به گزارش خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ وقتی فیلم های سینمای ایران با موضوع فلسطین و اسرائیل را مرور می کنیم، به فیلم سینمایی «چشمان آبی زهرا» برمی خوریم؛ فیلمی به کارگردانی علی درخشی و نویسندگی سعید سلطانی که به سفارش شبکه سحر برون مرزی صدا و سیما ساخته شده است.
جهانبخش سلطانی، حسین معلومی و جمشید جهانزاده از بازیگران این فیلم سینمایی اند که در خلاصه داستان آن آمده:« داستان یکی از عوامل بلندپایه اسرائیل است که قصد حضور در انتخابات این کشور را دارد. او پسر نوجوان ناقصالخلقهای دارد و همین موضوع باعث میشود تا یک گروه پزشکی را برای جستجو در اردوگاههای مردم فلسطین، بسیج کند تا به دنبال تعویض اجزای بدن اشخاصی که از نظر پزشکی با فرزندش مشابهت دارند، بگردند که در این میان زهرا، دختر یکی از کشتهشدگان فلسطینی، برای جابه جایی چشمش با پسر صهیونیست انتخاب میشود. از سوی دیگر برادر زهرا که از اعضای انتفاضه فلسطین است به دنبال یافتن خواهرش درگیر ماجراهای ناخواستهای میشود.»
به همین بهانه و درگیری های غرور آفرین چند روز گذشته فلسطینیان با اسرائیل با سعید سلطانی نویسنده فیلمنامه این اثر هنری به گفت و گو پرداخته ایم.
سعید سلطانی درباره نگارش «چشمان آبی زهرا» گفت: ساخت این فیلم به سال ها پیش برمی گردد و فیلمنامه آنقدر گیرایی و جذابیت داشت که بعدها ارشاد این عزم را داشت که متن فیلمنامه را به کتاب تبدیل کند چرا که این قصه علاوه بر اینکه به موضوع فلسطین و سرزمین های اشغالی برمی گردد، یک مضمون انسانی هم داشت؛ البته ایده اصلی این کار متعلق به آقای علی درخشی بود که بنده نویسندگی این کار را برعهده داشتم.
وی افزود: قصه این فیلم مربوط به یکی از فرماندهان ارتش اسرائیل بود که یک بچه معلول و ناقص الخلقه دارد و این قصد را دارد که با استفاده از اعضا و جوارح کودکان فلسطینی، به مداوای فرزند خود بپردازد. کاراکتر قصه به صورت نمادین اشاره به تشکیل دولت جعلی اسرائیل داشت و لحظات دراماتیک و اکشن داستان، ساحت خوبی برای این فیلم ایجاد کرده بود.
سعید سلطانی کارگردان و نویسنده سینما و تلویزیون درخصوص پرداختن سینمای ایران به موضوع مهم و استراتژیکی همچون داستان مظلومیت فلسطینیان و جنایات اسرائیل از زبان هنر گفت: در همه حوزه ها و ژانرهای سینمایی باید به نحوی فیلمنامه، بازیگری، کارگردانی و همه اعضای یک فیلم چیدمانی درست داشته باشد تا مخاطب را جذب فیلم و یا آن اثر هنری کند و قطعا برای موضوعات حساس تر این قاعده سخت تر خواهد شد؛ درباره موضوعاتی مانند فلسطین، پرداختن به ذات انسانی این ماجرا از اهمیت ویژه ای برخوردار است و در این یکی دو روزه عملا همه دنیا در بهت و شگفتی فرو رفته است؛ چون خیال نمی کرد باریکه ای به این کوچکی بتواند دربرابر صهیونیست هایی که شبانه روز آنها را تهدید می کردند، اینگونه مقابله کند.