انیمیشن «بچه زرنگ» ۷ میلیاردی شد/ مرور انیمیشن‌های پرفروش

به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ انیمیشن سینمایی «بچه زرنگ» به تهیه‌کنندگی حامد جعفری از پنجم مهر ماه در سینماهای سراسر کشور روی پرده رفته و  تا امروز که کمتر از دو هفته از زمان اکران آن می گذرد، بیش از ۱۶۰ هزار مخاطب داشته است.

«بچه زرنگ» ماجرای پسر بچه‌ای به نام محسن است که خود را ابرقهرمان می‌داند و راهی سفری پرماجرا برای نجات آخرین ببر ایرانی می‌شود. این فیلم سیمرغ بلورین بهترین انیمیشن جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد و پخش آن را فیلمیران به عهده دارد.

این انیمیشن سینمایی محصول مشترک گروه هنرپویا و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است و به همت نزدیک به ۲۵۰ نفر از هنرمندان جوان ایران ساخته شده است. همچنین بهنود نکویی، هادی محمدیان و محمدجواد جنتی کارگردانان این اثر هستند.

انیمیشن «بچه‌زرنگ» سومین فیلم گروه هنر پویا بعد از دو انیمیشن «فیلشاه» و «شاهزاده‌روم» است که هر ۲ از پرمخاطب‌ترین انیمیشن‌های سینمای ایران تا امروز هستند.

به همین بهانه مروری داریم بر انیمیشن های جذابی که با استقبال مخاطبان در گیشه مواجه شدند و یا توانسته اند جوایز معتبری را برای خود دست و پا کنند؛ بدون شک در این فهرست و جدول توجه به تاریخ انتشار، تعداد مخاطبین و قیمت بلیت سینما در سال توزیع می تواند این فهرست را جابجا کند؛ به عنوان مثال انیمیشن «تهران ۱۵۰۰» در اسفند ماه ۹۱ اکران خود را آغاز و تا سال ۹۲ بر روی پرده سینماها بود و توانست در آن سال نزدیک به ۴ میلیارد تومان بفروشد و این میزان فروش درحالی اتفاق افتاده که قیمت بلیت سینما در آن سال (۹۲) برای سینماهای مدرن ۶۰۰۰ تومان و برای سینماهای درجه دو تا ۲۵۰۰ تومان می رسید.

ردیف

نام انیمیشن

میزان فروش

تاریخ انتشار

۱

پسر دلفینی

۲۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون شهریورماه ۱۴۰۱
۲

لوپتو

۲۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون آبان ماه ۱۴۰۱
۳

فیلشاه

۷ میلیارد و ۹۰۰ میلیون اسفندماه ۱۳۹۶
۴

بچه زرنگ

۷ میلیارد و ۱۳۰ میلیون

شروع اکران از ۵ مهر امسال

۵

بنیامین

۵ میلیارد و ۲۲۰ میلیون آبان ماه ۱۳۹۸
۶

شاهزاده روم

۵ میلیارد تومان

آبان ماه ۱۳۹۴
۷ تهران ۱۵۰۰ ۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون اسفندماه ۱۳۹۱
۸

آخرین داستان

۴۸۸ میلیون و ۵۵۰ هزار آذرماه ۱۳۹۸
۹

فهرست مقدس

۳۱۷ میلیون تومان اسفندماه ۱۳۹۴

 

پسر دلفینی و لوپتو

سال گذشته دو انیمیشن «پسر دلفینی» و «لوپتو» با اکران به نسبت طولانی خود توانستند مخاطبان زیادی را به سینماهای کشور بکشانند و گیشه موفقی را تجربه کنند.

انیمیشن «پسر دلفینی» به کارگردانی محمد خیراندیش و تهیه کنندگی محمد امین همدانی که در سال ۹۹ تولید شده بود، صرفا به دلیل کرونا عوامل آن ترجیح دادند تا در زمان مناسب تری این کار را اکران کنند و از ابتدای شهریورماه سال گذشته این انیمیشن جذاب، راهی سالن های سینمایی کشور شد و با استقبال فوق العاده ای از طرف کودکان مواجه شد که در نهایت با جذب بیش از ۹۰۰ هزار مخاطب و گیشه ای ۲۳ میلیاردی، یکی از آثار موفق انیمیشن ایران بوده است.

اما انیمیشن سینمایی «لوپتو» به کارگردانی عباس عسکری و تهیه کنندگی محمدحسین صادقی به عنوان اولین محصول انیمیشن سوره از ۱۱ آبان ماه سال گذشته اکران عمومی خود را در سینماهای کشور آغاز کرد و با تبلیغات زیادی که در تلویزیون و فضای مجازی داشت، توانست با جذب نزدیک به 900 هزار تماشاگر، فروش 21 میلیاردی را تجربه کند.

محمد حسین صادقی تهیه کننده انیمیشن لوپتو درخصوص نحوه ساخت این کار که در کرمان انجام شده می گوید: ما در استدیوی انیمیشن فراسوی ابعاد کرمان در سال ۱۳۹۴ تصمیم به ساخت یک پروژه سینمایی گرفتیم و پس از بررسی طرح‌های مختلف و داستان‌هایی که داشتیم در نهایت داستان لوپتو انتخاب و تولید این کار از تابستان سال ۹۵ آغاز و تا زمستان ۹۸ طول کشید و در این مدت تقریبا ۵۰ نفر از بچه‌های کرمان در تولید این انیمیشن فعالیت داشتند؛ قرار بود «لوپتو» در نوروز ۱۳۹۹ در سینماها اکران شود ولی با شروع کرونا و تعطیلی سینماها اکران این کار به تعویق افتاد تا در نهایت در این برهه از زمان تصمیم به اکران گرفتیم.

فیلشاه

پویانمایی «فیلشاه» به کارگردانی هادی محمدیان و تهیه کنندگی حامد جعفری به عنوان تنها انیمیشن راه یافته به جشنواره ۳۶ فیلم فجر، عملا مورد داوری قرار نگرفت تا با ناراحتی عوامل، راهی اکران سینماهای کشور شود و با تبلیغاتی که صداو سیما برای آن داشت، توانست فروش بسیار خوبی در گیشه داشته باشد.

انیمیشن «فیلشاه» از آنجایی که از همان ابتدا با سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی دوبله شده بود به زودی اکران بین المللی خود را آغاز کرد و توانست در سال ۲۰۱۸ و در لبنان با جذب حدود ۸۵ هزار مخاطب موفق به فروش نیم میلیون دلاری در این کشور شود و علاوه بر لبنان، در کشورهای اردن، امارات و عراق نیز به نمایش درآمد. فیلشاه پس از دوبله روسی در ۴۰۰ سالن سینمای این کشور نیز به اکران در آمد و توانست درآمد خوبی برای تهیه کنندگان آن به همراه داشته باشد.

بنیامین

هنرمندان کاشانی در سال ۹۷ موفق شدند از انیمیشنی رونمایی کنند که اتفاقا در گیشه نیز توانست نظر تماشاگران را به خود جلب کند؛ انیمیشن «بنیامین» به کارگردانی و نویسندگی محسن عنایتی و تهیه کنندگی مصطفی حسن آبادی با استفاده از صداپیشگانی همچون چنگیز جلیلوند، ناصر طهماسب، مریم شیرزاد و اکبر منانی توانست روایت جذابی را برای مخاطبان راهی پرده سینماها کند.

خرابکاری‌ آشر، دوست بامزه اما دست و پا چلفتی بنیامین باعث اسارت مادر بنیامین توسط سربازان پادشاه می‌شود. بنیامین تصمیم می‌گیرد برای نجات مادرش به سفری پرخطر برود و این سرآغازی است برای ماجراهای پرفراز و نشیب بنیامین و آشر؛ و این خلاصه داستانی است که در نیمه دوم سال ۹۸ و پیش از شروع کرونا راهی اکران سینماها شد و فروش به نسبت خوبی را تجربه کردد.

شاهزاده روم

هادی محمدیان و حامد جعفری در اولین تجربه کاری خود در سال ۹۴ انیمیشن «شاهزاده روم» را ساختند و همین تیم دو سال بعد توانستند پویانمایی موفق «فیلشاه» را راهی پرده سینماها کنند.

«شاهزاده روم» برای نخستین بار در جشنواره سی و سوم فیلم فجر به نمایش درآمد و توانست لوح تقدیر ویژه را از دبیر جشنواره به دست آورد و پیش از اکران در ایران، راهی لبنان شد و با دوبله عربی توانست در اکران این کشور موفق عمل کند و در ادامه در عراق، عربستان، کویت، ساحل عاج، بحرین، امارات متحده عربی، فرانسه و انگلستان نیز به نمایش درآمد. 

تهران ۱۵۰۰

بهرام عظیمی که سال ها با انیمیشن های کوتاه «سیا ساکتی، داوود خطر، بابا برقی و آقای ایمنی» برای همه مخاطبان تلویزیون چهره ای آشنا بود، اولین سینمایی انیمیشن خود را با عنوان «تهران ۱۵۰۰» در نوروز ۹۲ راهی سینماها کرد؛ داستان فیلم دربارهٔ گذشته و حال پیرمردی ۱۶۰ ساله به نام اکبرآقا (با بازی مهران مدیری) و زمان داستان ۱۵ روز قبل از تحویل سال ۱۵۰۰ هجری شمسی است. در سال ۱۵۰۰ ربات‌ها در کنار مردم زندگی می‌کنند و آدم‌های ثروتمند می‌توانند با امکانات پیشرفته پزشکی تا ۱۶۰ سال زندگی کنند.

هدیه تهرانی، بهرام رادان، محمدرضا شریفی نیا، گوهر خیراندیش، حبیب رضایی، مهتاب نصیرپور، حسام نواب صفوی، ماشاالله شاهمرادی زاده و مهران مدیری صداپیشگان این انیمیشن سینمایی بودند.

آخرین داستان

اشکان رهگذر از سال ۸۷ تا ۹۶ مشغول ساخت انیمیشن «آخرین داستان» می شود و درنهایت این کار سینمایی توانست به عنوان اولین نماینده سینمایی انیمیشن ایران و در بخش رقابتی نود و دومین جایزه اسکار حضور پیدا کند؛ هرچند نتوانست در بین ۵ نامزد نهایی بهترین پویانمایی اسکار قرار گیرد.

«آخرین داستان» برداشتی آزاد از روایت ضحاک در شاهنامه فردوسی است و این انیمیشن توانسته تا در بخش غیررقابتی «انسی» مهمترین جشنواره انیمیشن جهان پذیرفته شود؛ پرویز پرستویی، لیلا حاتمی، حامد بهداد، باران کوثری، اشکان خطیبی، اکبر زنجانپور، حسن پورشیرازی، شقایق فراهانی، ملیکا شریفی نیا از صداپیشگان این انیمیشن سینمایی بوده اند.

«آخرین داستان» در سال ۹۷ توانست سیمرغ بلورین بهترین انیمیشن جشنواره ۳۷ فیلم فجر را بدست آورد هرچند درگیشه نتوانست فروش خوبی داشته باشد.

فهرست مقدس

محمد امین همدانی که این روزها انیمیشن موفق «پسر دلفینی» را به عنوان تهیه کننده در حال اکران دارد، با سرمایه گذاری خانه انیمیشن اوج و در سال ۹۴ پویانمایی «فهرست مقدس» را کارگردانی و تهیه کنندگی کرده است؛ فهرست مقدس روایتگر یک داستان تاریخی است که ماجرای آن در شهر نجران و کشور یمن می‌گذرد و زمان آن به صد سال قبل از ظهور دین اسلام بازمی‌گردد.

این انیمیشن سینمایی هرچند نتوانست در گیشه موفق عمل کند اما در جشنواره هایی همچون فیلم فجر، مادرید و هالیوود مووینگ پیکچرز توانست عنوان بهترین انیمیشن را از آن خود کند.

به بهانه فروش خوب انیمیشن سینمایی «بچه زرنگ»، نگاهی گذرا داشته ایم به انیمیشن هایی که در سینماهای ایران با استقبال مخاطبان مواجه شده اند و با کسب جوایز معتبر این حوزه نام خود را در بین ترین ها ثبت کرده اند.