توجه به بعد فرهنگی- علمی آستان قدس از تأکیدات رهبر فرزانه انقلاب است

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ عبدالحمید طالبی در نشست با خبرنگاران از برگزاری نخستین جشنواره ملی صنایع خلاق فرهنگی عالم آل محمد(ص) در دو بخش عمومی و دانش‌آموزی خبر داد و افزود: آنچه در این جشنواره مورد نظر ما است شناسایی استعداد‌های جوانان و نوجوانان است که با کمک آموزش و پرورش باید از آن استفاده کنیم و با ظرفیت‌ها و نوآوری‌های آن‌ها آشنا شویم.

او گفت: درزمینه محصولات فرهنگی همیشه به دنبال این بودیم که تولیدات روزآمد باشد و با تمرکز بر مسأله امامت و زیارت، مطابق با نیاز‌های جامعه تولید شود.

طالبی با اشاره به اینکه آثار زیادی داریم که می‌تواند با استفاده از قالب صنایع خلاق فرهنگی عرضه و باعث ترویج و نشر فرهنگ رضوی شود، گفت:  محور اصلی کار ما فعالیت‌های علمی و فرهنگی با محوریت امام رضا(ع) است.

رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی گفت: در بخش دانش‌آموزی بنیاد فرهنگی رضوی و در بخش عمومی دانشگاه امام رضا(ع) محور اجرای جشنواره هستند. همچنین چنین اقدامی در جمع‌آوری و حمایت از صنایع خلاق فرهنگی بی‌سابقه است.

صادقی معاون پژوهشی دانشگاه امام رضا(ع) و دبیر علمی جشنواره در این نشست گفت: جشنواره مطالعاتش از اسفندماه سال گذشته آغاز شد. دو بخش دانش آموزی و عمومی دارد که بخش دانش آموزی توسط بنیاد فرهنگی رضوی برگزار می‌شود و انتظار است که با مشارکت آموزش و پرورش بخش دانش‌آموزی فعال‌تر شود.

وی ادامه داد: در بخش عمومی استقبال بسیار بالا بوده و تا اینجا ۴۰۰ اثر به دست ما رسیده و دانشگاه‌های بزرگ مثل دانشگاه علامه طباطبایی پای کار آمده‌اند.

صادقی درباره محور‌های جشنواره گفت: توسعه فرهنگ و اندیشه رضوی، سوغات فرهنگی، خدمت رضوی، توسعه وقف و نذر و خدمت به زائر محور‌های جشنواره هستند. همچنین قرار است در ۵ شهر اصلی مثل اصفهان، قم، مشهد، شیراز و تهران رویداد‌هایی را برگزار کنیم.

وی از برنامه‌ریزی برای تولید اثر و ایده در ۹ فعالیت گفت: جشنواره ۳ فاز دارد که شامل ایده، خدمت و محصول است و آثار بر اساس این سه فاز باید تولید شود، همچنین جشنواره دو سالانه است و یک سال برای این است که ما بتوانیم ایده‌ها را به سرانجام برسانیم و تا حد امکان در حرم و در آستان از آن استفاده کنیم و مردم هم ببینند. حمایت ما هم به صورت راهنمایی و کمک و هم به صورت خرید محصول است.

معاون دانشگاه امام رضا(ع) گفت: برگزیدگان در سه سطح معرفی می‌شوند که در سطح عموم ۱۰، ۵ و ۳ سکه بهار آزادی و در بخش دانش‌آموزی ۵، ۳ و ۱ سکه به آن‌ها تقدیم می‌شود.

صادقی درباره حمایت از آثار گفت: مدل جشنواره ارسال آثار و داوری نیست، رویکرد ما تقویت آثار است، یعنی آثار یک مرحله ارزیابی می‌شود و سعی می‌کنیم اثر را تکمیل کنیم و بعد به داوری جشنواره ارسال کنیم. در برخی حوزه‌ها نیاز به ارسال محصول نیست و ایده خلاقانه هدف ما است.

وی گفت: زمان ارسال آثار تا پایان آذرماه است و درباره صنایع خلاق نشست‌های تخصصی برگزار و مجموعه نشست‌ها در قالب کتاب منتشر می‌شود.

در پایان پوستر‌های جشنواره در بخش‌های عمومی و دانش‌آموزی رونمایی شد.

رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی، توجه به بعد فرهنگی و علمی آستان قدس را از تأکیدات رهبر فرزانه انقلاب دانست و گفت: در دوره جدید سازمان علمی و فرهنگی با ۱۲ مؤسسه ایجاد شد که نهاد‌های قدیمی مانند کتابخانه و دانشگاه رضوی، به نشر و... از جمله نهاد‌هایی هستند که ذیل سازمان علمی فعالیت می‌کنند.