روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله برنامه‌های دشمن برای مخدوش‌سازی وحدت ملی، معادله چندوجهی غرب در قفقاز و ضرورت هوشیاری ایران، دروازه ورود ایران به آفریقا به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «امام راحل ما از کجا می دانست؟» نوشت: این ســخن از امام راحل - رضوان الله تعالی علیه - است که در آذرماه سال 6۴ و در سالروز میلاد رسول اکرم(ص) و امام صادق(ع) بیان فرموده اند. آن چیزی که می خواستم امروز عرض کنم این است که در ولادت حضرت رســول- صلی الله علیه وآله- قضایایی واقع شده است، قضایای نادری به حسب روایات ما و روایات اهل سنت وارد شده است که این قضایا باید بررسی بشود که چیست؟ از جمله قضیه شکست خوردن طاق کسری و فرو ریختن چهارده کنگره از آن قصر و از آن جمله خاموش شدن آتشکده های فارس و ریختن بت ها به روی زمین... اینکه چهارده کنگره از کنگره های قصر ظلم خراب شد، به نظر شما نمی آید که یعنی در قرن چهاردهم این کار می شود، یا چهارده قرن بعد این کار می شود؟ ماجرای شکست چهارده کنگره طاق کسری، خاموشی آتشکده فارس و فرو ریختــن بت ها به هنگام ولادت رســول خدا(ص)، از آن هنگام تاکنون، بارها در نگارش و گویش مورخان آمده است اما، تفسیر امام راحل از این رخداد و خبر دادن از فروپاشــی نظام سلطه در قرن چهاردهم (قرن حاضر)، تنها بر زبان حضرت امام جاری شده است. او چه می دید که دیگران نمی دیدند؟! چه کسی به او خبر داده بود؟! پیش بینی امام راحل مربوط به آذر ماه سال 6۴ است، در اوج جنگ تحمیلی و هجوم همه جانبه قدرت های ریز و درشت جهانی به انقلاب نوپای اسلامی. همه شواهد از فروپاشی نظام خبر می داد ولی امام عزیز ما در ورای آتش و دود آن معرکه از فروپاشی نظام سلطه بین الملل خبر می دهند!

جوان: حسین عبداللهی فر در یادداشتی با عنوان «برنامه های دشمن برای مخدوش سازی وحدت ملی» چنین نوشت: از همان روزي كه محمد بن عبدالله(ص) ديده به جهان گشود، آتشكده فارس خاموش شد، بت هاي بسياري در معابد شكسته شد و بخشي از كاخ مدائن فرو ريخت تا موانع وحدت حول توحيد كاهش يابد. بنابراين، راهبرد وحدت براي اعتلاي كلمه الله در دستور كار قرار گرفت تعصبات قومي و جاهلي، برتري طلبي هاي نژاد، تحقير رنگين پوستان، رسومات قبيله اي، دختركشي، تبعيض طبقاتي و روحيات اشرافي رنگ باخت. وحدت و اتحاد هم دستور خدا بود و هم دلايل عقلي زيادي داشت كه مهم ترين آنها سوء استفاده دشمنان اسلام از اختلافات مسلمين بود. توطئه شومي كه تا به امروز در دستور كار دشمن قرار گرفته و دارد. چنانچه رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار با مردم سيستان و بلوچستان و خراسان جنوبي در اشاره به نقشه امروز دشمن، فرمود: دشمن دو نقطه اساسي را هدف گرفته: مهم است؛ نگذاريد وحدت راي. وحدت ملي، يكي امنيت ملی يكي وحدت ملی به هم بزنند. در شرايطي كه دشمنان ملت ايران براي برگزاري اولين سالگرد اغتشاشات برنامه ريزي كرده و قصد داشتند تا به هر شكل ممكن، شكست خود در جنگ تركيبي عليه نظام اسلامي را انكار كنند، ضرورت حفظ وحدت بيش از پيش روشن مي گردد كه لازمه آن تبيين چيستي، چرايي و چگونگي آن است. لذا اولين پرسش اين است كه مقصود از وحدت چيست؟ سؤال مهمي كه رهبر معظم انقلاب اسلامي در پاسخ آن فرمودند: يعني در مسائل در ميان است، اختلافات مذهبي، اساسي كشور، آنجايي كه پاي منافع ملی اختلافات سياسي، اختلافات گروهي، اختلافات قومي بايد به كنار گذاشته بشود. پرسش مهم تر اين است كه در شرايط فعلي دشمنان اسلامي با چه طرح و اقداماتي سعي در بي ثبات سازي و ناامن سازي كشور داشته و دارند؟ در پاسخ به اين سؤال كافي است به نقشه ها و توطئه هاي شوم دشمنان نظام اسلامي در شش ماه نخست سال جاري اشاره كرد كه براي ناامن نشان دادن كشورمان طراحي و برنامه ريزي شده لكن با هوشياري دستگاه هاي امنيتي و انتظامي كشورمان نافرجام مانده است.

قدس: اکبر معصومی در یادداشتی با عنوان «معادله چندوجهی غرب در قفقاز و ضرورت هوشیاری ایران» این گونه نوشت: در طــول سال های اخیر تحولات مربوط به منطقه قفقاز جنوبی تبدیل به یک مسئله مهم در میان نخبگان سیاسی و رسانه ای و به تبع آن افکار عمومی کشورمان شده است. وضعیتی که نشان دهنده اهمیت موضوع و همچنین تأثیر آن در امنیت ملی از جـهـات گـونـاگـون دارد؛ بنابراین پردازش این موضوع باید با حساسیت و بـدون خطا صـورت گیرد تا منافع ملی تحت تأثیر اتفاقات ایـن منطقه قــرار نگیرد. رژیـم صهیونیستی، تـرکـیـه و انـگـلـیـس بــا ایـجـاد بسترهای همگرایی بـا جمهوری آذربایجان بیشترین ثأثیر را بر رفتار دولت الهام علی اف دارنـــــد و صـهـیـونـیـسـت هـا بــا دادن ســـلاح و پهپادهای پرشمار بـه دولــت آذربـایـجـان و با فعال سـازی رسانه های مختلف و متعدد، در حال القاسازی این گـزاره هستند که اسرائیل عامل مهمی در پـیـروزی دولـت آذربایجان در جنگ قره باغ بوده است. در واقع صهیونیست ها به همراه ترکیه بیشتر به دنبال نفوذ خود در منطقه هستند. از طرف دیگر گفته می شود از میزان سرمایه گذاری صورت گرفته در منطقه و به خصوص کشور آذربایجان بالای 70 درصد آن توسط انگلیسی ها و عوامل وابسته به این کشور است.

عصر ایرانیان: محسن پیرهادی در سرمقاله ای با عنوان «سالمندی جمعیت ابرچالش کشور» نوشت: وقوع سالمندی جمعیت در کشور قبل از طی فرایند چالش ابر توسعه یافتگی 3دهه پیش است، با توجه به اینکه سالمندی جمعیت به طور مستقیم بر میزان بهره وری و رشد اقتصادی کشور اثرگذار است، عدم چاره جویی درباره مسئله سالمندی آن را به چالش اساسی در آینده اقتصادی ایران بدل می کند. بر اساس برآوردها و بررسی های انجام شدت تا سه دهه دیگر یک سوم جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می دهند، از آنجا که سالمندی در ایران برخلاف کشورهای توسعه یافته، قبل از فرآیند توسعه یافتگی حادث می شود؛ باید نهادهای رفاهی، قدرت کافی برای اجرای اصلاحات در ابعاد مختلف بازنشستگی، سلامت و حتی جایگاه اجتماعی به منظور دستیابی به دوره سالمندی با کیفیت را، به دست آورند. کوچک شدن خانوارها، افزایش آمار تجرد قطعی و زنانه شدن سالمندی از جمله عوامل اثرگذار در تشدید مسئله سالمندی است، افزایش هزینه های مراقبت های بهداشتی-درمانی و نیاز به زیرساخت های مراقبت از سالمندان، از جمله چالش های سالمندی جمعیت است که باید در سیاست گذاری های نظام تأمین اجتماعی مورد توجه قرار گیرند. زیرساخت های مراقبت از سالمندان کم است، میزان دسترسی 9 میلیون و ۲00 هزار نفری جمعیت سالمندان کشورمان به تخت مراقبتی سالمندان، یک، سی و هشتم کشورهای توسعه یافته است.

خراسان: مصطفی منتظر در یادداشتی با عنوان «دروازه ورود ایران به آفریقا» چنین نوشت: در فراینـد تنش زدایـی گسـترده منطقـه ای میـان بازیگـران رقیـب، تحـرکات در روابـط ایـران و مصـر نیـز بـروز یافتـه و مقامـات دو کشـور سـیگنال هایی را مبنـی بـر تجدیـد روابـط دیپلماتیک پـس از حدود چهـار دهه فـراز و فـرود ارسـال کرده انـد؛ روابطـی کـه در صـورت بازگشـت بـه وضعیـت عـادی بـا بازگشـایی سـفارتخانه ها و اسـتقرار سـفیر ضمـن ایـن کـه می توانـد رونـد تنش زدایـی در منطقـه را در فرایندهـای تثبیـت قـرار دهـد، می توانـد بـر الگوهـای دوسـتی و دشـمنی و صف بندی هـای موجـود نیـز تاثیـرات قابل توجهـی بگـذارد. واقعیـت ایـن اسـت کـه مصـر را بـا اهـرام ثلاثـه و قاریـان قرآنـش می شناسـند، امـا در عرصـه سیاسـی آن را بایـد بـه اهمیتـش از لحـاظ ژئوپلیتیـک و جایگاهـش در دنیـای اسـلام و جهـان عـرب شـناخت. کشـوری کـه بـرای سـال های سـال پیشـروی کشـورهای ِ عربی-اسـلامی بـوده و در ایـن زمینـه پیشـینه ای ارزشـمند دارد. البتـه تاریـخ مصـر بـه قرن هـا قبـل بازمی گـردد. نقـش مهـم ایـن کشـور در تمـدن اسـلامی در کنار کشـورهایی ماننـد ایـران یـا گذشـته تر از آن در دوران پررونـق تمـدن مصـری، نشـانه اهمیـت تاریخـی و فرهنگـی ایـن کشـور اسـت.

با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله برنامه‌های دشمن برای مخدوش‌سازی وحدت ملی، معادله چندوجهی غرب در قفقاز و ضرورت هوشیاری ایران، دروازه ورود ایران به آفریقا به چشم می‌خورد.