درخشش فولاد مبارکه در توسعه زنجیره ارزش و رفع نیاز کشور به فولاد خاص

به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ مجتمع فولاد مبارکه اصفهان بزرگ‌ترین واحد صنعتی خصوصی در کشور است که در زمینی به وسعت ۳۵ کیلومترمربع، شامل ۱۷ کیلومترمربع سالن تولید مشغول به فعالیت است. این مجتمع در حال حاضر مواد اولیه فولاد محور بیش از ۳۰۰۰ کارخانه و کارگاه تولیدی در اقصی‌نقاط کشور را تأمین می‌کند.

محصولات فولاد مبارکه پایه و مواد اولیه کدام صنایع است؟

محصولات فولاد مبارکه در صنایع مختلفی مانند صنایع لوله و پروفیل، نفت، گاز و پتروشیمی، صنعت خودرو، موتورهای الکتریکی، لوازم‌خانگی، محصولات فلزی سبک‌وسنگین، ساختمانی، صنایع غذایی، کشتی‌سازی و سازه‌های دریایی و بسیاری محصولات دیگر استفاده می‌شوند.

این شرکت در زمینه صادرات نیز فعالیت‌های چشمگیری دارد و همه ساله بخشی از محصولات خود را به‌منظور برآورده‌کردن نیازهای ارزی کشور و حضور در بازارهای بین‌المللی صادر می‌کند.

شایان‌ذکر است از تاریخ ۶ مهر ۱۴۰۰  که محمد یاسر طیب نیا، به‌عنوان مدیرعامل این شرکت فولادی سکان را به دست گرفت، اداره و رهبری این شرکت مهم صنعتی به میزان زیادی با سیاست‌های اقتصاد کلان کشور همسو شده و نقش مؤثری را در اقتصاد به عهده گرفته است.

نقش فولاد در صنایع پایین دستی از دیدگاه معاون وزیر صمت

محمدمهدی برادران، معاون صنایع عمومی وزارت صمت در خصوص نقش این شرکت در تأمین مواد اولیه صنایع پایین‌دستی و حضور پر رنگ فولاد مبارکه در نمایشگاه‌های این صنعت به راه دانا، اظهار کرد: شرکت فولاد مبارکه اصفهان نقش بسیار مهمی در تأمین مواد اولیه صنایع پایین‌دستی ایفا کرده است. این شرکت با تنوع محصولات و تکمیل زنجیره تولید در کشور، به رشد تولید در صنایع تأسیساتی مانند رادیاتور، وسایل برودتی و گرمایشی، پکیج و کولرگازی و سایر صنایع مرتبط کمک زیادی کرده است.

وی افزود: افزایش صادرات محصولات نهایی سایر حوزه‌هایی که به نحوی با محصولات فولادی نظیر ورق سر و کار دارند نیز به زحمات صنایع بالادستی شرکت‌هایی نظیر فولاد مبارکه وابسته است.

برادران ادامه داد: صنایع مکمل و پایین‌دستی صنعت فولاد، باید حمایت بیشتری از صنایع بالادستی مانند فولاد مبارکه دریافت کنند تا زنجیره تولید در بخش تأسیسات بهبود یابد.

وی افزود: تقویت زنجیره تولید می‌تواند باعث ایجاد بازار پایدارتری در کشور شود و تأثیر کاهش قیمت‌های جهانی یا ازدست‌دادن بازارهای جهانی را بهبود بخشد؛ اگر شرکت‌های فولادی و سایر صنایع بالادستی بتوانند به صنایع پایین‌دست خود محصولات فولاد محور را به موقع تحویل داده تا آنها بتوانند محصول نهایی را صادر کنند، بازار پایدارتری را در کشور تشکیل خواهند داد تا نوسانات بازارهای جهانی تأثیر کمتری بر بازارهای داخلی داشته باشد.

وی گفت: به‌طورکلی، نقش فولاد مبارکه اصفهان در تأمین مواد اولیه صنایع پایین‌دستی و تکمیل زنجیره تولید در بخش تأسیسات بسیار مهم است و باتوجه‌به تلاش‌های این شرکت و صنایع بالادستی دیگر، می‌توان توقع داشت که بازار پایدارتری در این صنعت شکل گیرد و از وابستگی کشور به نوسانات بازارهای جهانی کاسته شود.

۱۳۲ ابرپروژه توسعه در گروه فولاد مبارکه در حال عملیاتی‌شدن است

پیش‌ازاین محمد یاسر طیب نیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اعلام کرد: شرکت فولاد مبارکه یکی از پیشتازان تولید فولاد و اجرای پروژه‌های توسعه در کشور است.

وی با اشاره به حمایت دولت، گفت: بیش از ۱۳۲ پروژه توسعه در گروه فولاد مبارکه در حال اجراست و مطابق با برنامه‌ ریزی‌های انجام شده، پیش می‌روند.

طیب نیا افزود: خوشبختانه پروژه‌هایی که در دوره دولت سیزدهم شروع به اجرا شده‌اند، در حال پیشرفت قابل‌توجهی هستند و به‌زودی به مرحله بهره‌برداری خواهند رسید.

وی گفت: با توکل به خداوند و با تلاش همکاران این روند تسریعی ادامه خواهد یافت و انتظار می‌رود دولت و مسئولان مربوطه در زمینه تکمیل زنجیره فولاد، به‌ویژه در تأمین مواد اولیه و معدنی و توسعه ناوگان حمل‌ونقل، شرکت را حمایت کنند.

وی با اشاره به اراده دولت در رفع چالش‌های موجود در زنجیره فولاد، تأکید کرد: با بهره‌برداری از طرح‌های توسعه فولاد مبارکه، از جمله نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی و نورد گرم شماره ۲، مشکلاتی از جمله کمبود انرژی برق و نیاز به گریدهای خاص فولادی کشور برطرف خواهد شد.

محمدرضا موثقی نیا معاون وزیر صمت و رئیس هیئت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران که با جمعی از همکاران خود به تازگی از این مجتمع دیدار کردند پس از این بازدید اظهار کرد: پیش از هر چیز باید به مدیرعامل فولاد مبارکه که از مدیران شایسته کشور است و همه همکاران این مجموعه که در حوزه صنعت فولاد و توسعه این صنعت نقش‌آفرینی می‌کنند، خداقوت بگویم و از آنها تشکر کنم.

وی ادامه داد: ابرپروژه نورد گرم شماره ۲ فولاد مبارکه یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های ملی است و اهمیت بسیاری دارد و امیدوارم که این پروژه با تلاش مدیران شرکت و سایر عوامل مرتبط، به‌سرعت به بهره‌برداری برسد و کشور را از واردات چنین محصولاتی مستقل کند.

وی با اشاره به اینکه فولاد مبارکه در حوزه استفاده بهینه از منابع انرژی و آب نیز اقدامات مؤثری انجام داده است گفت: پیشرفت پروژه‌های توسعه در این شرکت، از جمله احداث نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی علاوه بر کاهش بار موجود بر روی شبکه، به شرکت فولاد مبارکه امکان تأمین، بخشی از نیازهای برق خود را خواهد داد.

معاون وزیر صمت در ایمیدرو افزود: با بهره‌برداری از این نیروگاه، فولاد مبارکه قادر خواهد بود به تولید بدون توقف ادامه دهد و از محدودیت‌های حوزه انرژی مستقل شود.

به گزارش راه دانا؛ ایران درجایگاه دهم رتبه‌بندی تولیدکنندگان جهانی فولاد قرار دارد و نقش فولاد مبارکه در این رتبه جهانی بسیار موثر است زیرا رویکرد فولاد مبارکه در کنار توجه به افزایش کمّی محصولات بر افزایش کیفیت و تنوع محصولات کیفی متمرکز شده است. خوشبختانه پس از تولید 14 محصول جدید در سال‌های اخیر، از ابتدای سال جاری نیز تولید چندین محصول جدید در دستور کار فولاد مبارکه قرار گرفت و به توفیقات خوبی در این زمینه دست یافته‌اند که اثرات این رشد به زودی در اقتصاد کشور نمایان خواهد شد.

 

فولاد مبارکه با روند پرشتاب، اجرای بیش از ۱۳۲ پروژه توسعه‌ای، از پیشتازان افزایش زنجیره ارزش است که این روند توان برآورده کردن نیاز کشور به گریدهای خاص فولادی را به این شرکت خواهد داد.