لذت تجربه سرعت با دوچرخه های برقی

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ دوچرخه برقی را باید یکی از جدیدترین اختراعات در صنعت دوچرخه‌سواری دانست. این وسیله برای کسانی که می‌خواهند دوچرخه‌سواری کنند اما حوصله پدال زدن ندارند و یا مسیر دوچرخه‌سواریشان ناهواری‌های زیادی دارد، بسیار گزینه مناسبی است زیرا در دوچرخه‌های برقی وارد کردن یک نیروی کم کافی است تا یک مسافت طولانی را  با آن دوچرخه طی کنید.

یکی از مسائل مطرح درباره دوچرخه‌های برقی سرعت آنهاست. این سرعت ممکن است به دلایل و با توجه به فاکتورهای مختلف متفاوت باشد. در این مطلب قصد داریم همه چیز را درباره سرعت دوچرخه برقی و مسائل دیگر مربوط به آن بررسی کنیم. اگر شما هم علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

مختصری از تاریخچه دوچرخه برقی

سال 1985 بود که شخصی به نام میکائیل کوچر یک اختراع تازه به نام تریکوپد را به جهان معرفی کرد. این اختراع همان دوچرخه برقی امروز است که در روسیه متولد شد و به سرتاسر جهان راه پیدا کرد. اواخر دهه 90 بود که باتری‌های قابل شارژ و دوچرخه‌های برقی وارد بازار شدند و مردم برای رفت و آمدهای روزمره‌شان در شهر از این وسیله استقبال کردند زیرا دوچرخه برقی کارشان را برای رت و آمد آسان می‌کرد.

هرچقدر که شهرها شلوغ‌تر شدند و وسایل حمل و نقل موتوری بیشتری راهشان را به خیابان‌ها پیدا کردند، افراد بیشتری هم ترجیح دادند  با خرید دوچرخه برقی استفاده کنند تا هم ورزش کنند، هم در ترافیک گرفتار نشوند و هم به محیط ‌زیست آسیب نرسانند.

در نهایت اولین دوچرخه برقی توسط شرکت یاماها در سال 2000 به‌ صورت رسمی به جهان معرفی شد، نام این دوچرخه پاسیفیک بود. از ویژگی‌های این دوچرخه می‌توان به باتری قابل شارژ، موتور قدرتمند و سرعت بالا اشاره کرد. دوچرخه پاسیفیک آنقدر مورد استقبال قرار گرفت که از آن پس دوچرخه‌های برقی بیشتری توسط شرکت‌های دوچرخه‌سازی تولید و وارد بازار شدند.

آشنایی با سریع ‌ترین دوچرخه برقی جهان

معمولا دوچرخه‌های برقی بین 30 تا 40 کیلومتر سرعت دارند اما در سال 2013 یک دوچرخه به نام لایتنینگ موتور سایکل توسط یک شرکت آمریکایی وارد بازار شد که قدرت 200 اسب بخار را داشت و حدود 312 کیلومتر در ساعت سرعت داشت. این دوچرخه را باید سریع‌ترین دوچرخه برقی جهان دانست که حتی درحال حاضر هم موردی با سرعت نزدیک به آن تولید نشده است.

اما درحال حاضر سریع‌ترین دوچرخه برقی که در بازار وجود دارد دوچرخه برقی پرشین یا به اختصار PEB-1 است. این دوچرخه را گروهی از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف ایران طراحی کرده‌اند و سرعت آن بیش از 170 کیلومتر در ساعت سرعت دارد. این دوچرخه سیستم جدیدی از باتری و موتور الکترونیکی دارد. ویژگی دیگر این دوچرخه فریم بسیار سبک و از جنس کربن فایبر است. این دوچرخه از ترمز ای بی اس پیشرفته و تعلیق اختصاصی برخوردار است و به‌طورکلی امنیت بالا، فناوری‌های پیشرفته و سرعت بالا را باید از ویژگی‌های آن دانست.

نحوه کار دوچرخه برقی

دوچرخه برقی یک موتور الکتریکی دارد که آن را سمت چرخ‌ها قرار می‌دهند. یک باتری قابل شارژ هم روی بدنه نصب می‌شود که موتور از این باتری‌ها تغذیه می‌کند. همچنین یک دسته کنترل سرعت وجود دارد که می‌توانید سرعت دوچرخه را تنظیم کنید.

موتور برقی در طول حرکت فعال می‌شود و نیرویی که به پدال‌ها وارد می‌کنید را چند برابر می‌کند. همه اینها در نهایت باعث افزایش سرعت دوچرخه می‌شود. در بیشتر دوچرخه‌های برقی، چند حالت سرعت وجود دارد که به تنظیم سرعت کمک می‌کند.

در نهایت دوچرخه برقی با یک نیروی کوچکی که شما به آن وارد می‌کنید، به حرکت در می‌آید و باعث می‌شود دوچرخه‌سواری برای شما در مسیرهای شلوغ و یا مسیرهای ناهموار راحت‌تر شود. خرید این دوچرخه می‌تواند هزینه‌های شما را در دراز مدت کاهش دهد و بنابراین اگر فکر می‌کنید خود دوچرخه برقی یک وسیله گران است، به چشم یک سرمایه‌گذاری در دراز مدت به آن نگاه کنید.

سرعت و مسافت دوچرخه چه رابطه‌ای با هم دارند؟

بیایید بررسی کنیم که چه رابطه بین مسافت و سرعت دوچرخه برقی وجود دارد. رابطه این دو با هم مستقیم است. هر چقدر سرعت دوچرخه بیشتر باشد، مسافت پیش رو زودتر تمام می‌شود. اما باید بدانید که رابطه بین سرعت و مسافت به عوامل مختلفی بسته است. اولین و مهم‌ترین عامل که روی سرعت و مسافت تاثیر دارد، توان موتور است. هرچقدر این توان بیشتر باشد سرعت این وسیله بالاتر می‌رود. عامل تاثیرگذاری بعدی وزن است، هرچقدر دوچرخه وزن کمتری داشته باشد سرعتش می‌تواند بیشتر باشد.

نحوه استفاده از دوچرخه هم می‌تواند روی سرعت آن تاثیر داشته باشد. هرچقدر به مبانی دوچرخه‌سواری مسلط باشید، می‌توانید سرعت بیشتری داشته باشید.

مزایا و معایب سرعت زیاد

دوچرخه برقی با سرعت مانند هر چیز دیگر مزایا و معایبی هم دارد. در ادامه برخی از این مزایا و معایب را بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

·      اصلی‌ترین مزیت سرعت بالا این است که می‌توانید در زمان صرفه‌جویی کنید و برای مدت کوتاهی به مقصد برسید.

·      مزیت بعدی این است که با سرعت بالا به راحتی می‌توانید سریع از ترافیک شهری عبور کنید.

·      سرعت بالا راندمان موتور و سیستم باتری را بهینه می‌کنند و باعث کاهش مصرف انرژی می‌شود.

·      مزیت بعدی این است که با سرعت بالا می‌توانید یک تجربه خوب از دوچرخه‌سواری کسب کنید.

·      از معایب اصلی سرعت بالای دوچرخه برقی هم در خطر انداختن جان انسان است. هرچقدر سرعت بیشتری داشته باشید، ممکن است کمترل دوچرخه برایتان سخت‌تر شود.

 

عوامل مؤثر بر سرعت دوچرخه‌ برقی

عوامل زیادی روی سرعت دوچرخه برقی تاثیر دارد. از اندازه موتور گرفته تا وزن دوچرخه و  فریم آن همگی روی سرعت مؤثر هستند. دوچرخه‌های برقی را می‌توان با توجه به سرعت و عملکردشان به دسته‌های زیر تقسیم می‌شود:

کلاس 1 :20 مایل در ساعت تنها با کمک پدال

کلاس 2: 20 مایل در ساعت با کمک پدال و عملکرد دریچه گاز

کلاس 3: 28 مایل در ساعت تنها با کمک پدال

این تقسیم‌بندی ممکن است برای هر برند متفاوت باشد. البته این نکته را هم باید بدانید که ممکن است در هر کلاس نتوانید با سرعت تعیین شده حرکت کنید و این بسته به میزان باری دارد که دوچرخه درحال حمل آن است.

با پدال زدن یا کمک نیروی جاذبه می‌توان بعضا این سرعت را بیشتر هم کرد. زیرا برای سرعت دوچرخه به خودی خود محدودیتی وجود ندارد.

سرعت قانونی دوچرخه برقی

به‌طور قانونی سرعت یک دوچرخه برقی می‌تواند 20 مایل یا 32 کیلومتر در ساعت باشد که این سرعت براساس قانون و قاعده خاصی انتخاب شده است و سرعت امن در نظر گرفته شده است. باید بدانید که در هر کشوری سرعت مجاز هر کشور می‌تواند متفاوت باشد اما تفاوت خیلی زیادی با هم ندارند.

دوچرخه‌های برقی کلاس 3 معمولا سرعت بیشتری از این حد قانونی دارند و بنابراین از آنها برای دوچرخه‌سواری جاده‌ای استفاده می‌شود. شاید برایتان جالب باشد که بدانید در ایران سرعت مشخصی برای دوچرخه‌های برقی در قانون وجود ندارد.

دوچرخه برقی را باید یکی از جدیدترین اختراعات در صنعت دوچرخه‌سواری دانست؛ این وسیله برای کسانی که می‌خواهند دوچرخه‌سواری کنند اما حوصله پدال زدن ندارند و یا مسیر دوچرخه‌سواریشان ناهواری‌های زیادی دارد، بسیار گزینه مناسبی است