روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله بریکس، ایران و نظم جدید جهانی، تکه‌های سیاسی و اجتماعی پازل اقتصاد، فکری به حال قوانین مغایر با سیاست افزایش جمعیت کنیم به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «به قله ها نزدیک شده ایم؛ یک تصویر چند بعدی» نوشت: به قله ها نزدیک شده ایم، نباید خسته بشویم. فهم هر کدام ما از این بیان رهبر انقلاب چیســت؟ چه دریافتی از قله ها و میزان دوری و نزدیکی به آنها داریم؟ و برای پویش ملی در این مسیر، کدام نقش را ایفا می کنیم؟ شاید کســانی در نگاه اول، انبوه مشکلات و چالش ها را ببینند و بنابراین، نزدیک شــدن به قله ها را دور از تصور بشمارند. در مسیر صعود به قله ها (آرمان ها/ مطلوب ها) نباید توقع حرکت در یک بزرگراه هموار و خلوت را داشــت. به تعبیر رهبر انقــلاب در تاریخ ۱۱ مرداد ه آســفالته ای در مقابل هیچ ملتی نیست؛ باید راه را هموار کنند. ملت هایی که به اوج معنویّت و مدنیت با هم و رفاه و سعادت رسیدند، این جوری حرکت کردند. ایشان همچنین، ۲۵ فروردین ۱۳۷۸ در دیدار فرماندهان ارتش، با انتقاد از سهل اندیشی فرموده بودند: هر حقیقتی دشمنانی دارد.

جوان: سید عبدالله متولیان در یادداشتی با عنوان «بریکس، ایران و نظم جدید جهانی» چنین نوشت: حوادث و وقایع سال های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۴ میلادی سونامی و بحران مالی غرب، جنبش تصرف وال استریت، بهار عربی و... و پیامدهای آن، بر رؤیای تک قطبی امریکایی و نظم نوین مورد نظر سردمداران نظام سلطه و تفرعن غربی خط بطلان کشیده و جهان را در یک پیچ بزرگ تاریخی و راهی به سوی ساختار و نظم جدید جهانی مبتنی بر رهایی از چنگال قدرت های استعماری و سلطه گر و یافتن الگوی ضداستعماری و چندصدایی قرار داده است، در چنین شرایطی پیمان های شانگهای و بریکس با ظرفیت های عظیم در اختیار، امید کشور ها و مردم جهان را برای ر هایی از هژمون ظالمانه امریکا و غرب افزایش داده است. نظام سلطه به سرکردگی شیطان بزرگ امریکا، در سایه سازمان ملل متحد و دهها سازمان متصل به آن فائو، یونسکو، فدراسیون های ورزشی، سازمان تجارت جهانی، بانک جهانی، آی اس آی، شورای حقوق بشر، دیوان بین المللی و... و ایجاد ساختار ها و سامانه های متعدد جانبی پالرمو، سی اف تی، اف ای تی اف، ۲۰۳۰ و...  با توسل به رأی اکثریت کشورها، حاکمیت خود را بر کشور ها اعمال کرده و به نظام سلطه و به چپاولگری خود رنگ قانونی بخشیده و اراده ظالمانه خود را به کشور ها و ملت ها دیکته کرده است.

جمهوری اسلامی: در مطلبی با عنوان «برای مصون نگهداشتن رسانه ملی» این گونه نوشت: زمانی که در دوران مشروطیت، مطبوعات را رکن چهارم حکمرانی نامیدند، هنوز رسانه ای به نام صدا و سیما در ایران فعال نبود. قطعا اگر دستگاه عریض و طویلی همچون رسانه ملی در دوران مشروطیت وجود داشت، با توجه به کارایی مهمی که این رسانه می تواند داشته باشد، آن را در ردیف سه رکن دیگر یعنی قوای مقننه، مجریه و قضائیه قرار نمی دادند و برایش جایگاه بالاتری در نظر می گرفتند.

خراسان: مهدی حسن زاده در یادداشتی با عنوان «تکه های سیاسی و اجتماعی پازل اقتصاد» نوشت: همزمان با هفته دولت و افتتاح برخی طرح هـا و همچنیـن با گذشـت از روزهای سـخت جهش ارزی و آرامش نسـبی که بـه تبع مهار نـرخ ارز در بـازار دیـده مـی شـود و همچنین همزمـان بـا برخـی اخبـار مثبـت خارجـی از جمله توافق با عربسـتان، آزادسـازی برخی اموال بلوکه شـده و افزایش صـادرات نفت، می تـوان به وضعیـت اقتصـادی کشـور نگاه خـوش بینانـه تـری در مقایسـه بـا مـاه هـای قبـل داشـت امـا بـه نظـر مـی رسـد ذهنیـت فعـالان اقتصـادی دربـاره فضـای موجـود، بـه انـدازه ای کـه اتفاقـات مثبـت در حـال رقـم خـوردن اسـت، مثبـت نیسـت. بـه طـور مشـخص گـزارش هایـی نظیر پایـش محیط کسـب و کار کـه توسـط اتـاق بازرگانـی انجـام و همچنیـن شـاخص امنیـت سـرمایه گـذاری کـه توسـط مرکـز پژوهـش هـای مجلـس سـنجیده مـی شـود و هـر دو متکـی بـر نظرخواهـی از فعـاالن اقتصـادی اسـت، شـرایط مناسـبی را نشـان نمـی دهـد.

قدس: فاطمه امی در یادداشتی با عنوان «فکری به حال قوانین مغایر با سیاست افزایش جمعیت کنیم» چنین نوشت: چیزی نمانده فـریـاد بزنیم و بگوییم آقایان مسئول و مـدیـران محترم، مسئله جمعیت ابعاد مختلفی دارد و با راه حل های تک بعدی بـه نتیجه دلــخــواه نـمـی رسـد. ازدواج شـرط ابتدایی فرزندآوری است. به طور مثال پایین آوردن سن ازدواج در جامعه می تواند یکی از راه هـا باشد، اما ازدواج جوانان امـروز با دو مانع اساسی مواجه است؛ اشتغال و مسکن. درحال حاضر تعداد کل جوانان مجرد در سن ازدواج 11میلیون نفر است. از این تعداد حدود 2.5 میلیون نفر در مقاطع مختلف دانشجو هستند. به بیان دیگر دوران طایی جوانی ما در دانشگاه و مشغول به تحصیل می گذرد. دقیقا در روزهایی که می توان کنار درس خواندن یک قدم به سمت استقلال مالی و کسب درآمد رفـت؛ ورود به فضای جـدی اشتغال برایمان غیرقانونی است. قانون به صراحت اشتغال همزمان با تحصیل را ممنوع کرده است.

با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله بریکس، ایران و نظم جدید جهانی، تکه‌های سیاسی و اجتماعی پازل اقتصاد، فکری به حال قوانین مغایر با سیاست افزایش جمعیت کنیم به چشم می‌خورد.