حجتالله فیروزی عضو کمیسیون صنایع معادن مجلس در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی راه دانا؛ در مورد اثر سیاستهای دولت در بحث خنثیسازی تحریمها و افزایش میزان درآمدهای نفتی، اظهار کرد: دولت سیزدهم چند گام اساسی در سنوات اخیر در حوزه تجارت خارجی با کشورهای منطقه برداشت که این اقدامات هم در حوزههای اقتصادی و هم در حوزه سیاسی اثرگذار بود.
وی با اشاره به اینکه طبیعی است وقتی ارتباطات تسهیل شود و تنشها کم شود به همان میزان گشایشها هم بیشتر شود، ادامه داد: با باز شدن فضا و تقویت ارتباط با کشورهای منطقه در رسیدن به تعامل جهت مشارکت بیشتر امکان فروش نفت ما بیشتر شد.
بیشتر بخوانید:
درآمدهای نفتی کشور چگونه توزیع میشود؟/ ۳ سوال مهم درباره شیوه توزیع درآمدها+جدول
وی افزود: در پی افزایش فروش نفت در سایر محصولات نفتی در حوزههای پتروشیمی و سایر صنایع که از نفت مشتق میشوند نیز تولیدات خوبی داشتیم و به همین میزان هم افزایش درآمد داشتیم.
وی در ادامه گفت: تا پایان سال ۱۴۰۱ در حوزه نفت و مشتقات نفتی اقدامات مؤثر و خوبی توسط دولت انجام شد به همان میزان هم در حوزههای سیاسی این تعامل اثرگذار بود. از زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم توجه خاصی به مسئله رشد اقتصادی ۸ درصدی و راهکارهای رسیدن به آن شده است.
این نماینده مجلس افزود: یکی از مهمترین بخشها در این زمینه، بخش نفت و گاز است که از استخراج تا انتهای زنجیره ارزش آن نقش بزرگی در اقتصاد کشور داشته و قدمهای بزرگی به سمت اصلاح سیاستهای تجاری در بخش نفت و گاز با فرض ماندن تحریمها و همچنین حرکت به سمت دانشبنیانشدن این صنعت مهم و راهبردی برای تکمیل زنجیره ارزش شده است تا توانستیم چنین رشد مناسب و دورقمی را در بخش نفت و گاز رقم بزنیم.
فیروزی در پایان تأکید کرد: طبیعی است هم خود دولت و هم مجلس بر این نظر است که ما از خامفروشی خارج شویم و به سمت تکمیل زنجیره ارزشافزوده با تولید محصولات و تکمیل زنجیره برویم و دولت باید بهگونهای برنامهریزی کند که درآمدهای کشور از حوزه مشتقات نفتی بیشتر شود و هم اینکه تولیداتمان قابل تحریم نباشد. چراکه خیلی از کالاهای دیگر نیازشان به فراوردههای نفتی بیشتر از خود نفت است و اگر این زنجیره را تکمیل کنیم علاوه بر توفیقات فعلی توفیقات بیشتری هم حاصل میشود.
بیشتر بخوانید: