به گزارش خبرنگار سلامت شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ میوه بِه معروف است به سیب طلایی و برای درمان بسیاری از بیماری ها از قبیل افسردگی، زخم معده و بیماری های قلبی از گذشته تا کنون مورد استفاده بوده است. بِه، مانند بسیاری از میوه ها غنی از مواد مغذی، مانند:ویتامین های A،B،C، فیبر و همچنین مواد معدنی، مانند:پتاسیم، مس، سلنیوم، روی، فسفر، کلسیم، آهن و منیزیم است و کم چرب می باشد.
خواص میوه بهشتی به ؛ از زیبایی تا ضد سرطان بودن
میوه بِه، دارای خواص متعددی می باشد که از طریق این خواص می تواند برخی از بیماری ها را تسکین بخشد و همچنین دانه های آن نیز به درمان گلو درد کمک می کند.
به گزارش خبرنگار سلامت شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ یکی از خوشمزهترین و خوشعطرترین میوهها، میوه به است از این میوه استفادههای مختلفی میشود؛ از تهیه مربا و مارمالاد گرفته تا پخت خورش به و استفادههای درمانی از میوه، دانهها و حتی برگهای آن. از جمله خواص شناختهشده به میتوان به بهبود گلودرد و سرفه اشاره کرد.علیرغم فراوانی خواص به برای سلامتی، این میوه ناشناخته مانده و یکی از کماستفادهترین محصولات زراعی است. در واقع «به» یک ماده غذایی رژیمی باارزش و دارای ترکیبات غنی است؛ به طوری که یک عدد میوه به با وزن ۹۲ گرم، دارای ۵۲ کالری و صفر گرم چربی است. میوه به سرشار از اسید اسکوربیک (ویتامین C)، پکتین (فیبر) و مواد معدنی است و کالری، کربوهیدرات، لیپید و پروتئین کمی دارد.
خواص به در دوران بارداری
از جمله خواص به میتوان به مفید بودن این میوه در بارداری برای خانمها اشاره کرد. استفاده از میوه به و دمنوش به برای خانمها در حین دوران بارداری و حاملگی خواص و فواید زیادی به همراه دارد. میوه به حاوی مقادیر بالای ویتامین B6 است و بر روی تهوع و استفراغ بارداری موثر و کمک کننده است از همین رو در بارداری به خصوص بین هفته ششم تا چهاردهم بارداری، مصرف میوه به به خانمهای باردار توصیه میشود.
خواص به برای جنین
تاثیر مثبت و مفید به بر روی جنین از دیگر خواص ناخنک است. میوه به تاثیر مفیدی بر روی میزان IQ نوزاد متولد شده دارد و میتواند موجب افزایش هوش کودکان شود. برخی از مطالعات از جمله خواص به، به تاثیر به در زیبایی کودکان نیز یاد کردهاند.
خواص به برای مردان
یکی از خواص به تاثیر این میوه در افزایش انرژی است و به همین دلیل برای آقایانی که کارهای سخت انجام میدهند و به انرژی بالایی احتیاج دارند مفید است. همچنین یکی دیگر از خواص به کمک به تقویت قوای جنسی است.
خواص به به عنوان ضد سرطان
به دارای خاصیت آنتیاکسیدانی است و با داشتن این خاصیت از بدن در برابر رادیکالهای آزاد محافظت میکند و موجب از بین رفتن سلولهای بدخیم سرطانی را از بین سرطانی میشود.
به با داشتن موادی دارای ترکیبات قابض به نام قابض به نام تانن، کاتچین (catechin) و اپی کاتچین (epicatechin) است، این ماده با حذف سموم شیمیایی و سرطانزا از غشاهای مخاطی روده بزرگ در برابر سرطان محافظت میکند. بنابراین یکی از خواص به این است که ضدسرطان است.
خواص به برای پوست
یکی دیگر از خواص به تاثیر به در سلامت و شادابی پوست است. به حاوی آنتیاکسیدانهایی است که موجب حذف بسیاری از عوامل مضر برای سلامت پوست میشود و از این طریق موجب بهبود چین و چروک پوست، حذف لکههای پوستی میشود. میوه به همچنین در محافظت از پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش نیز موثر و کمک کننده خواهد بود.
خواص به برای فشار خون
از دیگر خواص به، کمک به تنظیم ک کنترل فشار خون است. به حاوی پتاسیم است که این پتاسیم موجود در به موجب شل کردن عروق و تنظیم انقباض عروقی میشود و از این طریق به جریان بهتر خون در رگها کمک میکند و سبب تنظیم فشارخون میشود. یکی دیگر از خواص به تنظیم و بهبود سطوح چربیهای خونی است و با ای بهبود سطح چربی خون میوه به میتواند از بروز بسیاری از بیماریهای قلبی عروقی همانند سکته، نارسایی احتقانی قلب و بیماریهای عروق قلبی ممانعت کند.
خواص به برای مو
کمک به سلامت و زیبایی مو از دیگر خواص به است. میوه به برای خون سازی بسیار مفید است و تقویت خونسازی و تنظیم گردش خون موجب تقویت فولیکولهای مو شده و به رشد بهتر مو و زیبایی موها کمک میکند.
خواص به به عنوان ضد التهاب
یکی از خواص به تاثیر این میوه در کاهش علائم بیماریهایی که باعث التهاب در بدن میشوند است. به حاوی مقادیر بالایی از ویتامین C است و به همین علت دارای خاصیت ضد التهابی و ضد حساسیت است. یکی دیگر از خواص به داشتن خاصیت ضد عفونی کنندگی است و از همین رو میوه به میتواند در درمان عفونت مثانه کمک کننده و مفید باشد.
خواص آب به
آب به دارای خواص متفاوتی است. از جمله خواص آب به میتوان به مواردی مانند درمان سردرد، جلوگیری از خون ریزی، جلوگیری از تهوع و استفراغ و برطرف کردن تشنگی اشاره کرد.
خواص روغن میوه به
خواص روغن میوه به برای سلامتی فراوان است. از جمله خواص روغن میوه به میتوان به مواردی مانند جلوگیری از عرق کردن، تقویت قلب، تقویت کبد و تقویت معده اشاره کرد.
خواص به برای لاغری
یکی از خواص به، تاثیر آن در لاغری و کاهش وزن سریع است. به یک میوه کم کالری است. به حاوی مقادیر بالای فیبر است و به همین علت موجب احساس سیری شده و از پرخوری جلوگیری میکند. همچنین به حاوی چربی اشباع شده، سدیم و کلسترول کم و با داشتن اینها تبدیل به یک ماده غذایی مناسب برای کاهش شده است. همچنین به دارای ترکیبات آنتیاکسیدانی است که این ترکیبات منتج به افزایش متابولیسم انرژی میشود.
با وجود خواصی که به برای لاغری دارد، نمیتوانید به تنهایی برای رسیدن به وزن ایده آل مناسب باشد، به همین دلیل لازم است از یک غذای رژیمی اصولی و تحرک کافی استفاده کنید.
طرز تهیه دمنوش به
طرز تهیه به به روش خانگی کمی زمانبر است. برای تهیه دمنوش به باید ابتدا به رسیده و شیرین ایرانی تهیه کنید. بهها را به خوبی بشویید تا پرز موجود روی آنها پاک شود. سپس بههای شسته شده را به کمک رنده، رنده کرده و روی یک سینه پخش کنید و اجازه دهید تا خشک شوند. خشکی نباید به قری زیاد باشد که بههای خلال شده را بتوان مانند چوب کبریت شکست.
در مرحله آخر باید بههای خشک شده را تفت دهید که برای این کار باید یک تابه فلزی را روی حرارت گذاشته تا ماهیتابه به خوبی داغ شود. بههای خلال شده خشک شده را همزمان در تابه بریزید و به سرعت با قاشق چوبی بهها را زیر و رو کنید تا حرارت به طور یکسان به همه بههای خلال شده برسد. این کار را تا وقتی که رنگ بههای خلال شده به قهوهای پررنگ تغییر کند ادامه دهید.
اگر حین تفت دادن بههای خلال شده کمی دود بلند شد از هیچ اشکالی ندارد و حتی این کار به خوشرنگتر شدن دمنوش به شما هم کمک میکند، بنابراین از برخاستن کمی دود و دم نترسید و نگران نباشید. بعد از اینکه رنگ بههای خلال شده تغییر کرد تابه را از روی شعله بردارید و اجازه دهید بههای بو داده شده خنک شوند.
سپس آنها را در ظرف دربسته شیشهای و دور از رطوبت نگهداری کنید. سپس برای تهیه دمنوش به برای هر نفر به اندازه یک قاشق غذاخوری از بههای بوداده را در یک قوری با یک لیوان آب جوش برای مدت زمان بیست دقیقه روی حرارت غیر مستقیم بگذارید تا به خوبی دم بکشد و سپس بنوشید.
انتخاب و نگهداری میوه به
شروع و عرضه این میوه به بازار از اوایل شهریور است. برای خرید به، توجه داشته باشید که رنگ روشن طلایی آن را انتخاب کنید. به سبز و کال را انتخاب نکنید، زیرا تلخ است. علاوه بر این، از خرید به هایی که دارای کبودی و یا ریز هستند، اجتناب کنید، زیرا طعم و عطر ندارند.
می توانید به را در خانه، به مدت یک هفته در محل خنک و تاریک و دور از معرض گرما و رطوبت نگهداری کنید و به مدت چند هفته در داخل یخچال سالم می مانند.
بیشتر بدانید: