به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله قلهها در نزدیکی ماست، رمز موفقیت ایران در بریکس، تقابل گفتمانی ایران و عربستان در بیروت به چشم میخورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «قله ها در نزدیکی ماست» نوشت: به قله ها نزدیک شده ایم این فرازی از سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی ـ دامت برکاته ـ در دیدار اخیر با فرماندهان و مسئولان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است. عبارت روشن است، ابهامی در آن نیست و از زبان شخصیتی بیان شده است که مردم او را در طول 44 سال گذشته در موقعیت دیده بان دیده اند. شخصیتی که هیچ چیز برای خود نخواسته است اما برای آنچه درباره ایران و ایرانی و برای اسلام و مسلمین و برای محرومان تدبیر نموده از همه وجود خود مایه گذاشته و لحظه ای در تحقق آن درنگ نکرده است. او خبردهنده و اقدام کننده صادقی است که از یک سو ایران و ایرانی را از انواعی از موقعیت های بسیار خطرناکی که دولت ها و ملت هایی را نابود یا تسلیم کرده، به سلامت عبور داده و از سوی دیگر در موضوعات مختلف، ایران و ایرانی را به جایگاه بلندی که قابل انکار نیست، رسانده است. حاال چنین شخصیت صادق و در صحنه ای می گوید از شیب تند عبور کرده و به قله ها نزدیک شده ایم.
جوان: در یادداشتی با عنوان «چرا این پرسش را از رئیس جمهور پرسیدیم؟» چنین نوشت: پرسش روزنامه جوان از رئيس جمهور به مذاق برخي خوش نيامد و با ادبيات جدلي و تخريبگرانه به تمسخر آن پرداختند. روزنامه جوان از رئيسي پرسيد اصلاح طلبان حتي با معيارهاي حداقلي هم حاضر نيستند دستاوردي براي دولت سيزدهم قائل باشند و به سانسور يا تخريب و تمسخر دولت مشغول اند. شما با اين رويكرد چگونه كنار مي آييد؟ جالب اينكه هيچ يك از استهزاكنندگان برای رد كردن ادعاي روزنامه جوان مدعی نشدند كه نه خير! اصلاح طلبان رويكرد درست و به دور از سانسور و تخريب به دولت دارند، فقط با اين اعتبار كه بايد مقابل رئيس جمهور منتقدانه و طلبكارانه ظاهر شد، به اين پرسش حمله كردند اما چرا اين چپ روي و روشنفكر مآبي اولا چرا اين روشنفكربازي به قيافه اصلاح طلبان منتقد ثانيا روزنامه جوان نمي آيد؟
جمهوری اسلامی: در مطلبی با عنوان «میراث فراموش شده رجائی و باهنر» این گونه نوشت: امروز 8 شهریور، سالروز شهادت رئیس جمهور و نخست وزیر مردمی کشورمان در صدر انقلاب، محمدعلی رجایی و محمدجواد باهنر، است. به این دو اسوه و الگوی خدمت به مردم و همسفران شهیدشان در جنایت انفجار دفتر نخست وزیری که در 8 شهریور 1360 توسط منافقین صورت گرفت، درود می فرستیم و در چهل و دومین سالگرد شهادتشان توشه ای از خرمن پربرکت مردم داری، صداقت تلاش خستگی ناپذیرشان برای خدمت به کشور، مردم، اسلام و نظام جمهوری اسلامی بر میداریم و آن را به نسل جدید که به شناختن چنین چهره های فداکار و خدومی بشدت نیازمند هستند، عرضه می کنیم.
خراسان: محمد صادق مصدق در یادداشتی با عنوان «رمز موفقیت ایران در بریکس» نوشت: در حالی که پیش از این بریکس متشکل نوظهور چین، روسـیـه، هند، بـرزیـل و آفریقای جنوبی بـود، با ورود قدرت های منطقه ای غرب آسیا، شمال آفریقا و دومین اقتصاد بزرگ آمریکای جنوبی، به طور حتم بریکس شاهد نقطه عطفی در دوران فعالیت خود خواهد بود؛ یعنی برهه ای که این سازمان می تواند خـود را در قامت یک مدعی جـدی برای ائتلاف های بین المللی غرب پایه در نظام در حال گذار جهانی بشناسد و معرفی کند؛ چنان که در نشست اخیر چین خواستار تبدیل کردن بریکس به رقیبی تمام عیار بـرای گـروه جی ۷ شده بـود. واقعیت این است که نظم جهانی در ۷۰ سال گذشته با سازوکارهای اصلی اقتصادی، سیاسی و حقوقی و ... نگه دارنده آن، عمدتا ناشی از رویـدادهـای پس از جنگ های جهانی اول و دوم با محوریت تحولات اروپــا و بر اساس خواست و اراده قدرت های غربی برقرار بوده است؛ اما اکنون پیشرفت برخی کشورهای غیرغربی در شاخص های قدرت به ویژه جهش اقتصادی و فناورانه، به افول سلطه هژمونی غرب و گذار از جهان تک قطبی به چندقطبی شتاب بخشیده است.
قدس: زینب اصغریان در یادداشتی با عنوان «تقابل گفتمانی ایران و عربستان در بیروت» چنین نوشت: حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان هفته آینده به لبنان سفر خواهد کرد. عربستان و ایران سال هاست نقش مؤثرى در عرصه لبنان دارنـد. اما آنچه به چشم می خورد این است که در طول سال های پس از انقلاب تهران-ریاض، نقش تقابلی با یکدیگر در بیروت داشته اند. مهم ترین تقابل دائمی میان دو کشور تقابل گفتمانی اســت؛ ایــران گفتمان مقاومت را ترویج کــرده و برای استقلال و صلح لبنان احترام قائل است و بر راهبرد دفاع از استقرار صلح و ثبات در لبنان و حمایت از تمامیت ارضی آن در مقابل رژیم صهیونیستی پافشاری می کند. در طرف مقابل، عربستان روابط پشت پرده ای با رژیم صهیونیستی دارد عاموس یادلین، رئیس اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی بین سال های 2۰۰۶ ت ا ،2۰۰۹ تأیید کـرده عربستان در جنگ اسرائیل با حزب الله معروف به جنگ ۳۳ روزه، از رژیم صهیونیستی حمایت اطلاعاتی کرده است.