به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله مذاکره با آمریکا تاکتیک یا راهبرد، اربعین پرقدرتترین رسانه برای ترویج زیست جهان دینی، سرنوشت 4200 برای 28500 تکرار نشد به چشم میخورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «خیلی حسین(ع) زحمت ما را کشیده است» نوشت: اینجا کربلا است. بیستم ماه صفر سال ۶۱ هجری قمری است. از شهادت امام حسین علیهالسلام و ۷۲ تن از یارانش، چهل روز گذشته است، در همین سرزمین و در همین نقطه. امروز جابربن عبدالله انصاری صحابه بزرگوار رسول خدا(ص) و یار و یاور پاکباخته امیرالمومنین علیهالسلام، همراه با عطیه عوفی که از تابعین و یکی از شیعیان پاکباخته امیرالمومنین(ع) و از رجال علم حدیث و مفسر قرآن است، در کربال به زیارت تربت پاک سیدالشهدا و یاران شهیدش آمده است. جابر در کهنسالی بینایی خود را از دست داده است. به عطیه میگوید بوی حسین را استشمام میکند و راست میگوید، بیجستوجو و بیآنکه به این سوی و آن ســوی برود، مدفن فرزند رسول خدا را مییابد و بر تربت حسین مینشیند. جابر با این خاندان آشناست. پدرش عبدالله یکی از ۱۲ نفری بود که در اُحد به هوای غنیمت، تنگه را رها نکرده بود و همانجا با یورش خالدبن ولید که در پس تنگه به کمین نشسته بود، به شهادت رسید. جابر در آن هنگام پانزده ساله بود و با پدرش عبدالله به اُحد آمده بود. عبدالله یکی از ۷۰ نفری بود که قبل از هجرت پیامبر اعظم به مکه رفته و در منا با رسول خدا)ص) بیعت کرده بود. جابر نیز در آن ســفر همراه پدر بود. جابر در بسیاری از غزوات رسول خدا(ص) حضور داشت و در جمل و صفین و نهروان در رکاب امیر مؤمنان شمشیر زده و جنگیده بود... ساعاتی بعد، کاروان کربلاییان که به اسارت رفته بودند از شام باز میگردند و با جابر و عطیه در ســوگ شهیدان کربلا همنوا میشوند... غریبانه میگریند و از ستمی که بر آل الله رفته است به رسول خدا(ص) شکایت میبرند.
قدس: زینب اصغریان در یادداشتی با عنوان «مذاکره با آمریکا تاکتیک یا راهبرد» چنین نوشت: وزیــر خارجه کشورمان روز گذشته در پاسخ به پرسشی از سوی روزنامه اطالعات، از سند مهمی به نـام سند سپتامبر پرده برداشت و اذعان کرد: صرف نظر از اینکه چه تحولاتی (اغتشاشات سال گذشته و جنگ اوکراین) تأثیر گذاشت و توافق ما را به تعویق انداخت، طرف های مقابل، به دنبال این بودند که از این فرصت ها استفاده کرده تا شروطی را به هیچ وجه از به ما تحمیل کنند، اما واقعا خطوط قرمز عبور نکردیم. از اینجا آغاز کنیم که آمریکا همواره به میدان بازی نگاه می کند و بر اسـاس شرایط زمین و بـازی حریف، اقدام می کند. گاهی در 28 مرداد خود مستقیم به میدان می آید و گاهی نیز از پشت پرده بازی را هدایت می کند.
عصر ایرانیان: علی خضریان در سرمقاله ای با عنوان «اربعین پرقدرت ترین رسانه برای ترویج زیست جهان دینی» این گونه نوشت: پدیده راهپیمایی اربعین و اجتماع میلیونی که همه ساله در کربلا رقم می خورد، تجربه فشرده ای از زیست جهان دینی به معنای مجموعه ای از باورها و آگاهی های جمعی است که تفسیر مشترک ملت ها را از جهان اجتماعی می سازد و عقلانیت جمعی آن ها را صورت بندی و کنش ها و واکنش ها را معنادار می کند. در زیست جهان دینی جمعیتی چند میلیونی برای زیارت امام حسین(ع) در روز اربعین راهی سفری همراه با مؤلفه های متعددی از امور نامتعارف اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی می شود و خود را در شرایطی نامعلوم قرار می دهد. اما از سوی دیگر شاهد پذیرایی گرم و خارج از توصیف مردم عراق از زائران هستیم. پدیده ای که در زیست جهان دنیای مدرن به دلیل اینکه نقطه کانونی مدرنیته مفهوم فردگرایی است که منجر به عقانیت ابزاری و فایده گرایی می شود، ظرفیتی برای فهم و ادراک آن نیست و اجتماع عظیم پیاده روی اربعین به این شکل و با این ویژگی های منحصر به فرد، امری نامأنوس برداشت می شود. اربعین حسینی صحنه تجلی عاطفی، ایمانی، معرفتی و سیاسی بین امت و امام شهید است که در زیست جهان مدرن قابل درک نیست.
خراسان: مهدی حسن زاده در یادداشتی با عنوان «سرنوشت 4200 برای 28500 تکرار نشد» نوشت: روز گذشته با تغییر نرخ تسعیر ارز قیمت خوراک و قیمت پایه محصولات شرکت های پالایشی و پتروشیمی در بورس کالا از ۲۸۵۰۰ تومان به نرخ حواله مرکز مبادله ارز که هم اکنون ۳7۵۰۰ تومان اسـت و همچنین حـذف ارز ۲۸۵۰۰ برای واردات محصولات دام پزشکی، گام نخست برای عبور از ارز ۲۸۵۰۰ برداشته شــد. گامی کـه نشان مـی دهـد از تجربه ارز 4200 درس گرفته ایم و تلاش برای عبور از ارز ۲۸۵۰۰ به موقع در حال اتخاذ است. تجربه ایجاد و تداوم ارز ،4۲۰۰ تجربه مهمی در تاریخ سیاست های ارزی در ایران است؛ ارزی که در لحظه ایجاد تقریبا نصف قیمت بازار بود و در زمان حذف یک هشتم آن. واضح است که برای اقتصادهای دچار شوک ارزی و جهش شدید نرخ ارز، گزینه تن دادن بـدون مقدمه به نرخ بازار، بسیار تلخ و دارای تبعات فراوان اســت. در حقیقت جهش نـرخ ارز به معنای پذیرش تورم سنگین و همه تبعات اقتصادی، اجتماعی و حتی سیاسی ناشی از آن است.
جوان: حمیدرضا شاه نظری در یادداشتی با عنوان «پیاده روی اربعین، فراجنبشی جهانی» چنین نوشت: پياده روي ميليوني و باشكوه اربعين حسيني كه يك سنت ديرينه اسلامي بوده، در سال هاي اخير به يك پديده شگفت انگيز تبديل شده است. اين زيارت كه از همان اولين اربعين شهادت جانسوز امام حسين عليه السلام و يارانش با زيارت جابر بن عبدالله انصاري آغاز شد به مرور زمان به پشتوانه گفتار و رفتار ائمه معصوم عليهم السلام به عنوان يك حركت الهي رشد كرده و امروز فراتر از يك مناسك عبادي، به يك نهضت عظيم انساني- الهي بدل شده است. ابعاد كمي و كيفي اين حادثه به قدري گسترده است كه آن را تبديل به يك رويداد منحصر به فرد بين المللي كرده است. حركت ميليون ها نفر از نقاط مختلف جهان براي زيارت امام حسين عليه السلام چنان عظمتي دارد كه هيچ كدام از نظريات جامعه شناسي از كفايت نظري و معرفتي لازم براي تحليل و تبيين آن برخوردار نيستند و به قدري متعالي و دور از محاسبات زندگي عادي جوامع انساني است كه دلالت هاي جامعه شناختي معمول را ناكارآمد كرده و بشريت و انديشمندان را به وادي حيرت كشانده است و واجد چنان اثرگذاري ای است كه در صورت در دسترس قرار گرفتن معنا و گفتمان آن در برابر جهانيان، اثري شگرف بر تحولات جهاني خواهد گذاشت و همين حقيقت نيز سبب شده كه رسانه هاي اسلام ستيز غربي تلاشي نظام مند و هدفمند براي ناديده گرفتن و سانسور آن انجام دهند.