به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع رسانی دانا؛ رشتههای رزمی برای کاروانهای ورزش ایران در ادوار بازیهای آسیایی و المپیک، همیشه از اهمیت و شانس مدالآوری بسیاری برخوردار بودهاند و اگر در المپیک هم دست رزمیکاران به مدالهای خوشرنگ نمیرسید، همیشه این انتظار وجود داشت که لااقل آسیا زیر پای رزمیکاران ایرانی باشد.
در این دوره از بازیهای آسیایی اما به غیر از کاروان ووشوی ایران که بیتردید از افتخارآفرینترین رشتههای ورزشی کشورمان در هانگژو بوده، سایر رشتههای رزمی در حسرت مدال طلا سوختند و اگر تک مدال طلای سجاد گنجزاده در چین نبود، قطعاً این دوره از بازیها هیچ دستاورد خاصی برای رشتههای رزمی المپیکی کشورمان نداشت.
کاراته و ثبت ضعیفترین نتیجه در تاریخ!
تیم ملی کاراته ایران در بازیهای آسیایی هانگژو یک مدال طلا و ۲ مدال برنز به دست آورد. سجاد گنجزاده، دارنده مدال طلای المپیک برای دومین دوره پیاپی با شکست تمامی رقبای خود به مدال طلا رسید و فاطمه سعادتی و سارا بهمنیار نیز صاحب مدالهای برنز شدند تا کاراته ایران در مجموع در جایگاه هشتم بازیهای آسیایی قرار گیرد.
کاراته ایران با قرار گرفتن در جایگاه هشتم در حالی ضعیفترین نتیجه ادوار خود را کسب کرده که در ۷ دوره پیشین حضور در بازیهای آسیایی ۵ مرتبه در جایگاه نایب قهرمانی ایستاد و دو مرتبه نیز عنوان سومی بازیهای آسیایی را از آن خود کرده بود. در این دوره از افراد صاحبنامی مانند بهمن عسکری و امیر مهدیزاده، فقط و فقط انتظار مدال طلا میرفت.
اگر چه نفرات اعزامی به چین بر اساس تورنمنتهای انتخابی و طبق برنامهریزی مدونی انتخاب شده بودند اما نتایج بهدست آمده بیانگر آن است که رگهای کاراته ایران لااقل در بعد فنی به خون تازهای نیاز دارد که این امر هم لاجرم به یک جراحی بزرگ و تصمیمات دردناک و پرهزینه احتیاج خواهد داشت.
این نتایج نشان دادهاند که کاراته ایران مخصوصاً در زنان، نیاز به پوست اندازی جدی در ترکیب تیمهای ملی و لزوم توجه هر چه بیشتر به پشتوانهسازی برای ورود چهره های جوان و با آتیه به تیمهای ملی دارد؛ اتفاقی که میتواند بار دیگر کاراته ایران را به عنوان یکی از قدرتهای برتر جهان به جایگاه سابق خود بازگرداند.
اعزام بوکس به چین؛ یک شوخی بزرگ!
بوکس ایران از جمله رشتههای ورزشی بود که در رقابتهای بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ هانگژو به مانند دوره قبلی بازیها یعنی جاکارتا، در کسب حتی یک مدال برنز هم ناکام ماند تا ضمن ثبت یکی از بدترین نتایج، از مجموع ۵ بوکسور اعزامی حتی به یک دیدار پای مدال هم نرسد و تمام پیشبینیها را طعنهآمیز به ابطال بکشاند.
شاگردان حسین نهرودی با ترکیب سید شاهین موسوی، دانیال شهبخش، ایمان رمضانپور، علی حبیبینژاد و طوفان شریفی در این رقابتها حاضر شده بودند که هر ۵ نفر آنها با قبول شکست برابر حریفان، از رسیدن به مدال بازماندند؛ آن هم در شرایطی که موسوی و شهبخش در عین ناباوری در همان دور نخست حذف شدند.
اگر چه رئیس فدراسیون بوکس پیش از اعزام به بازیها قول کسب مدال را داده بود و به علت همین قول دادن بود که سهمیه اعزام فدراسیونش به ۵ بوکسور افزایش یافت، اما واقعیت به نحو دیگری رقم خورد تا این بوکس ایران باشد که به مانند یک توریست به دهکده بازیها سفر کرده و با سرافکندگی به کشورمان بازگردد.
شوک عجیب تکواندو به کاروان ایران
یکی از اصلیترین رشتهها در سبد مدالآوری ورزش ایران در ادوار بازیهای المپیک و آسیایی، همواره تکواندو بوده. اگر چه پس از المپیک ۲۰۱۲ لندن در مردان و ۲۰۱۶ ریو در زنان دیگر مدال خوشرنگی در تکواندو کسب نکردهایم اما به واسطه پیشینه تاریخی این رشته با شخص هادی ساعی که پرافتخارترین ورزشکار ایران در ادوار المپیک هم هست، همیشه انتظارات متفاوت و البته به حقی از این رشته رزمی وجود داشته است.
با این وجود که قهرمان المپیک بر مسند ریاست فدراسیون تکواندو نشسته اما نباید فراموش کرد که تکواندوی ایران به جز مدال طلای ناهید کیانی در مسابقات جهانی، تاکنون سیر افت و پسرفت را پیش گرفته و در ادامه این روند ناکامی، برای نخستین بار دهکده بازیهای آسیایی را بدون کسب حتی یک مدال طلا ترک گفته است.
در شرایطی که این بار با توجه به سابقه و افتخارات تکواندوی ایران در بازی های آسیایی و قولهای داده شده، امید زیادی به مدالهای طلای تکواندو در بازی های آسیایی چین وجود داشت، تکواندوی ایران برای اولین بار از رسیدن به مدال طلای بازی های آسیایی بازماند و ۱۰ نماینده تکواندوی ایران در دو بخش مردان و زنان از رسیدن به مدال طلا بازماندند.
حذف ناهید کیانی چهره شاخص تکواندوی ایران از بازی های آسیایی نشان دهنده عملکرد ضعیف کادر فنی بانوان در این رقابت ها و از عجیب ترین نتایج کاروان ورزشی ایران بود. تکواندوی ایران در ۸ دوره این بازی ها تاکنون موفق به کسب ۱۴ مدال طلا شده بود که این آمار با نتیجه ۲۰۲۲ هیچ سنخیتی ندارند.
در فاصله کمتر از 10 ماه تا فرارسیدن المپیک مهم پاریس، حال و روز تکواندوی ایران اصلاً و ابداً خوش نیست و منتقدان از راس فدراسیون گرفته تا کادر فنی و حتی ورزشکاران، به تمام افراد نقد دارند. بنابراین دور از انتظار نیست که در صورت تداوم این وضعیت، تکواندوی ایران نتایج بدتری را در المپیک ثبت کند.
پرچمداری ووشو از رشتههای رزمی
فدراسیون ووشو که رشته کوراش را به عنوان زیر مجموعه در اختیار دارد، با کسب ۳ طلا، ۷ نقره و ۲ برنز در بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ هانگژو، بعد از فدراسیون کشتی که ۵ طلا، ۴ نقره و یک برنز را به دست آورد، عنوان دومین فدراسیون موفق از نظر مرغوبیت مدال در این رقابتها را به خود اختصاص داده است.
تیم ملی ووشوی ایران در بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ هانگژو، ۲ مدال طلا و ۴ مدال نقره خود به علاوه یک برنز در بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا را تکرار کرد تا بار دیگر از نظر مدالی عملکرد خوبی را در این تورنمنت داشته باشد؛ البته در تمام اوزان رقابت با چینیها به میزبان باختیم.
کشورهای چین و ایران دو قطب اصلی ساندای جهان به شمار میروند و همواره باید عملکرد آنها را با نتایجی که مقابل یکدیگر کسب میکنند سنجید. در بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا، هر دو طلای ساندای ایران با پیروزی محسن محمدسیفی و عرفان آهنگریان مقابل رقبای چینی کسب شد، اما امسال سانداکاران ایران همه مبارزات خود مقابل چینیها را واگذار کردند.
شکست محسن محمدسیفی در آستانه تبدیل شدن به پرافتخارترین ورزشکار ایران در ادوار بازیهای آسیایی از یک سو و ناکامی خواهران منصوریان در کسب مدال طلا از سویی دیگر، نکات منفی ووشو در بازیهای هانگژو بودهاند. البته که زهرا کیانی با شایستگی تمام به مدال نقره تالو دست یافت.
در کوراش هم باید گفت که بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ هانگژو دومین دورهای بود که رشته کوراش در این رقابتها حضور داشت و تیم ملی ایران نسبت به دوره نخست، عملکرد بهتری را به ثبت رساند. ملی پوشان ایران در این دوره یک طلا، سه نقره و یک برنز را به دست آوردند تا تجربه خوبی را زیر نظر فدراسیون ووشو کسب کنند.