به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ همزمان با دومین روز سفر رئیسجمهور به استان کردستان؛ سد چراغ ویس سقز صبح امروز با حضور مسئولان کشوری و استانی مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
آرش آریانژاد مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کردستان در حاشیه این آئین اظهار داشت: طرح آبرسانی به شهر سقز از سال 1389 شروع شده و اکنون بعد از گذشت 13 سال رسماً مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
وی گفت: سد چراغ ویس و مدول دوم تصفیه خانه شماره 2 شهرستان سقز از جمله پروژههای مهم هستند که در این سفر افتتاح و به بهرهبرداری رسید.
وی ارزش فعلی این دو پروژه که کام مردم سقز را شیرین خواهند کرد، 2 هزار و 645 میلیون ریال ذکر کرد و گفت: خط انتقال 32 کیلومتری با ظرفیت تصفیه خانه 400 لیتر بر ثانیه در سال 1400 افتتاح و اکنون مدول دوم تصفیه خانه نیز به ظرفیت 200 لیتر بر ثانیه مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کردستان افزود: حجم کل مخزن سد چراغ ویس در تراز نرمان 58.82 میلیون متر مکعب است که افزون بر تأمین آب شرب، آب مورد نیاز حوزه صنعت و کشاورزی شهرستان را نیز تأمین میکند
وی بیان کرد: با بهرهبرداری از این سد، پنج هزار هکتار اراضی پایاب سد به آبی تبدیل و برای هزار و 250 نفر اشتغال ایجاد شده است.
آریانژاد اعلام کرد: سد عباس آباد و ایستگاه پمپاژ دائم بوئین بانه، بهره برداری از 2700 هکتار شبکه آبیاری و زهکشی گاران مریوان و آبگیری سد امیرآباد از پروژههای دیگر است که امروز با حضور آیت الله رئیسی افتتاح و به بهرهبرداری میرسند.
سد چراغ ویس با هسته رسی در فاصله 17 کیلومتری جنوب غربی شهرستان سقز در استان کردستان واقع شده است. این سد در دهستان میرده قرار داشته و منبع آب آن از رود زرینهرود و شاخه اصلی آن رودخانه سقز با نام محلی چم سقز تامین میشود. این رودخانهها از کوهستانهای مابین منطقه سقز و بانه سرچشمه میگیرد.
بهرهبرداری از سد امیرآباد ـ رمشت بعد از 12 سال؛ سد رسماً آبگیری شد
سد امیرآباد ـ رمشت بعد از گذشت ۱۲ سال با دستور رئیسجمهور آبگیری شد و مورد بهرهبرداری رسمی قرار گرفت.
سد امیرآباد ـ رمشت با حجم 5.7 میلیون مترمکعب و هزینهکرد 2 هزار و 250 میلیارد ریال همزمان با دومین سفر رئیسجمهور به استان کردستان، بهصورت رسمی آبگیری شد و مورد بهرهبرداری قرار گرفت تا به همه دغدغههای این حوزه پایان دهد.
اجرای سد امیرآباد ـ رمشت کامیاران از سال 1390 آغاز شد و اکنون بعد از گذشت 12 سال، با هدف تأمین آب کشاورزی 500 هکتار از اراضی پایاب و شبکه آبیاری و زهکشی افتتاح شد.
آرش آریانژاد مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کردستان در حاشیه این مراسم با ابراز خرسندی از افتتاح این پروژه نیمهتمام اظهار داشت: طرحهای حوزه آب جزو طرحهای زیرساختی است و بهرهبرداری از آنها باعث توسعه میشود.
وی با بیان اینکه "در کردستان 3 حوضه آبریز اصلی و 4 حوضه آبریز فرعی وجود دارد و حدود 7 درصد از روانابهای کشور را دارا هستیم"، گفت: اعتبارات پروژههای توسعه منابع آب استان در دو سال اخیر جهش 183درصدی داشته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کردستان اذعان کرد: در سنوات گذشته بهواسطه عدم تزریق اعتبارات بهموقع و لازم، بیشتر پروژههای این حوزه به بهرهوری کامل نرسیده بود و همین سبب شد در حوزههای شرب، کشاورزی و صنعت با مشکلاتی مواجه شویم.
آریانژاد عنوان کرد: برای بهرهبرداری از این پروژه کنار سایر پروژههای حوزه آبرسانی، اعتباری حدود 12 هزار میلیارد تومان هزینه شده است.
تاج سد امیرآباد ـ رمشت بهارتفاع 30 متر و از جنس همگن است که پس از آبگیری حدود 11 میلیون و 200 هزار مترمکعب آب را پشت خود ذخیره میکند.
این سد بعد از 2 سد گاوشان و زیویه سومین سد احداثی در شهرستان کامیاران است که پس از آبگیری به حدود یکهزار و 150 هکتار از اراضی پایاب خود را تحت پوشش قرار میدهد.
«احمد وحیدی» وزیر کشور نیز صبح امروز وارد کامیاران شد و در بدو ورود با حضور در مزار شهدای این شهرستان به مقام شامخ شهدا ادای احترام کرد و سپس در مراسم افتتاحیه این سد حضور یافت و از پروژههای دیگری نیز بازدید خواهد کرد.
18 سد در کردستان وجود دارد که از این تعداد مدیریت 12 سد در اختیار استان است و سدهای آزاد، قشلاق، سنگسیاه، عباسآباد بانه و سد زریبار به بهرهبرداری رسیده است.