به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید صولت مرتضوی امروز در مراسم آغاز سال تحصیلی 1403-1402 در مدرسه استثنایی محمدرضا ساریخانی گفت: بعد از دو دهه که رکود اقتصادی در کشور حاکم بود امسال رشد اقتصادی به 6.2 درصد رسید و این از برکات خدمات دولت سیزدهم است.
وی گفت: افزایش درآمد مالیاتی و بسترسازی رفع مشکلات اقتصادی، همزمان با رشد اقتصادی و کاهش نرخ بیکاری اتفاق افتاده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: دولت سیزدهم عضویت ایران در مجامع بینالمللی و منطقهای را دنبال میکند و رئیس جمهور در جلسه اخیر مجمع عمومی سازمان ملل صدای ملت ایران را به گوش جهانیان رساند و سفر پرخیری به نیویورک داشته است.
مرتضوی همچنین در مورد نقش معلمی گفت: به گفته امام راحل شغل انبیا است و ارزش کار معلم بسیار بالاست.
وی با بیان برگزاری میز خدمت در این مراسم از سوی سازمان بهزیستی گفت: تلاش ما خدمترسانی به جامعه معلولان و آسیبدیدگان و خانوادههای آنهاست.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد درخواست مدیر مدرسه استثنایی ساریخانی مبنی بر تقاضای کمک برای ساخت سالن ورزشی در کنار این مدرسه اظهار داشت: علی رأسی علی عینی، میپذیریم و ما هم نخودی در این آش میاندازیم، البته این مجموعه ورزشی با کمک خیرین ساخته میشود اما تأکید ما این است که ساخت سالن ورزشی فقط برای ساختن نباشد بلکه برای استفاده کردن انجام شود.
در این مراسم حسینی طریفی، رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور هم گفت: 105 هزار دانش آموز در 6 گروه معلولیت در کشور داریم، همچنین 50 هزار دانشآموز با اختلالات مختلف داریم که در مجموعه آموزش و پرورش استثنایی به این افراد مهارتآموزی و آموزش و حرفهآموزی ارائه میکنیم.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: هزار ردیف استخدامی از سازمان اداری و استخدامی برای به کارگیری افراد کاردرمان و گفتار درمان برای دانشآموزان استثنایی در نظر گرفتهایم.
حسینی طریفی همچنین از صدور مجوز برای ایجاد 811 مجوز مرکز جامع در کشور خبر داد و گفت: در این مجتمعها از پیش دبستانی تا آخر دبیرستان خدماتی به دانش آموزان استثنایی ارائه میشود.
همچنین علی محمد قادری، رئیس سازمان بهزیستی کشور به بحث نیاز به حمل و نقل دانش آموزان استثنایی و دریافت خدمات توانپزشکی در این مراکز تأکید کرد.
در پایان این مراسم زنگ آغاز سال تحصیلی 1403-1402 در مدرسه استثنایی ساریخانی توسط وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نواخته شد و دانش آموزان استثنایی در سر کلاسهای خود حاضر شدند.
وی در مورد برنامه دولت برای احیای واحدهای اقتصادی نیمه تمام و راکد گفت: دولت سیزدهم درواقع تکمیلکننده طرحهای عمرانیسالهای گذشته و هم واحدهای اقتصادی نیمهکاره و راکد است.
وی گفت: با همت و دستور رئیس جمهور تکمیل واحدهای عمرانی نیمه تمام در دستور مصوبات سفرهای استانی دولت قرار گرفت و هر روز شاهد تکمیل و بهرهبرداری از طرحهای عمرانی نیمه تمام هستیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: از سوی دیگر کارخانهها و طرحهای اقتصادی برخی به خاطر عدم تزریق منابع کافی به صورت نیمه تمام رها شده بودند که احیای آن در دستورکار دولت قرار گرفت.
مرتضوی گفت: بعضی از واحدهای نیمه تمام با تزریق منابع جدید احیا شد و برخی نیز به ظرفیت اسمی تولید خود نرسیده بودند که دولت کمک کرد و ما هم به عنوان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی کمک میکنیم که این واحدهای اقتصادی به ظرفیت اسمی خود برسند و اشتغال در آنها تکمیل شود.
وی ادامه داد: برخی از کارخانهها و کارگاهها مشکلاتی دارند از جمله برخی بدهی به بانکها دارند و برخی از کارخانهها نیز با ناکارآمدی ماشینآلات و تجهیزات مواجه هستند که این مشکلات هم در دستورکار ستاد احیای صنایع قرار گرفت و هر روز تازه به تازه و نو به نو، مانند 4500 واحد تولیدی که احیا شد، در دستورکار قرار میگیرند و مشکلات آنها رفع میشود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به این پرسش که چند واحد تولیدی دیگر تا آخر سال احیا میشود، اظهار داشت: تا واحدهای اقتصادی راکد و نیمه تمام وجود دارند، کار احیا و بازگرداندن آنها به مرحله کار و تولید ادامه پیدا میکند.