روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله وقت سوال، اتمام طرح‌های ناتمام اقدامی راهبردی در دولت سیزدهم، ضرورت رسیدگی قضایی به پرونده خاندان پهلوی به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «وقت سوال» نوشت: پنج شنبه 27 فروردین 1394رستوران فرانسوی  پریوه در خیابان فرشــته تهران شاهد یک مراسم خاص بود. تعدادی  آمریکایی در پنجمین روز ســفر خود به ایران بــا برخی از فعالان کسب وکارهای نوپا و آینده دار ایران و برخی مدیران مربوطه به بهانه صرف ناهار قرار گذاشته بودند و گفت وگو می کردند. این تجربه سومین  ســفر آنها به ایران بود و معمولا خودشان را گردشگر و سرمایه گذار  معرفی می کردند اما به نظر می رسید این توصیف ،همه واقعیت نباشد. دیک ســیمون یکی از اعضای سازمان رؤســای جوان و جهانی YGOوWGO بود که پس از 11 سپتامبر 2001 به این فکر افتاد تا از  ظرفیت این سازمان در جهان برای حل چالش های سیاسی بین المللی  استفاده کند. ایده اولیه این بود که با مرتبط کردن مدیران کسب وکارها  در کشورهای موضوع مناقشه با یکدیگر می توان به سطحی از سازش رسید که تضمین کننده منافع و امنیت ایالات متحده باشد. برای همین  منظور سیمون شبکه اقدام صلح PAN را تشکیل داد و بر روی مواردی  مثل مناقشات فلسطین - رژیم اشــغالگر قدس ،یهودیان - اعراب و  مســلمانان، آمریکا - کشورهای غرب آسیا و ...متمرکز شد.

جمهوری اسلامی: در مطلبی با عنوان «مخاطب عام تهدید مدودف» چنین نوشت: اگر کسی در نادرست بودن تکیه بیش از حد بر روابط با روسیه تاکنون دچار تردید بود، حالا با انتشار تهدید زیاده خواهانه و قلدرمآبانه دیمتری مدودف رئیس جمهور سابق روسیه و نزدیک ترین دستیار ولادیمیر پوتین که گفته ممکن است بخش هایی از گرجستان را به روسیه ملحق کنیم قاعدتا باید از چنین تردیدی نجات یافته باشد. مدودف که زمانی نخست وزیر پوتین بود و برای حل مشکل قانونی تصد مجدد وی به ریاست جمهوری روسیه حاضر شد با پذیرفتن نقش محلل یک دوره رئیس جمهور شود تا راه را برای بازگشت پوتین به کرملین هموار نماید، یکی از جنگ طلب ترین دولتمردان روس است. او در حال حاضر معاونت دبیر شورای امنیت روسیه را برعهده دارد و در این منصب ایفا کننده نقش اساسی است.

جوان: رسول سنایی راد در یادداشتی با عنوان «اتمام طرح های ناتمام اقدامی راهبردی در دولت سیزدهم» این گونه نوشت: دولت سیزدهم را می توان میراث دار بزرگ طرح های ناتمام کشور دانست که عددی از 62 تا 80هزار را شامل می شود که از این تعداد 5 تا 6هزار آن طرح های کلان و ملی به حساب می آیند. طرح هایی که برخی از آنها، حدود 30سال پیش کلنگ زنی شده و هنوز به افتتاح نرسیده، گرفتار فرسودگی شده یا اتمام آن دیگر قابل توجیه نیست. پیامد انباشت این طرح ها برای کشور بسیار خسارت بار است و موجب هدر رفتن سرمایه های ملی، قفل شدن ثروت های بزرگ، دچار شدن به فرسایش قبل از افتتاح، ضربه به روند رشد و پیشرفت کشور و از همه مهم تر ضربه به حیثیت و اعتبار نظام و تبدیل به نماد ضعف کارآمدی شده است. با وجود چنین پیامدهای خسارت باری، روند کلنگ زنی و آغاز طرح ها در گذشته همچنان ادامه داشت و انباشت آن به وضعیتی انجامید که از آن با تعبیر تبدیل کشور به گورستان طرح های نیمه تمام یاد می شد. با روی کار آمدن دولت سیزدهم، سیاست مرتبط با این مسئله راهبردی، جلوگیری از طراحی و آغاز طرح جدید و تکمیل همان طرح های ناتمام اعلام شد.

خراسان: کمیل خجسته در یادداشتی با عنوان «قله ای که نزدیک است» نوشت: زمینی را تصور کنید که به دو بخش تقسیم شده باشد. یک سمت آن خشک و سمت دیگرش پر آب و دار و درخت باشد. کسی در قسمت خشک و عقب افتاده ایستاده و می گوید ای اهالی این سرزمین به زودی این جا آبــادی خواهد شد! عده ای در مخالفت او نمودارها را به میان می کشند. نمودار تورم، وضعیت گرانی و... که ای بابا! این نمودارها نشان می دهد ساکنان این سرزمین در چه وضعی هستند و آن دیگران در چه شوکت و مکنتی زندگی می کنند. بله! آن ها درست می گویند. منتها اشتباه تحلیلی شان این است که آن ها نمودارها و دماسنج و رتبه سنج دو سرزمین را نشان می دهند؛ در حالی که کسی که دارد خبر از آبادی می دهد، علاوه بر آن دو، به عنصر سومی هم نگاه می کند: مانع و سدی که بین این دو زمین قرار گرفته و موجب این تفاوت شده است. این سد و مانع چیست؟ آمریکایی ها چند سالی است که می گویند در مقابل ایران از نظام تحریمی استفاده می کنند.

قدس: مصطفی صدری در یادداشتی با عنوان «ضرورت رسیدگی قضایی به پرونده خاندان پهلوی» چنین نوشت: تـیـرمـاه ســال جـــاری بــود کـه قـوه قـضـائـیـه در اقـدامـی به موقع، از تشکیل پـرونـده قضایی بــا 7۰۰ کـیـفـرخـواسـت بــه مـنـظـور رسیدگی بـــه جـــنـــایـــات1۰7 نـفـر از اعـــضـــا ی ســازمــان تروریستی منافقین خبر داد. در این بین اما باید پـرونـده سرقت، تـرور و اقـدامـات مخرب خاندان پهلوی نیز به جریان بیفتد تا در سایه امنیت نسبی که دارنــد، دلشان دیگر هوای براندازی نکند. جنایاتی ازجمله نقش آن ها در کـودتـای ۲8مــــرداد 1۳۳۲ تـا شکنجه و به شهادت رساندن مردم در زندان های ساواک و حــــوادث 17 شـهـریـور سـال، ۵7 همچنین عقب نگه داشتن کشور و ملت ایران به دلیل وابستگی و دادن امـتـیـازهـای اقـتـصـادی به غـرب و آمریکا، بـذل و بخشش سرمایه های عمومی، هبه کردن اراضی ملی به اجنبی ها و سپرده گذاری اموال غارت شده ملت ایران در بانک های بین المللی در کارنامه سیاه خاندان پهلوی ثبت و ضبط شـده اســت.

با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله وقت سوال، اتمام طرح‌های ناتمام اقدامی راهبردی در دولت سیزدهم، ضرورت رسیدگی قضایی به پرونده خاندان پهلوی به چشم می‌خورد.