلیل عدم دسترسی به انجیر تازه در همه فصول سال، مصرف آن به صورت خشک به خصوص در فصل زمستان برای درمان سرفه و گلو درد پیشنهاد می شود. مصرف انجیر خشک به دلیل فیبر بالا و کالری کم می تواند به کاهش وزن کمک کند. خواص انجیر خشک و تازه مشابه است؛ اما به طور کلی کالری انجیر تازه نسبت به خشک پایین تر است.

استفاده از خواص انجیر با خیس کردن

یکی از بهترین روش های مصرف انجیر، خیس کردن آن در آب یا شیر است. شما می توانید این میوه خشک شده را از شب قبل خیس کنید و به صورت ناشتا در اوایل صبح مصرف کنید. این روش به برطرف کردن یبوست کمک می کند و به عنوان یک ملین قوی عمل می کند.افراد لاغری که تمایل به اضافه کردن وزن دارند، می توانند از ترکیب شیر و انجیر استفاده کنند. این ترکیب فوق العاده مقوی است و به بهبود وضعیت گوارشی افراد کمک می کند.

جنبه های منفی مصرف انجیر

با وجود خواص انجیر در درمان و پیشگیری از بسیاری بیماری ها، این میوه ممکن است در صورت عدم تعادل در مصرف دارای برخی مضرات بالقوه باشد. به عنوان مثال، از آنجایی که انجیر گاهی اوقات به عنوان یک درمان خانگی برای یبوست استفاده می شود، ممکن است در صورت مصرف بیش از حد،  باعث اسهال یا سایر مشکلات گوارشی شود.همچنین انجیر دارای ویتامین K بوده که در صورت استفاده از دارو های رقیق کننده خون مشکل ساز می شود. اگر داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنید، باید انجیر و سایر غذاهای غنی از ویتامین K را در طول روز کنترل کنید تا خطر عوارض را کاهش دهید.

 

 

بیستر بخوانید : 

خواص سیب برای سلامتی؛ از تقویت سیستم ایمنی بدن تا کند شدن روند آلزایمر و پارکینسون

انجیر یکی از میوه‌های پرخاصیت و خوشمزه است که ازصدها دانه بایک پوسته نرم تشکیل شده و به‌عنوان یکی از میوه‌جات پرخاصیت و خشکبار خوشمزه در بازار عرضه می‌گردد.