به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا و به نقل از سایت کمیته ملی پارالمپیک، نشست سرپرستان بازی های پارالمپیک پاریس ۲۰۲۴ و نیز اجلاس عمومی کمیته بین المللی پارالمپیک با حضور غفور کارگری رئیس کمیته ملی پارالمپیک ایران برگزار شد.
کارگری دستاوردهای این دو نشست مهم یعنی نشست سرپرستان بازی های پارالمپیک پاریس ۲۰۲۴ و اجلاس عمومی کمیته بین المللی پارالمپیک را تشریح کرد.
وی در این خصوص اظهار داشت: طی یک ماه گذشته دو سفر مهم انجام شد که یکی از آنها اجلاس روسای کمیته های پارالمپیک کشورهای حاضر در بازی های پارالمپیک ۲۰۲۴ به میزبانی پاریس و دیگری مجمع عمومی کمیته بین المللی پارالمپیک (IPC) به میزبانی منامه بود.
رئیس کمیته ملی پارالمپیک افزود: در نشست پاریس که با حضور ۱۴۰ کشور برگزار شد، هدف اصلی هماهنگی و توجیه کمیته های ملی پارالمپیک کشورهای شرکت کننده در این رویداد توسط کشور برگزار کننده بود و در کنار آن برنامه های نظیر بازدید از دهکده بازی های پارالمپیک پاریس ۲۰۲۴ و اماکن برگزاری مسابقات در رشته های مختلف نیز انجام شد.
کارگری خاطرنشان کرد: هیئت ایرانی حاضر در این نشست افزون بر مشارکت فعال در مباحث طرح شده در اجلاس و اعلام نظر در خصوص مطالب ارائه شده توسط کمیته برگزای مسابقات، با روش آسیب شناسی آینده نگرانه موارد مهمی از جمله احتمال بروز بحران در صورت افزایش چند درجه ای گرمای هوای پاریس در زمان مسابقات و عدم پیش بینی سامانه سرمایشی در دهکده بازی ها را به مسئولین مسابقات گوشزد کرد.
وی گفت: همچنین در حاشیه نشست اصلی، جلساتی با نمایندگان چند کشور و نیز مسئولین فدراسیون های جهانی برگزار و رایزنی هایی انجام شد و از این حیث ایران در زمره کشورهای فعال و موثر این اجلاس بود.
رئیس کمیته ملی پارالمپیک در ادامه افزود: دومین نشست مهم، مجمع عمومی کمیته بین المللی پارالمپیک (IPC) بود که به مدت سه روز و به میزبانی شهر منامه در کشور بحرین برگزار شد. در این نشست موضوعات مختلفی مورد بررسی قرار گرفت که از مهم ترین آنها می توان به بررسی تعلیق یا عدم تعلیق کشورهای روسیه و بلاروس اشاره کرد که یک روز کامل این نشست را به خود اختصاص داد و در نهایت اعضا حاضر با ۹۰ رای موافق بر علیه ۵۶ رای مخالف (۶ رای ممتنع) درخصوص روسیه و ۷۹ رای موافق بر علیه ۵۷ رای مخالف (۹ رای ممتنع) درخصوص بلاروس، پیشنهاد به حضور ورزشکاران روسیه و بلاروس به صورت بی طرف و بدون استفاده از پرچم این دو کشوردادند که این امر موفقیتی برای کشورهای مذکور تلقی می شود.
کارگری اظهار داشت: هیئت ایرانی در این اجلاس قطعا فعال ترین دیپلماسی ورزشی را داشت که از آن می توان در جهت توسعه همکاری های متقابل بهره برداری کرد. در این خصوص می توان به دیدار با روسای کمیته ملی پارالمپیک ۲۵ کشور، مسئولین ۲ سازمان جهانی متولی رشته های ورزشی ویژه ورزشکاران قطع عضو، ویلچری و فلج مغزی، نابینایان و کم بینایان، ۳ فدراسیون بین المللی (بوچیا، بسکتبال با ویلچر، والیبال نشسته)، ۳ رشته فعال در بازی های پارالمپیک (دوچرخه سواری، پاراتکواندو، پاراوزنه برداری)، دیدار با رئیس ، دبیر و ۵ تن از مدیران ارشد کمیته بین المللی پارالمپیک و نیز رئیس و دبیر اجرایی منطقه آسیا اشاره کرد که در این خصوص ۴۶ نشست برگزار و توافقات خوبی حاصل شد.
وی گفت: از مهم ترین دستاوردهای نشست منامه برای هیئت ایرانی می توان به دو نشست با اندرو پارسونز، رییس کمیته بین المللی پارالمپیک اشاره کرد که مبین ارتباط خوب این مقام بین المللی با رئیس کمیته ملی پارالمپیک ایران است.
رئیس کمیته ملی پارالمپیک تصریح کرد: پیشنهادات راهبردی بسیار مهمی از طرف هیئت ایرانی به رئیس کمیته بین المللی پارالمپیک ارائه شد که مورد توجه و استقبال وی قرار گرفت. در این خصوص می توان به ارائه نظرات کارشناسی برای اصلاح و تکمیل برنامه استراتژیک IPC اشاره کرد که مورد توجه پارسونز قرار گرفت و وی درخواست کرد این پیشنهادات به صورت مکتوب به تیم مربوطه در IPC نیز ارسال شود.
کارگری ادامه داد: ضرورت افزایش امتیاز مدالهای نقره و برنز در رنکینگ جهانی از دیگر پیشنهادات ارائه شده بود؛ چرا که شرایط فعلی نه منطبق بر عدالت است و نه منطبق بر منطق. همچنین پیشنهاد شد عنوان معلول در ادبیات مورد استفاده به توان یاب تغییر یابد.
وی گفت: پیشنهاد شد شرکتی جهانی با داشتن شرکتهای اقماری در هر کشور به منظور حل مشکل ورزشکاران در خصوص مکملهای ورزشی راه اندازی شود.
رئیس کمیته ملی پارالمپیک در ادامه پشنهادات مطروحه افزود: کمیته ملی پارالمپیک ایران آمادگی خود جهت میزبانی کنفرانس علمی ویستا ۲۰۲۵، و نیز نشست کمیسیون ورزشکاران IPC را ارائه و به صورت رسمی از اندرو پارسونز برای سفر به ایران دعوت کرد که مورد پذیرش وی قرار گرفت.
کارگری در پایان گفت: افزون بر پیشنهادت مطرح شده، موارد دیگری نیز با رئیس کمیته بین المللی پارالمپیک مطرح شد که مورد استقبال وی قرار گرفت و در مجموع حضور ایران در این دو نشست طی یک ماه گذشته و اقداماتی که در راستای آن صورت گرفت نشان از دیپلماسی فعال کمیته پارالمپیک ایران دارد.