روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله مقاومت فلسطین قلب منطقه ما است، غزه کوتاه‌ترین قصه جهان، نظم نوین جهانی با نسل آرمانی به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «مقاومت فلسطین قلب منطقه ما است» نوشت: جنــگ بیــن رژیم غاصــب صهیونیســتی و مردم فلســطین، امروز به سی روز و به عبارتی به یک ماه رسید و در نوع خود و در مقایسه با جنگ های پیشین میان آنان، نسبتا طولانی به حساب می آید. در عین حال افق پایان جنگ هم روشــن نیست و شواهد و قرائنی برای پایان یافتن آن طــی یکی - دو هفته آینده وجود ندارد. دلیل آن هم این اســت که رژیم صهیونیستی علی رغم بمباران های وسیع و کشتارهایی که از مردم گرفته، در صحنه مواجهه با مقاومت فلسطین دستاوردی نداشته است، از آن طرف هم ادامه شلیک ها و حملات نشان می دهد مقاومت فلسطین از نظر توانایی انسانی و جنگ افزار تضعیف نشده و جنگ آن با شدت ادامه دارد. جنگ یک نیروی کلاسیک با یک نیروی نامتقارن به دلیل تفاوت ها، پیچیدگی هایی با خود به همراه دارد که نمی توان طول و شــدت آن را دقیق ارزیابی کرد. شاید این جنگ به طولانی ترین جنگ رژیم اسرائیل از 1327 - 1948 تاکنون تبدیل شود. در این خصوص گفتنی هایی وجود دارد: جنگ کنونــی در غزه عمدتا در نیمه شــمالی آن با نزدیک به یــک میلیون و هفتصد هــزار نفر جمعیت جریــان دارد. در این میان رژیم صهیونیستی با یک فلش در میانه غزه یعنی ناحیه البریج که خالی از ســاختمان های متراکم مسکونی و فاقد پوشش جنگلی و موانع دیگر می باشــد،

جوان: عباس حاجی نجاری در یادداشتی با عنوان «مردم فلسطین پیرو این میدان» چنین نوشت: باگذشت دو هفته از عمليات طراحي شده به دست ژنرال هاي امريكايي و صهيونيستي براي تسخير غزه و از بين بردن حماس اين روزها مسئولان رژيم صهيونيستي چاره ای جز اعتراف به ناتواني دررسيدن به اهداف موردنظر ندارند. بني گانتز عضو كابينه جنگ رژيم صهيونيستي روز پنج شنبه اذعان كرد كه شرايط سختي را مي گذرانيم و شرايط سخت تري پيش رو داريم. او با اشاره به كشته شدن تعداد زيادي از نظاميان رژيم صهيونيستي در جنگ با نيروهاي مقاومت براي ورود به غزه يادآور مي شود زماني كه مي بينيم نظاميان تيپ جفعاتي كشته شده اند اشكمان جاري مي شود. وزير امور دارايي رژيم صهيونيستي نيز اذعان كرد: ما با چيزي روبه رو هستيم كه پيش از آن نظيرش را نديده بوديم. از همان روزهاي آغازين كه موضوع عمليات زميني امريكا و رژيم صهيونيستي براي ورود به غزه و نابودي حماس و حزب الله همان گونه كه بايدن وعده داده بود مطرح شده، بسياري از كارشناسان نظامي اين عمليات را به رغم دستاوردهاي محدودي كه مي توانست براي آنان به همراه داشته باشد، به عنوان باتلاقي براي امريكا و صهيونيست ها قلمداد و پيامدهاي مهمي را براي آن برمي شمردند، اكنون و به رغم گذشت چند روز از آغاز آن عمليات، پيش بيني كارشناسان تحقق يافته و امريكا و رژيم صهيونيستي و متحدان غربي شان در اين جنگ، بدون دستيابي به اهداف مورد انتظار با چالش هاي ديگري مواجه شده اند.

قدس: محسن فاطمی نژاد در یادداشتی با عنوان «غزه کوتاه ترین قصه جهان» این گونه نوشت: از زمـان شنیدن خبر حمله به بیمارستان المعمدانی، هر بار که خبر جدیدی از حمله های جنون آمیز صهیونیست ها به یک بیمارستان کوتاه ِ در غزه منتشر می شود، ناخودآگاه یاد این داستان می افتم: از شدت درد از خواب بیدار شدم. چشم که باز کردم، دیدم پرستار کنار تختم ایستاده. به من گفت: آقای فوجیما! خیلی خوش شانس بودید که از بمباران دو روز پیش هیروشیما جان سالم به در بردید. اما الان در این بیمارستان جایتان امن است. با ضعف پرسیدم: من الان کجا هستم؟ پرستار گفت: ناکازاکی! این جمله در بیمارستان جایتان امن است در داستان کوتاه بدشانس آلن ای. مایر همان نقطه ای است که سبب می شود قصه اش در ژانر وحشت دسته بندی شود. لحظه هولناک یعنی وقتی بفهمی دیگر امن ترین نقطه یعنی بیمارستان نیز امن نیست.

عصر ایرانیان: مهدی اسماعیلی در سرمقاله ای با عنوان «نظم نوین جهانی با نسل آرمانی» نوشت: سیزده آبان یادآور خاطرات فراموش نشدنی همچون سالروز تسخیر لانه جاسوسی آمریکا، تبعید حضرت امام(ره)، واقعه کشتار جمعی دانش آموزان تهرانی است که به نشانه اعتراض به حکومت پهلوی در چنین روزی در سال 5۷ در محوطه دانشگاه تهران جمع شده اند و چنین روزی را در تاریخ ثبت کرده اند. امیدواریم روحیه ایمان، اخلاص، فداکاری در نوجوانان و جوانان به ویژه دانش آموزان این سرزمین بیش از هر زمانی پرفروغ تر شود و سنگ بنای پیشرفت و ترقی کشور از مدارس ما که معابد تعلیم و تربیت محسوب می شود استمرار پیدا کند جنایت های استکبار جهانی آمریکا و همدستانشان در کنار رژیم جعلی اسرائیل را شدیدا محکوم می کنیم، امیدواریم در آینده شاهد نابودی این رژیم جعلی و غاصب که امروز دست به کشتار وحشیانه مردم مظلوم و بی دفاع غزه زده، باشیم. شعار امسال روز دانش آموز مبنی بر نظم نو جهانی با نسل آرمانی، نسل ضد آمریکا و هندسه بدون سلطه است، امروز جنگ نرم با یورش فرهنگی و بی هویت سازی ملت ها و در قالب جاهلیت مدرن خود را بیش از هر زمانی نشان می دهد که بر اندیشمندان، صاحب نظران جوانان و نخبگان جامعه لازم است بیش از پیش با هوشیاری و بصیرت و براساس رهنمودهای ولی امر مسلمین توطئه دشمنان را نقش بر آب سازند.

خراسان: مصطفی منتظر در یادداشتی با عنوان «تثبیت موازنه سابق» چنین نوشت: بیانات سیدحسن نـصـرا... برخلاف چـیـزی بــود کـه بـرخـی تحلیلگـران برای آن زمینه سازی کرده بودند. باید درک کنیم که برخی سعی دارنـد این سخنان را براساس انتظاری که برای آن ایجاد شده بود، بسنجند و در نتیجه آن را تفسیر و معنای منفی کنند. با این روش، متن آن چه سید گفته است بی اهمیت خواهد بود، مهم این است که او اعلان جنگ گسترده و سراسری نداشته. در مقابل این خدعه رسانه ای باید مفاد اصلی این سخنرانی را مرور کرد که چه گفت و چه شد. سیدحسن بر ناتوانی ارتش صهیونیست تاکید کرد و با استفاده ازشواهد توضیح داد که ادعای سابق آن مبتنی بر قدرت، چقدر پوچ بوده. این که ارتش افسانه ای رژیم از روز اول حمله درخواست کمک از بزرگ تر خود را داشته و بعد از 30روز هنوز یک موفقیت نظامی واقعی به دسـت نـیـاورده اســت. او بر بی عقلی و تحیر صهیونیست ها تاکید کرد که هدف خود را نابودی کل حماس اعلام کردند و حالا قطعا نمی توانند به این هدف دست یابند. مثال تاریخی سید، هدف جنگ 2006 بود که در آن قرار بر نابودی کامل حـزب ا... بود و نتیجه برعکس شـد.

با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله مقاومت فلسطین قلب منطقه ما است، غزه کوتاه‌ترین قصه جهان، نظم نوین جهانی با نسل آرمانی به چشم می‌خورد.