روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله افزایش درآمدهای ارزی از طریق گسترش ارتباطات با آفریقا، شلیک به ترامپ با متمم 14، مشکل‌تان با اربعین بر سر چیست به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «و اما اربعینی ها» نوشت: و چون شکیبایی کردند و به آیات ما یقین داشتند، برخی از آنان را پیشوایانی قرار دادیم که به فرمان ما مردم را هدایت می کردند. با مرور تاریخ انبیا که ســلام و درود خدا و خوبان نثارشان، یکی از چیزهایی که بی شک به ذهن ما خطور می کند این است که اگر ما در آن دوران بودیم، چگونه رفتار می کردیم؟ اگر پیامبران خدا و معجزاتشان را می دیدیم در مقابل رسالت آنها چه رفتاری داشتیم؟ می پذیرفتیم یا نه؟ اگر می پذیرفتیم با طیب خاطر و دل آرام یا به سختی و با چون و چرا؟ اوامرشــان را تمکین یا در آنها تردید می کردیم؟ می شود کسی توفان نوح ببیند و خاشــع نشود؟ یا گلستان شدن آتش نمرود برای ابراهیم را ببیند و خاضع نگردد؟ می شود معجزات دوازده گانه موسای کلیم تا شکافته شدن دریا و عبور بنی اسرائیل از میان امواج کوه پیکر است را دید و دل نلرزد؟ زنده شدن مرده و محو برص و پیسی از پوست و بدن مردم توسط عیسای روح الله را چه باید گفت؟

قدس: مهدی زارع در یادداشتی با عنوان «شمارش معکوس باز شدن جعبه پاندورا در قفقاز» چنین نوشت: یکی بر سر شاخ بن می برید...معروف ترین مصداق این مصرع، ایـن روزهـا الهام علی اف رئیس رژیم باکو است. علی اف از سال 200۳ رئیس باکو است و در این 20سال با حمایت های ایران و روسیه توانسته یک دوره ثبات را طی کند. حتی در آخرین جنگ با ارمنستان، پس از موافقت ایران و روسیه توانسته سرزمین های اشغال شده متعلق به آذربایجان در قره باغ را به این کشور برگرداند. امـا حـالا او هـوس کــرده خـاک هـای سرزمینی آذربایجان را گسترش دهد و با اشغال استان سیونیک ارمنستان باریکه باقیمانده میان سرزمین اصلی آذربایجان و بخش تک افتاده نخجوان را تصرف کند. اتفاقی که ممکن است مثل جعبه پاندورا، حوادث فراوان و ناخوشایندی را در منطقه رقم بزند.

عصر ایرانیان: محمدصالح جوکار در سرمقاله ای با عنوان «افزایش درآمدهای ارزی از طریق گسترش ارتباطات با آفریقا» این گونه نوشت: دیدار وزیر امور خارجه بورکینافاسو با رئیس جمهور کشورمان و اعام آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای انتقال تجارب و دستاورد ها به کشور های آفریقایی از اهمیت برخوردار است، متأسفانه کشورهای آفریقایی از غربی ها آسیب های زیادی دیده اند و اموالشان نیز از سوی آنها به غارت برده شده لذا طی سال های اخیر شاهد استقال طلبی این کشورها هستیم. این مهم در حالی است که جمهوری اسلامی ایران همواره بر مولفه هایی همچون عدم دخالت در امور کشورها، احترام به تمامیت ارضی، حفظ حقوق ملت ها و غیره تاکید داشته و در سیاست خارجی خود تلاش کرده منافع دوجانبه را در نظر بگیرد که این ویژگی برای کشورهای آفریقایی مهم محسوب می شود و بسترساز افزایش سطح تعامات و مناسبات سیاسی، اقتصادی و غیره است. اینکه قاره آفریقا از بازارهای بکری برخوردار است که می تواند مقصد خوبی برای تولیدات ایرانی باشد، در این میان نباید از جمعیت بالای کشورهای آفریقایی نیز چشم پوشی کرد زیرا این میزان از جمعیت می تواند مصرف کننده تولیدات صنعتگران و تولیدکنندگان ایرانی باشند.کشورهایی مانند آفریقای جنوبی در این قاره هستند که عضو گروه بریکس محسوب می شوند و توسعه و گسترش روابط با آنها می تواند به افزایش درآمدهای ارزی کشورمان کمک شایانی کند.

خراسان: امیرعلی ابوالفتح در یادداشتی با عنوان «شلیک به ترامپ با متمم 14؟» نوشت: جـو بـایـدن و دونـالـد تـرامـپ، دو نـامـزدی هستند کـه در نظرسنجی های عمومی و ایالتی مقبولیت بالایی ندارند اما بر هم کنش آرای سلبی آن ها نسبت به یکدیگر می تواند نتیجه ماراتن انتخابات ریاست جمهوری 2024 میلادی را رقم بزند. در آخرین نظرسنجی های انجام شده، میزان نفرت عمومی از ترامپ حدود ۶4 درصد و برای بایدن 55 درصد بوده است. به عبارت بهتر، اکثریت نسبی شهروندان آمریکایی از حضور هر دوی این سیاستمداران در رأس معادلات سیاسی و اجرایی کشورشان ناراضی هستند. با وجود این، به نظر می آید اراده صاحبان پنهان و آشکار قدرت در هر دو حزب سنتی آمریکا تکرار دوگانه ترامپ-بایدن است. بایدن 80 ساله که هم اکنون مسن ترین رئیس جمهور آمریکاست، در میان نگرانی های رای دهندگان درباره سن او و میزان محبوبیت ضعیفش، باید رای دهندگان را متقاعد کند که برای چهار سال دیگر در کاخ سفید بماند. متحدان بایدن می گویند که او نامزد می شود زیرا احساس می کند تنها نامزد دموکرات است که می تواند ترامپ را شکست دهد.

جوان: محمدجواد اخوان در سرمقاله ای با عنوان «مشکل تان با اربعین بر سر چیست؟» چنین نوشت: درحالي كه ميليون ها نفر از دوستداران اهل بيت در ايران و ساير كشورها يا خود را به خيل اقيانوس اربعين رساندند يا به غبطه جاماندن از اين سفر، در شهر و ديار خود قدم در اين راه نهادند، اما بودند معدودي از افرادي كه در رسانه ها و فضاي مجازي خواستند خلاف اين رود خروشان شنا و در آن تشكيك كنند. مقصود، افراد بي دين و ضدانقلاب خارج نشين كه با هرگونه رفتار ديني خصومت مي ورزند نيست، كه آنان تكليفشان روشن است، مقصود برخي از به اصطلاح اصلاح طلبان، روشنفكران و روزنامه نگاران داخلي است كه از سر مقاصد سياسي با مظاهر دينداري مردم عناد مي ورزند. از آن مدرس بازنشسته دانشگاه كه با كتاب نوشتن آن هم بدون هرگونه رفرنس در مدح پهلوي در فضاي مجازي كاسبي مي كند گرفته تا آن ديگر روزنامه نگاري كه روزي سه سرمقاله بي نام و بانام براي روزنامه هاي اصلاح طلب مي نويسد، امسال طبق روال ساليان گذشته شروع به مخالف خواني با عشق و ارادت مردم به اهل بيت در ايام اربعين حسيني پرداخته و حرف هاي كليشه اي سال هاي گذشته شان را تكرار كردند. امسال البته عمامه به سري هم پيدا مي شود و عليه اربعين فتوا مي دهد! سعي مي كنند اين حركت عظيم مردمي را حكومتي يا فاقد سابقه تاريخي قلمداد كنند. البته اين ها اثر چنداني در افكار عمومي ندارد و رشد همه ساله تمايل و همراهي مردم با اربعين نشان مي دهد كه بيهوده در هاون مي كوبند. اما مشكل اينان با اربعين بر سر چيست؟

با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله افزایش درآمدهای ارزی از طریق گسترش ارتباطات با آفریقا، شلیک به ترامپ با متمم 14، مشکل‌تان با اربعین بر سر چیست به چشم می‌خورد.