سید بهاءالدین حسینی، کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی راه دانا؛ درباره اتحادیه بریکس و تأثیر آن بر سلطه دلار و رقابت با کشورهای توسعهیافته در تشکیل یک واحد پولی مجزا اظهار کرد: بریکس، با تشکیل یک اتحادیه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی فرا قارهای، میتواند سلطه دلار را به چالش بکشد.
افول آمریکا در روند تعامل کشورهای عضو بریکس/ چالشی جدید دلار در بازار جهانی
وی با اشاره به حجم اقتصادی قابلتوجه کشورهای عضو بریکس در اقتصاد جهانی تأکید کرد: کشورهای عضو بریکس با تعامل و همکاری با یکدیگر میتوانند به رشد اقتصادی بیشتر بهدور از مزاحمتهای کشورهای توسعهیافته دست یابند.
بیشتر بخوانید:
دیپلماسی به زبان دنیا؛ از عضویت در بریکس و شانگهای تا پشتیبانی از محور مقاومت
وی با اشاره به تحریمهایی که برخی از کشورهای بریکس توسط کشورهای توسعهیافته، بهویژه آمریکا، تحمل میکنند گفت: عضویت در سازمان بریکس به کشورهای عضو فرصتی برای ناکارآمد کردن تحریمها میدهد و میتواند سهم بازار آنها را افزایش دهد.
توسعه صادرات، راهبرد اصلی در کشورهای عضو بریکس
این کارشناس همچنین به توسعه صادرات بهعنوان یک راهبرد مهم در کشورهای عضو بریکس اشاره کرد و ادامه داد: موفقیتهای برخی از کشورها مثل هند، چین، برزیل و روسیه در این زمینه نشان میدهد بریکس میتواند راهی برای رشد اقتصادی را فراهم نماید. باتوجهبه رقابت و مزیتهای این کشورها، سهم بریکس در اقتصاد جهانی میتواند افزایش یابد و در نتیجه سهم کشورهای توسعهیافته نظیر امریکا کاهش یابد.
این کارشناس بازارهای پولی و مالی در پایان با اشاره به افول اقتصادی و سیاسی آمریکا گفت: بر این باور هستم که اگر کشورهای جهان تعامل خود را با آمریکا به حداقل برسانند و با یکدیگر همکاری کنند، سهم بازار آمریکا کاهشیافته و سهم کشورهای عضو بریکس در اقتصاد جهانی افزایش خواهد یافت.
بیشتر بخوانید:
بازتاب عضویت ایران در بریکس در رسانههای خارجی
دولت مقدمات پیوستن به بریکس و اوراسیا را با قوت پیگیری میکند