افزایش قیمت سیمان و تاثیر آن بر ساخت و ساز از شهر بتن بشنوید

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در چند سال اخیر به وضوح شاهد افزایش قیمت بسیاری از اقلام و مصالح ساختمانی از جمله قیمت سیمان بوده‌ایم. در سال ۱۴۰۲، میزان تولید در کارخانه‌های کشور ۳ درصد نسبت به سال قبل کاهش داشته است و همین موضوع باعث بالاتر رفتن قیمت شده است. سهمیه بندی برق کارخانه‌ها یکی از دلایل کاهش میزان تولید، بخصوص در ماه‌‌های گرم سال است.

با  توجه به افزایش ساخت و ساز و افزایش هزینه‌ای که بسیاری از پروژه‌های عمرانی در بر داشته‌اند، بسیاری از مصالح ساختمانی هم افزایش چند درصدی را  تجربه کرده‌اند. هرچه سیمان کمتری به بازار وارد شود، روند ساخت و ساز کندتر می‌شود و از یک سو با توجه به احتساب هزینه‌های مصرفی که برای هر سازه می شود، قیمت ساختمان‌ها هم افزایش پیدا می‌کند.

در واقع تورم ناشی از قیمت ملک، به طور مستقیم با قیمت مصالحی مثل سیمان در ارتباط است. در سال ۱۴۰۱ قیمت این محصول تا ۳۵ درصد افزایش داشته است و روند افزایشی آن طی دو مرحله اتفاق افتاد. در مرحله اول نرخ سیمان ۲۸ هزار تومان و در مرحله دوم به حدود ۵۰ هزار تومان رسید که باعث شد بازار این محصول یک شوک قیمتی را تجربه کند. بالا رفتن نرخ این محصول باعث رکود در ساخت و ساز می‌شود و دست‌کم تا ثابت ماندن قیمت، عملیات ساخت و ساز به کندی انجام می‌شود. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه، کافی است به وبسایت مجموعه شهر بتن مراجعه کنید.

افزایش سیمان بر نرخ دیگر مصالح ساختمانی اثرگذار خواهد بود

بعضی مصالح ساختمانی مثل آهن، میلگرد و سیمان به عنوان مصالح مادر شناخته می‌شوند و بدیهی است که هر تغییر نرخی بر سایر محصولات ساختمانی تأثیرگذار خواهد بود. شالوده اصلی هر ساختمان، سیمان و میلگرد است و معمولاً قیمت این دو متناسب با هم تغییر می‌کند. از سویی یک پارامتر به تنهایی نمی‌تواند تأثیر قابل توجهی بر قیمت ساختمان و مسکن داشته باشد، اما با تغییر چند فاکتور به صورت همزمان، نرخ سایر موارد هم بالا و پایین می‌شود.

در طی دو سال گذشته، قیمت محصولاتی مثل سیمان، چهار تا پنج بار افزایش نرخ داشته است. در واقع بالا رفتن نرخ نهادهای ساختمانی متفاوت، نمی‌تواند تأثیری بر بهای سایر محصولات ساختمانی داشته باشد. چون این نهادها به صورت مستقل فعالیت می‌کنند و به هم وابسته نیستند، اما بالا رفتن چند محصول ساختمانی با هم و به صورت همزمان،  مستقیماً با نرخ مسکن ارتباط دارد. مهندسان و پیمانکاران با توجه به قیمت زمین و تمام هزینه‌هایی که برای خریدن مصالح یک سازه می‌شود، در نهایت نرخ سازه را تعیین می‌کنند. بدیهی است که با بالا رفتن بهای محصولات و مصالحی که مورد استفاده قرار می‌گیرند، بهای سازه هم بالاتر است. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نرخ به روز انواع مصالح ساختمانی با کیفیت، می‌توانید از طریق سایت  شهربتن اقدام کنید. کارشناسان این مجموعه همیشه آماده ارائه مشاوره و راهنمایی خریداران هستند.

وضعیت بازار سیمان از زبان کارشناس شهر بتن

بنا بر اظهارات کارشناس شهر بتن، افزایش قیمت ناشی از سیمان بر قیمت تمام شده مسکن تأثیرگذار است. با توجه به این‌که روند صعودی قیمت این محصول، می‌تواند افزایش قیمت محصولات بسیاری را به دنبال داشته باشد، پس این روند صعودی بر بالا رفتن نرخ خانه‌های طرح نهضت ملی مسکن هم بی‌تأثیر نخواهد بود.

در سال ۲۰۲۰، کشور ما به عنوان  هفتمین تولید کننده سیمان در جهان شناخته شد. با تمام موانعی که در اثر تحریم‌ها برای تولید و صادرات این محصول در ایران وجود دارند، خوشبختانه تولید آن در مواقع کمتری روند کاهشی داشته است. بالا رفتن قیمت ارز و تورم ناشی از آن از عوامل مهم و تأثیرگذار بر افزایش قیمت محصولات ساختمانی است.

طبق گزارشات کارشناس مجموعه شهربتن، نرخ سیمان ثابت نیست و با تغییر پارامترهای موثر بر این محصول، ممکن است بالا و پایین شود. روند نزولی نرخ این محصول بسیار کند و در عوض، جهش صعودی  بهای آن در ماه‌های آینده متحمل است. از این رو بهترین زمان برای خرید این محصول زمانی است که شما با آگاهی کامل از روند تغییرات قیمت اطلاع داشته باشید و با مشاوران و تحلیلگران مربوطه مشورت کنید.

خریداران، مهندسان و پیمانکاران می‌توانند آخرین اطلاعات مربوط به متریال‌های ساختمانی مخصوصا سیمان و بلوک سیمانی را به واسطه شهربتن دنبال کنند.

در چند سال اخیر به وضوح شاهد افزایش قیمت بسیاری از اقلام و مصالح ساختمانی از جمله قیمت سیمان بوده‌ایم. در سال ۱۴۰۲، میزان تولید در کارخانه‌های کشور ۳ درصد نسبت به سال قبل کاهش داشته است.