روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله یک انتخاب بد، حساب یهود از صهیونیسم جداست، معضل تصمیم نگیری درباره رئیس اتاق بازرگانی ایران به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «یک انتخاب بد» نوشت:9  دی 1377 وقتی روزنامه خرداد وابسته به جریان موسوم به اصلاح طلبی طی مطلبی به دفاع از روند سازش با اسرائیل پرداخت و دوم خرداد 1376(انتخاباتی که منجر به روی کار آمدن محمد خاتمی شد) را نقطه پایانی بر سیاست مقاومت در برابر اشغالگری رژیم صهیونیستی دانست؛ خیلی ها فکر می کردند عبدالله نوری به عنوان صاحب امتیاز و مدیرمسئول این روزنامه با توجه به سابقه اش در سال های آغازین انقلاب، نسبت به اصلاح این موضع گیری اقدام خواهد کرد تا دامن جریان سیاسی متبوع خود را از ننگ حمایت از اسرائیل پاک کند اما این اتفاق نه از جانب او و نه از جانب بسیاری دیگر از سردمداران این جریان، هرگز نیفتاد. آقای نوری که تا چند ماه قبل وزارت کشور را در دولت اصلاحات برعهده داشت نه تنها این موضع را پس نگرفت و اصلاح نکرد بلکه به حمایت تمام قد از آن پرداخت و گفت: سخنان امام خمینی(ره) درباره اسرائیل را نیز باید در ظرف زمانی خاص خود مثل آفریقای جنوبی مورد بررســی و امعان نظر قرار داد ... وقتی جامعه بین المللی خواهان تحقق صلح در منطقه خاورمیانه است و کشورهای اسلامی همسایگان اسرائیل و ملت فلسطین و بسیاری از مبارزان آن! ناچار به پذیرش صلح تحمیلی شده اند... مخالفت ما چه نفعی عاید ملت ایران می کند؟ این شاید اولین دوصدایی در جمهوری اســلامی برای مواجهه با مسئله فلسطین بود. ناظران خارجی که تا آن زمان ملت و مســئولان ایران را یکصدا در حمایت از آرمان فلسطین و علیه رژیم اشغالگر قدس مشاهده می کردند حالا صدای دیگری می شنیدند. مدعیان اصلاحات در جبهه خودی شکاف انداختند و برای دشمن کوچه باز کردند.

جوان: رحیم زیادعلی در سرمقاله ای با عنوان «حساب یهود از صهیونیسم جداست» چنین نوشت: اقدامات غير انساني و وحشيانه رژيم صهيونيستي طي هفت دهه گذشته كه همواره با تفكرات نژادپرستانه و قومي تعريف و اجرا شده، كم ترين ترديدي باقي نگذاشته است كه اين جريان صهيونيستي، برخلاف ادعاها كم ترين نسبتي با آموزه هاي دين يهود ندارد. اين مهم را مي توان در همراهي و همسويي همه اديان ابراهيمي سراسر عالم از جمله پيروان واقعي دين يهود در حمايت از ملت مظلوم فلسطين كه اين روزها آماج شديدترين حملات رژيم صهيونيستي از زمين و هوا و درياست، به روشني ديد. پس از عمليات غرور آفرين طوفان الاقصي به دست مبارزان فلسطيني در بيرون راندن اشغالگران از سرزمين هاي غصب شده و اقدامات وحشيانه رژيم صهيونيستي عليه ساكنان غزه كه تاكنون منجر به شهادت 8 هزار فلسطيني از جمله زنان و كودكان شده است، موج هاي انساني ضد صهيونيستي، در صحنه هايي بي سابقه، از كشورهاي اسلامي فراتر رفته و پايتخت هاي اروپا، امريكا، آسيا و آفريقا را درنورديده است. اين موج انساني ضد صهيونيستي از آن رو اهميت ويژه اي دارد كه به رغم تبليغات دروغين و اغوا كننده در انحصار صهيونيست ها هستند و ً رسانه هاي مطرح دنيا كه عمدتا دولت هاي اروپايي و امريكايي هم از حاميان اصلي رژيم صهيونيستي به شما مي روند، نتوانسته است مانع از مديريت افكار عمومي جهاني به نفع جبهه ظالم شود.

قدس: مصطفی صدرینیا در یادداشتی با عنوان «یهترین دفاع حمله است» این گونه نوشت: پس از آغاز نـبـرد طــوفــان الاقــصــی، رئیس جمهور آمریکا، وزیر امور خارجه این کشور و وزیـر دفاعشان، سراسیمه خود را به اراضی اشغالی رساندند. مقامات آمریکایی حفظ رژیـم موقت صهیونیستی در منطقه را در راستای سه راهبرد بازدارنده می دانند: جلوگیری از نفوذ و قدرت بیشتر ایران در منطقه و چه بسا فرامنطقه. جلوگیری از یکپارچگی مسلمانان منطقه. حفظ سنگر خود در منطقه غرب آسیا؛ چرا که زوال رژیم صهیونیستی، برابر است با انقطاع کامل آمریکا از منطقه و بالتبع تـغـیـیـرکـامـل مــوازنــه قــــدرت بــه نـفـع محور مقاومت با مرکزیت ایران.

عصر ایرانیان: علی خضریان در سرمقاله ای با عنوان «مصوبات غیرقانونی هیات عمومی اسکودا» نوشت: شاهد بودیم هیئت عمومی اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران طی نشستی در یکی از هتل های تهران، پیرامون نحوه همکاری با هیأت تحقیق و تفحص مصوباتی غیرقانونی داشته است؛ چرا که اساسا دستگاه مورد تحقیق و تفحص نمی تواند برای هیأت تحقیق و تفحص حدود و ثغور اطلاعات و اسناد درخواستی، نحوه استقرار هیأت و همچنین ارائه یا عدم ارائه مستندات را مشخص کند. با استناد به ماده ۲۱۵ قانون آئین نامه داخلی مجلس مبنی بر اینکه مسئوالن دستگاه مورد تحقیق و تفحص و کلیه دستگاه های اجرایی، قضائی و نهادهای انقلاب اسلامی موظف به فراهم نمودن امکانات و تسهیلات مورد نیاز هیأت تحقیق و تفحص و در اختیار گذاردن اطلاعات و مدارک درخواستی هیأت هستند، در صورت عدم همکاری، مسئولان دستگاه ذی ربط متخلف و مجرم محسوب می گردند و با شکایت هیأت تحقیق و تفحص، مورد تعقیب قضائی قرار خواهند گرفت. اسکودا چنین صالحیتی بر دسترسی به اطلاعات ندارد و هر مدیر کانونی که اطلاعات وکلا و سایر موارد را در اختیار این اتحادیه قرار دهد، مرتکب تخلف شده است.

خراسان: مهدی حسن زاده در یادداشتی با عنوان «معضل تصمیم نگیری درباره رئیس اتاق بازرگانی ایران» چنین نوشت:28 خرداد امسال بود که ترکیب جدید هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در نشست انتخاب هیئت رئیسه با اکثریت آرا، حسین سلاح ورزی را به عنوان رئیس جدید این نهاد مهم بخش خصوصی انتخاب کرد. انتخابی که به دلیل شائبه هایی درباره فرایند تایید صالحیت وی از روزهای قبل با حواشی همراه شده بود و بلافاصله پس از انتخاب وی نیز این شائبه ها به صورت پررنگ تری مطرح و ادعا شد که یکی از نهادهای امنیتی کشور در استعلام بررسی صلاحیت نامزدهای ریاست اتاق ایران، صلاحیت سلاح ورزی را رد کرده است. ادعایی که تاکنون از سوی نهادهای امنیتی تایید یا تکذیب نشده است. در حقیقت مسئله چند وجه دارد که تصمیم گیری را دشوار می کند. از یک سو شائبه درباره صلاحیت رئیس فعلی اتاق وجود دارد و از سوی دیگر براساس قراین در موعد قانونی، موضعی علیه صلاحیت وی ابراز نشده و اکثریت اعضای هیئت نمایندگان اتاق ایران به سلاح ورزی رای داده اند و نمی توان از کنار این رای به سادگی گذشت.

با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله یک انتخاب بد، حساب یهود از صهیونیسم جداست، معضل تصمیم نگیری درباره رئیس اتاق بازرگانی ایران به چشم می‌خورد.