به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله امید کاذب به برجامی که وجود خارجی ندارد، پاس بنزینی مجلس به دولت، توافق امنیتی ایران و عراق؛ فرصت طلایی برای بیرون راندن تروریستها به چشم میخورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «امید کاذب به برجامی که وجود خارجی ندارد» نوشت: مردم ایران به این واقعیت پی برده اند که اولا دیگر عمال برجامی باقی نمانده و ثانیا برجام قبل از اینکه توافقنامه ای برای حل مشکلات اقتصادی باشد، در واقع یک سناریو و توطئه درازمدت آمریکایی برای منزوی کردن و شکست ملت ایران بود. خود مقامات آمریکایی و اروپایی هم اساسا بارها به این دو واقعیت اذعان و عملا در این مســیر در نهان و آشکار حرکت کردند و با همین هدف فضا سازی و برخی سیاسیون و مسئوالن ایرانی را در برهه هایی از زمان با ادعای امضای کری تضمین است، فریب دادند. حتی اکنون مقامات روسی و چینی نیز بر زیاده خواهی و فریب کاری غربی ها در برجام تاکید می کنند. همان زمان اوباما پشت تریبون رسما چهار هدف را برای برجام ترسیم کرد: اول تضعیف اقتصادی ایران و جلوگیری از فروپاشی تحریم ها، دوم جلوگیری از روند تضعیف اقتصاد آمریکا و نقش دلار در جهان، سوم نفوذ در ایران و تاثیرگذاری بر اوضاع داخلی کشور و منزوی کردن جمهوری اسلامی و چهارم پیگیری اهداف مهم تر از جمله مهار قدرت دفاعی و نفوذ منطقه ای ایران!
جوان: محمدجواد اخوان در سرمقاله ای با عنوان «رکبی که مک کارتی از سیاست آمریکایی خورد» چنین نوشت: سوم اكتبر، ساختمان كاپيتال هيل واشينگتن شاهد مناقشه اي سياسي بود كه در فرامتن آن سياست ورزي امريكايي قابل فهم بود. يك هفته پس از آنكه خطر از بيخ گوش دولت امريكا گذشت و با تصويب بودجه موقت، چهارمين تعطيلي طي يك دهه گذشته رخ نداد، اولين قرباني اين ماجرا مشخص شد و او هم كوين مك كارتي رئيس جمهوری خواه مجلس نمايندگان امريكا بود. حذف نفر سوم رژيم امريكا در حالي رخ داد كه او فقط 269 روز اين سمت را عهده دار بود و براي نخستين بار در تاريخ سياسي امريكا بود كه رئيس مجلس نمايندگان بركنار مي شد. هرچند اختلافات دو حزب اصلي ايالات متحده و پيامدهاي آن مربوط به مسائل سياست داخلي امريكا است و براي ما اهميتي ندارد، اما آنچه در پشت صحنه اين ماجرا رخ داد، در واقع درس امريكاشناسي براي همه سياستمداران و تحليلگران دنيا است. جمهوري خواهان به دنبال آن بودند كه با مانع تراشي در تصويب بودجه سالانه، دولت بايدن را به تعطيلي بكشانند، اما تباني مك كارتي با دموكرات ها، اين پروژه را به شكست كشاند. اينكه تندروهاي جمهوري خواه بخواهند از مك كارتي انتقام بگيرند، چيز عجيب وغريبي در سياست نيست، آنچه در خور شگفتي است، نوع برخورد اقليت دموكرات مجلس نمايندگان با اين انتقام گيري است. درحالي كه مك كارتي در يك قمار سياسي با اقليت ها تباني و به خاستگاه حزبي خود پشت كرد، اما دموكرات هاي مجلس با رأي مثبت به استيضاح او، پاسخ اين اگر دموكرات ها با اين خوش خدمتي او را در عمل دادند. احتمالا هشت نماينده جمهوري خواه همراهي نمي كردند، مك كارتي بر سر جايگاهش مي ماند.
قدس: زهرا طوسی در مطلبی با عنوان «پاس بنزینی مجلس به دولت» این گونه نوشت: اختصاص یارانه حامل های انرژی و بنزین، به جای خودرو به هر کد ملی در خانوار در مجلس دست بررسی است. در صورت مصوب شدن این پیشنهاد در برنامه هفتم توسعه همه افراد جامعه صرف نظر از اینکه خودرو دارند یا ندارند سهمیه بنزین می گیرند. فــرشــاد جــامــع، کــارشــنــاس انـــرژی درخــصــوص اهمیت اصـــاح یـارانـه انرژی اعطایی در بخش بنزین به جای خــودرو به هر نفر، به خبرنگار قـدس می گوید: موضـوع بنزین و یـارانـه هـای اعطایی بـه بنزین، مشکل مهم حاکمیت اقتصادی ایـران است. با فروش سهمیه ای که در قالب اعطای یارانه بنزین به هر خودرو انجام می شود، بخش بزرگی از مردم بدون خـودرو نمی توانند از آن بهره ببرند. یعنی 50درصـــد مــردم هیچ یــارانــه ای دریافت تقریبا نمی کنند. در عوض، کسانی که چندین خودرو دارند، تمایل دارند از یارانه انرژی بیشتری استفاده کنند. برای رفع این موضوع لازم است سازوکار اعطای سهمیه بنزین به هر فرد به جای هر خودرو اصاح شود. این اصلاح همچنین باید شامل ایجاد بازار بورس سهمیه بندی بنزین برای هر فرد باشد.
عصر ایرانیان: محمد رشیدی در سرمقاله ای با عنوان «توافق امنیتی ایران و عراق؛ فرصت طلایی برای بیرون راندن تروریست ها» نوشت: ما با دولت عراق روابط بسیار خوبی داریم هرچند دولت عراق با برخی از دشمنان کشورمان نیز رابطه خوبی دارد اما دولت عراق نباید به کشورهایی که به دنبال دشمنی هستند، اجازه دهد با تقویت گروه های تروریستی در امور کشورش دخالت کنند. به هر میزان گروه های تروریستی داخل خاک عراق تقویت شوند، در وهله اول امنیت داخلی عراق آسیب می بیند و امکان آسیب به کشورمان در گام بعدی قرار دارد که لازم است دولت عراق این توافق را به نحو احسن اجرایی کند تا بتواند با از بین بردن گروه های تروریستی داخل عراق به یک امنیت پایدار دست یابد با توجه به اینکه عراق به دلیل برگزاری مراسم اربعین کانون توجهات کشورهای اسلامی بوده و در ایام اربعین حسینی خیل بیشماری از زائران حسینی به این کشور وارد می شوند، بنابراین امنیت این کشور باید در اولویت مسئولان عراقی قرار گیرد. البته خوشبختانه کشورمان با تمام توان در تأمین امنیت عراق تالش خود را به کار گرفته است اما امیدواریم کشور عراق از این توافق امنیتی استقبال کند و آن را فرصت طالیی برای پاکسازی کشورش و حتی زمینه پاکسازی منطقه از نیروی تروریستی قلمداد کند.
خراسان: مهدی حسن زاده در یادداشتی با عنوان «لولوتراشی از بورس کالا» چنین نوشت: چند روزی است مسئوالن وزارت راه و شهرسازی به عنوان متولیان حوزه مسکن، موضوعی تحت عنوان کاهش قیمت تمام شده مسکن را در دستور کار خود قرار داده اند و نوک پیکان مطالبه خود را بر خروج فوالد و سیمان از بورس کالا با هدف کاهش قیمت این محصولات و درنتیجه کاهش قیمت تمام شده مسکن قرار داده اند. تردیدی نیست هرگونه تلاشی برای کاستن از هزینه تمام شده ساخت مسکن با هدف کمک به خانه دار شدن متقاضیان، امری مبارک است و هیچ انسان منصفی نمی تواند با این مسئله مخالف باشد؛ اما در هر حال 3 نکته مهم درباره تلاش ها برای خروج برخی کالاها از بورس کالا قابل طرح است: نخستین مسئله در این باره، آدرس مربوط به متغیرهای کاهش هزینه تمام شده مسکن و امکان پذیری این کاهش با خروج فولاد و سیمان از بورس کالاست. در حقیقت خود این انگاره که ادعا شده است، نرخ فولاد و سیمان در بورس کالا بالاست و با خروج از بورس کالا، نرخ این دو ماده اولیه تولید مسکن کاهش می یابد، جای تردید جدی وجود دارد. حداقل تاکنون گزارش رسمی و بررسی کارشناسی که موید این ادعـا باشد، وجود ندارد.