روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت های روز روزنامه های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله چرا اسرائیل دچار شکست غیرقابل ترمیم شده است، محاسبات غلط اسب بازنده، سگ دیوانه چرا عذاب دید به چشم می خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «چرا اسرائیل دچار شکست غیرقابل ترمیم شده است؟» نوشت: رهبر معظــم انقلاب دیروز فرمودند: در قضیه 15 مهر به این طرف، رژیم غاصب صهیونیســتی هم از لحاظ نظامی هم از لحاظ اطلاعاتی یک شکست غیرقابل ترمیم خورده. شکســت را همه گفتند، من تأکیدم به غیرقابل ترمیم بودن اســت. من می گویم این زلزله ویرانگر توانسته است بعضی از سازه های اصلی حاکمیت رژیم غاصب را ویران کند که تجدید بنای آن ســازه ها به این آسانی امکان پذیر نیست. تاکید رهبر حکیم انقلاب بر شکست غیرقابل ترمیم، کلیدواژه ای بسیار دقیق و مهم است. چرا می گوییم شکست رژیم صهیونیستی، غیرقابل ترمیم است؟ به این موارد توجه کنید: رژیم صهیونیستی امروز در بدترین شرایط ممکن در هفتاد سال اخیر به سر می برد. این رژیم منحوس تا به امروز حدود 40 هفته (10 ماه) اعتراضات داخلی را تجربه کرده است. تنها در یک هفته بیش از 700 هزار نفر در تل آویو در اعتراض به فساد و دیکتاتوری کابینه نتانیاهو به خیابان ها آمدند.

قدس: زینب اصغریان در مطلبی با عنوان «ابعاد جنگ سایه میان ایران و رژیم صهیونیستی» چنین نوشت: ری تکیه، نویسنده اندیشکده آمریکایی شـورای روابـط خارجی آمریکا در مطلبی با عنوان حمایت ایران ضد اسرائیل، حماس را تقویت می کند تأثیر مواضع اخیر رهبر معظم انـقـلاب بـر تقویت جبهه مقاومت را بررسی کرده است. ایـن پژوهشگر غـرب آسـیـا می نویسد: ایـران از حمله نیروهای شبه نظامی فلسطینی به اسرائیل استقبال کرده و با حمایت حماس و حزب الله برای هماهنگ کردن فشار بر اسرائیل کار می کند و تهدیدی برای تشدید بیشتر جنگ در سایه است. این نویسنده معروف آمریکایی پرسش هایی طـرح می کند و سپس به صـورت جداگانه به آن ها پاسخ می دهد. او با طرح این پرسش که از میزان حمایت ایـران از حماس و حمایت احتمالی آن از حمله روز شنبه چه می دانیم؟« مـی نـویـسـد: ایـــران چندین ســال اســت کـه از نظر کمک های مالی و سخت افــزار نظامی از حماس سخاوتمندانه حمایت کرده است. این به ویژه در مـورد موشک ها صـادق اسـت. ایران در اعالمیه های عمومی خود خواستار برگزاری جشن های خیابانی در پی حمله اخیر بوده و این حمایت صریح از حماس است.

خراسان: سید علی علوی در یادداشتی با عنوان «محاسبات غلط اسب بازنده» این گونه نوشت: چهار روز از عملیات بی سابقه و سیلی سخت و ترمیم ناپذیر حماس به رژیم ظالم و غاصب صهیونیستی می گذرد؛ عملیاتی که ابعاد ابتکاری و پیچیدگی های آن هنوز نیاز به زمان دارد تا روشن شود اما در ابعاد میدانی سیلی مجاهدان چندان سخت بوده که صهیونیست ها اعالم تلفات شان را زیر عدد یک هزار نفر و اسیران را زیر عدد7۵0 نفر نگاه داشتند و برخلاف 20 سال گذشته دیگر از عملیات نمی گویند و از جنگ طولانی سخن می گویند؛ براین اساس به نظر می رسد رژیم صهیونیستی دو استراتژی کلان را در پیش گرفته است: طوفان الاقصی کار غیر فلسطینی هاست نه فلسطینی ها از این واقعیت نمی توان چشم پوشید که مهم ترین عاملی که بخشی از جامعه یهود را از اقصی نقاط جهان در کشور فلسطین دور هم جمع کرده، وعده امنیت و رفاهی است که صهیونیست ها به آن ها در سرزمین موعودشان داده اند؛ رویایی که رژیم صهیونیستی و حامیانش در تمام 7۵ سال گذشته بیشترین هزینه را برای ساخت، تصویرسازی و تحقق آن کرده اند تا به مهاجرین یهودی و صهیونیست های سرزمین های اشغالی این اطمینان را بدهند که با برخورداری از گران ترین سرویس های جاسوسی و مجهزترین ارتش های دنیا برای شما امنیت و رفاهی ایجاد خواهیم کرد که در سرزمین های خود نداشته اید اما اینک همه آن رویاها پس از عملیات طوفان الاقصی در 1۵ مهر در آستانه فروپاشی است به خصوص اگر جامعه صهیونیستی در سرزمین های اشغالی باور کند که مبارزان فلسطینی براساس توان و تدبیر خود عملیات طوفان الاقصی را زیر رصد موساد طراحی کرده و با توان داخلی خود به ارتشی که شکست ناپذیر معرفی می شد شکست را تحمیل کرده اند.

جوان: غلامرضا صادقیان در یادداشتی با عنوان «سگ دیوانه چرا عذاب دید؟!» نوشت؟ اسرائيل مثل یك سگ دیوانه بود، هميشه مثل یك سگ دیوانه بود، خيلي هم خطرناك اما عذاب دید. این یعني شق سوم آموزه نظامي صهيونيست ها كه موشه دایان ترسيم كرده بود، درست از آب درنيامد. نخست وزیر سال هاي دور صهيونيست ها گفته بود: اسرائيل باید مثل یك سگ دیوانه باشد، آن قدر خطرناك كه اذیت نشود و عذاب نبيند سال هاست صهيونيست ها این آموزه را آویزه گوش كرده اند. مثل سگ هار به جان فلسطيني ها مي افتند. نوزادان و كودكان را دسته جمعي مي كشند، اسيران فلسطيني را جلوي دوربين رسانه ها تيرباران و روي جنازه لخت آنها ادرار مي كنند. زنان را به زندان مي برند و بي دليل در خيابان هاي شهرك ها و گاهي براي تفریح، فلسطيني مي كشند. اما پس از 15مهر1402 این اسرائيل دیگر اسرائيل بشو نيست. دیگر كسي از آنها نمي تواند در غالف غزه زندگي كند و راحت بخوابد. تجربه دارند كه ممكن است صبح زود ساعت6 فلسطيني ها بالاي سر آنها باشند. این یعني حماس با بلایي كه بر سر ساكنان صهيونيست غلاف غزه آورد، سه برابر مساحت باریكه را هم یك روزه آزاد كرد! مناطق دورتر از غزه را نيز همين طور. بسياري از صهيونيست ها كه سه روز است در بن گورین منتظر پرواز خروج از تل آویو هستند، ساكن همان شهرند و شهرهاي دورتر از دسترس فلسطيني ها. این است آن شكست ترميم ناپذیر! اسرائيلي كه اسرائيلي ها نخواهند در آن باشند، دیگر اسرائيل نيست و دیگر سرزمين موعود نيست. اسرائيلي كه هربار بخواهد به سراغ شيوخ برود تا عادي سازي كند، باید تضمين بدهد كه مي تواند بازگردد و در بن گورین بنشيند، دیگر اسرائيل نيست.

تجارت: آلبرت بغزیان در سرمقاله ای با عنوان «کاهش هیجانات در بازار ارز» چنین نوشت: آزاد شدن دارایی های بلوکه شده، علاوه بر تقویت ذخایر ارزی کشور، به مدیریت بهتر بازار نیز کمک خواهد کرد؛ بدین ترتیب هیجان کاذب از بین خواهد رفت و بازار ارز به آرامش خواهد رسید. یکی از مزایای آزاد شدن دارایی های ارزی ایران این است که کسری بودجه کشور را به شیوه ای غیر از چاپ پول کاهش می دهد. بنابراین آزادسازی منابع بلوکه شده ایران در کشورهای دیگر به سود اقتصاد خواهد بود، به طوری که نوسان بازار ارز را کاهش می دهد و سوداگران دیگر نمی توانند از ارز برای مقاصد جاه طلبانه خود استفاده کنند. با آزاد شدن دارایی های ارزی بازار ارز به ثبات خواهد رسید و تولیدکننده می تواند اعتماد کند که نرخ ارز برای مدت طولانی تری در کانال های فعلی باقی بماند، به طوری که قابلیت پیش بینی برای فعالان اقتصادی امکان پذیر خواهد شد. چگونگی پرداخت و مصرف ۱.۷ میلیارد دلار از منابع ارزی ایران در لوکزامبورگ مهم نیست، بلکه آن چیزی که اهمیت دارد این است که دارایی های جدید ارزی در اختیار ایران قرار گرفته است که امیدواریم این دیپلماسی فعال به قوت خود باقی بماند. سابقه تاریخی تغییرات نرخ ارز به کرات وجود داشته است که با تحولاتی مانند افزایش سفرهای خارجی، کریسمس و سال نو میلادی و حالا هم جنگ میان رژیم صهیونیستی و فلسطین بازار ارز تکان خورده است. باید تاکید کنم که تغییرات نرخ ارز به مراتب بسیار کمتر از رویدادهای گذشته بوده است، به طوری که اگر حوادث امروز فلسطین در دو سال گذشته رخ می داد، نرخ ارز تا ۶۰ هزار تومان افزایش می یافت، اما به دلیل مدیریت خوب بانک مرکزی، بازار ارز عکس العمل خاصی نشان نداده است.

با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله چرا اسرائیل دچار شکست غیرقابل ترمیم شده است، محاسبات غلط اسب بازنده، سگ دیوانه چرا عذاب دید به چشم می‌خورد.