به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله ماجرای تو در تو اشک انگلیسیها را درآورد، دفاع مقدس قدرت هوایی و اقتدار ملی، نشانههای بهبود اقتصاد ایران به چشم میخورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «ماجرای تو در تو اشک انگلیسی ها را درآورد» نوشت: یک ســال پس از مرگ ملکه الیزابت، حال و روز انگلیس چگونه است؟ ملکه الیزابت دوم، هشتم سپتامبر ۲0۲۲ پس از ۷ دهه حکومت بر پادشاهی بریتانیا، در ۹6 سالگی تسلیم مرگ شد. او از فوریه 1۹5۲ در این جایگاه موروثی حضور داشت و در دوره وی، جنایات بسیاری در حق ملت ها شد که کودتای آژاکس در سال 133۲ شمسی برای براندازی نهضت ملی شدن نفت و بازگرداندن محمدرضا پهلوی به سلطنت در ایران، یکی از آنهاست. شروع سلطنت الیزابت، با آغاز روند زوال امپراتوری بریتانیا مقارن شد؛ امپراتوری که ظرف ســه قرن هفدهم تا بیستم، گسترش یافته بود. حد فاصل جنگ جهانی اول و دوم، مســاحت مناطق تحت تسلط انگلیــس، بالغ بر 33 میلیون کیلومتر مربع بود. صد ســال قبل، حدود نیم میلیارد نفر تحت اســتعمار بریتانیا قرار داشتند. این مســتعمرات، چنان متنوع بود که گفته می شد خورشید، هرگز در امپراتوری بریتانیا غروب نمی کند. اما پس از جنگ جهانی دوم، با تشکیل امپراتوری های آمریکا و شوروی، انگلیس به حاشیه رانده شد و از آن پس سعی کرد با آویزان شدن از آمریکا و ضمن اثرگذاری بر سیاست این کشور، بخشی از قدرت سابق را حفظ کند. این دوره، دوران گذار بریتانیا از کبیر به صغیر محسوب می شود.
قدس: علیرضا رودباری در یادداشتی با عنوان «دفاع مقدس قدرت هوایی و اقتدار ملی» چنین نوشت: جنگ تحمیلی هشت ساله ایـران و عراق یکی از نمونه جنگ هایی است که عراق با خیال خام اینکه ایران توان و قدرت مقابله با عـراق را نـدارد حمله سراسری خود را علیه ما شروع کرد. نقش نیروی هوایی ارتش به خصوص تیزپروازان پایگاه های شکاری در سراسر تاریخ دفاع مقدس برجسته است. این نیرو در همان 6ماه نخست جنگ با تمام فشارهایی که روی دوشـش بـود، به تنهایی صحنه نبرد را در هوا و زمین مدیریت کرد. گواه این جمله را می توان از طریق اقدام های نیروی هوایی در طول جنگ و سخنان بزرگان و کارشناسان جنگی داخلی و خارجی مشاهده کرد. نیروی هوایی همچنین از امتحان های تاریخی سربلند بیرون آمده است. پس از انقلاب اسلامی، عده ای یا از سر جهل یا از سر خیانت اعلام کردند ایـران با کسی سر جنگ نـدارد و ایرانی ها توان بهره گیری از فناوری های پیشرفته در جنگنده ها بدون کمک مستشاران خارجی را ندارد. بنابراین نغمه خطرناک انحلال ارتش را سر داده و پرچم فروش جنگنده ها را برافراشتند و در آن شرایط پرآشوب این فرماندهان به ویژه افسران و خلبانان جـوان نیروی هوایی بودند که سینه سپر کرده و نگذاشتند به تجهیزات نیروی هوایی گزندی برسد. نبرد بعدی نیروی هوایی ارتش در قالب جنگ نرم، تهمت کودتا بود که با درایت ملت و تیزبینی افسران با غیرت ارتش خنثی شد.
خراسان: کورو شجاعی در یادداشتی با عنوان «اشاره ای به اهداف صدام در حمله به ایران» این گونه نوشت: امروز ۴٣ سال از حمله وحشیانه و همه جانبه ارتش رژیم صدام معدوم به کشورمان می گذرد، دیکتاتور بغداد از به راه انداختن این جنگ ناجوانمردانه که البته با چراغ سبز قدرت های جهانی و برخی کشورهای اروپایی و منطقه انجام شد، اهدافی را دنبال می کرد، اهدافی که بعضی از آن ها به صراحت از زبان صدام و برخی مقامات رژیم بعث عراق از جمله طارق عزیز وزیر خارجه وقت صدام در رسانه ها اعلام می شد. در این مقال به برخی اهداف تحمیل جنگ هشت ساله به کشورمان اشاره می شود. تجزیه ایران از انقلاب اسلامی مردم ایران تازه ١9 ماه گذشته بود که صدام جنگ همه جانبه علیه کشورمان را آشکارا، رسانه ای و آغاز کرد. او، اربابان و حامیان غربی، شرقی و منطقه ای اش، به هم ریختگی ها و نابسامانی های پیش آمده در ایران را براثر انقلاب، بهترین فرصت برای رسیدن به اهدافشان می دانستند، بر همین اساس تصاحب و تسلط کامل بر اروند رود، تصرف خرمشهر، آبادان و... و جداسازی خوزستان از ایران از جمله اهدافی بود که صدام می گفت۴۸ ساعته به آن ها دست خواهد یافت و مصاحبه پیروزی را ظرف یک هفته پس از حمله، در تهران انجام خواهد داد. پس موضع رسمی آن ها مبنی بر تجزیه ایـران به 5 کشور اعلام شد اما به مدد لطف الهی و مقاومت فرزندان سلحشور ایران زمین و ایمان راسخشان به پیروزی حق بر باطل، صدام این رویا را در عین خفت و ذلت برای همیشه به گور برد.
تجارت: ابراهیم صیامی در سرمقاله ای با عنوان «نشانه های بهبود اقتصاد ایران» نوشت: در ابتدای سال نشست های سه جانبه میان وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و سازمان برنامه انجام شد و درباره نرخ تورم که عامل مهمی در کنترل افزایش قیمت ها و بخش واقعی و رشد اقتصادی است، برنامه ریزی هایی انجام شد که حالا امروز نتایج آن مشهود است و شاهد رشد اقتصادی ۶.۲ درصدی در بهار سال جاری هستیم مهمترین هدفگذاری که از سوی وزارت اقتصاد انجام شد، تامین مالی کل اقتصاد بود که یک برنامه جامع هم در بخش دولتی و هم بخش خصوصی انجام شد. در بخش دولت یکی از سیاست های مهمی که وزارت اقتصاد دنبال می کند حساب واحد خزانه است که بر این اساس همه حساب های دولت و شرکت های دولتی نزد بانک مرکزی به صورت متمرکز قرار می گیرد که موجب انضباط و شفافیت می شود. در کنار این انضباط و شفافیت مالی، در ۶ ماه گذشته دولت از تنخواه بانک مرکزی استفاده نکرده و سعی کرده تا از سایر ظرفیت های قانون محاسبات عمومی مثل ماده ۱۲۵ بهره ببرد تا کمتر به پایه پولی فشار بیاورد که خود عاملی بر مهار نقدینگی است. امروز شاهدیم که رشد سرمایه گذاری در اقتصاد با وجود شرایطی که در سه ماه نخست سال داریم و به طور عمده صنایع حدود ۲0 روز تعطیل هستند، اما توانسته ایم رشد مثبتی را نسبت به بهار سال گذشته داشته باشیم. این رشد نویدبخش آن است که در ادامه می توانیم سرمایه گذاری را ارتقا دهیم و شرایطی که در یک دهه گذشته اتفاق افتاده را به مرور جبران کنیم.