هاشمی: درخواست ما این است سرپرستی در فدراسیون ها نداشته باشیم/ 5 رشته در هانگژو تاریخسازی کردند

به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مناف هاشمی دبیر کل کمیته ملی المپیک در مراسم تجلیل از مدال‌آوران بازی‌های آسیایی ۲۰۲۲ ضمن هم‌دردی با مردم مظلوم فلسطین اظهار داشت: مدیریت شهری معمولا در دنیا میزبان بازی‌های آسیایی و المپیک است اما جو جلسه به صلاح نیست در این باره صحبت کنیم. در افتتاحیه و اختتامیه بازی‌ها میزبان‌های واقعی، شهرداران بودند؛ چه در جلسات پشت‌صحنه و چه در پشتیبانی دهکده‌. در اختتامیه هم پرچم بازی‌های آسیایی را از شهر هانگ‌ژو شهردار این شهر تقدیم شهردار ناگویا برای دوره ۲۰۲۶ کرده است.

وی در ادامه بیان داشت: اتفاق خوبی است که جوانان محلات ما با ارتباط با فدراسیون‌ها، یکی از بهترین روش‌های استعدادیابی باشند تا اتفاقات بزرگی رقم بخورد. کسب موفقیت در میادین بین‌المللی توسط ورزشکاران نشان از تلاش جامعه ورزش کشور است. خروجی این تلاش از طریق اعزام‌ها در قالب کمیته مشخص شده و امیدواریم حمایت‌ها را در المپیک پاریس هم داشته باشیم. می‌توان این مراسم تجلیل را از طریق سایر کلان‌شهرها و استان‌ها داشته باشیم. بسیاری از مدیران شورای شهر و شهرداری تهران بیش‌تر از خود ما پی‌گیر این مراسم و بازی‌های آسیایی بودند که از آنان متشکرم. خبر دقیق دارم که اکثر استان‌داری‌ها برنامه تجلیل را برگزار می‌کنند.

دبیرکل کمیته ملی المپیک با تشریح اتفاقات بازیهای آسیایی هانگژو گفت: در حوزه زنان خانم‌های ما در شرایط نابرابر بهترین نتایج را گرفته‌اند. بعضی از کشورها با ۹۰۰، ۸۰۰ یا ۷۰۰ نفر جمعیت ورزشکار به بازی‌ها آمدند ولی ما با ۲۸۶ ورزشکار و کم‌تر از ۹۰ نفر خانم به هانگ‌ژو رفتیم و باز هم زنان ایران رکورد زدند و اولین و آخرین مدال‌مان را خانم‌های کشورمان گرفته‌اند. ان‌شالله مطابق با منشور المپیک در آینده خواهران بیش‌تری را به المپیک و بازی‌های آسیایی اعزام کنیم.

وی افزود: در ۵ رشته تاریخ‌سازی کردیم؛ رشته‌هایی که حتی قرار نبود در بازی‌ها شرکت کنند. قابل‌تصور نبود طلای بازی‌های آسیایی را در شطرنج بگیریم یا در تنیس‌روی‌میز پس از موفقیت مقابل ورزشکاران ژاپنی، ۱۳۰ میلیون شهروند چینی این موفقیت را در سایت سفارت ایران به‌عنوان یک خبر خوب مخابره کردند. در ژیمناستیک کسی فکر نمی‌کرد نزدیک به مدال شویم، یا در اسکیت و مدال نقره‌اش و دوچرخه‌سواری کوهستان. این نافی درخشش کشتی و تکواندو و ... نیست اما رشته‌های جدید باید جای‌پای مدالی باز کنند. امیدوارم با حمایت شهرداری، دولت و وزارت؛ استعدادیابی‌ها طوری پیش برود که طی ۳ سال باقی‌مانده شرایط خوبی داشته باشیم.

مناف هاشمی در حاشیه تجلیل از مدال آوران بازی های آسیایی در مورد جوایز گفت: از ابتدای ورود به کمیته ملی المپیک با توجه به سبقه ای که در شهرداری داشتم تفاهم نامه هایی را با شهرداری داشتیم و برای اولین بار کمک 23 میلیاردی هم داشتند. در رویدادهای بین المللی نیز حمایت هایی را داشتند و برای این مدال آوران نیز پاداش در نظر گرفتند. 100، 75 و 50 میلیون تومان برای طلا، نقره و برنز در نظر گرفتند و امیدواریم در استانداری ها هم کمک هایی صورت بگیرد. مسکن و اشتغال ورزشکاران یکی از وظایف کمیته و وزارت ورزش است و زمانی که در وزارت ورزش بودم مصوبه ای را آن زمان گرفتیم.

وی در مورد تشکیل جلسه ستاد عالی بازی های المپیک اظهاز داشت: رئیس کمیته و دبیرکل و همه همکاران خودمان را موظف می دانیم که در نزدیک 9 ماه آینده باقی مانده با استفاده از روش‌های مختلف از طریق فدراسیون ها حمایت کنیم که سهمیه بگیرند و در المپیک هم نتیجه بگیرند.

دبیرکل کمیته ملی المپیک ادامه داد: رقابت واقعا سخت است و بیش از 200 کشور در المپیک با هم رقابت می‌کنند. اولین جلسه در مورد نیازهای فدراسیون ها از جمله پشتیبانی و حمل و نقلی  بود. پس از کسب سهمیه نیز بسته خوبی را آماده کرده ایم که در جلسات هیات اجرایی خروجی آن را اعلام خواهم کرد.

وی در مورد اینکه برخی فدراسیون ها با سرپرست اداره می شوند، گفت: در ایران برگزاری انتخابات ها با کمیته ملی المپیک نیست. در جلسات خصوصی و عمومی با دوستان وزارت ورزش این توقع را داریم که انتخابات فدراسیون ها را سر موقع برگزار کند. در دوره قبل این مشکلات عمیق تر بود. الان هم شروع کار وزیر جدید است و به هرحال او تجربه خوبی در وزارت ورزش، آموزش و پرورش و کمیته ملی المپیک دارد و مسائل را بهتر از ما می داند، باید صبر کنیم. درخواست ما این است سرپرستی یا در فدراسیون ها نداشته باشیم یا با حداقل زمان باشد تا مشکلاتی از لحاظ مدیریتی برای ورزشکاران ما به وجود نیاید.

دبیرکل کمیته ملی المپیک گفت: درخواست ما از وزیر ورزش این است سرپرستی در فدراسیون ها نداشته باشیم.