روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله شگفتی‌های مدبرانه در سخنان سید مقاومت، زندگی با عزت زیر بیرق مقاومت، الزامات مهار تورم در بلند مدت به چشم می‌خورد.

کیهان: سعدالله زارعی در یادداشتی با عنوان «شگفتی های مدبرانه در سخنان سید مقاومت» نوشت: اگر بخواهیم عنوانی برای سخنرانی اخیر آیت الله سیدحسن نصرالله انتخاب کنیم که جامع و کامل باشــد، ترسیم خطوط پیروزی غزه در معرکه سخت با آمریکا و رژیم غاصب اسرائیل مناسب ترین عنوان خواهد بود. در واقع سخنان سید مقاومت، منشور پیروزی فلسطین است. مقاومت فلسطین در غزه و در زیر بمباران های شدید رژیم جنایتکار، قبل از هر چیز به برهان قاطع در حقانیت راهی که با عملیات عظیم طوفان الاقصی در پیش گرفت و در قطعی دیدن پیروزی خود نیاز داشت. این را سیدحسن نصرالله با بیان بسیار مستدل و ذکر شواهد میدانی و عینی و ترسیم پشتیبانی های عظیم و منحصر به فرد مقاومت لبنان از مقاومت غزه به فلسطینی ها عرضه داشت. این همان شگفتانه ای بود که بعضی از درک آن عاجز شدند در حالی که دشمنان آمریکایی و اسرائیلی، آن را با دقت در میان خطوط پیدا و پنهان رهبر مقاومت لبنان دریافته و به آن اعتراف نمودند. واکنش فوری نخست وزیر مفلوک و متزلزل اسرائیل و دریافت تهدید جدی از سخنان سید هم این را به بهترین وجه نشان داد. بعضی با عدم توجه به وضع ویران رژیم صهیونیســتی که آن را به اقدامات دیوانه وار واداشته است، تصور می کردند سید با موضع گیری خود، تحولی فوری در جغرافیای تهاجم اسرائیل غاصب علیه ساکنان غزه پدید می آورد در حالی که سید تحول عظیمی در اصل مفهوم و علل و نتایج این جنگ پدید آورد و افق را برای تبدیل این ویرانی ها به پیروزی بزرگ مقاومت غزه ترسیم نمود. کمااینکه مواضع سیدحسن نصرالله در جنگ 33 روزه تغییری در میدان جنگ ایجاد نمی کرد اما در تبدیل آن جنگ ویرانگر به پیروزی ماندگار امت اسلام و نقطه عطف در شکست های پیاپی رژیم غاصب و آمریکا، فوق العاده مؤثر بود. در واقع مهارت عجیب سید تبدیل معرکه درگیری به میدان فتح های پیاپی است. این همان آموزه بزرگ حضرت امام خمینی - قدس سره - است که به کسانی که با نگاه به پاره ای مشکلات و بعضی رخدادهای دوران دفاع مقدس، دستاوردها را ناچیز می شمردند، نهیب می زد و افق ده ها پیروزی بزرگ در آینده که یکی یکی محقق شدند را ترسیم می فرمود.

جوان: غلامرضا صادقیان در یادداشتی با عنوان «امریکا به جای پیام به ایران نگران المدنی مقابل المدنی باشد» چنین نوشت: وزيرخارجه امريكا با جليقه ضدگلوله به عراق مي رود تا لابد از دولتمردان اين كشور بخواهد در سفري كه انجام شد، پيام امريكا را شامل ما را نزنيد و مقداري تهديد به ايران برسانند، اما اين روند به سه دليل ناقض خود است! و امريكا اكنون بايد وقت خود را براي فهم و اندازه گيري قاعده مذكور در سخنراني نصرالله با نام المدني مقابل المدني/شهروند در برابر شهروند مصروف كند؛ قاعده اي كه بيشتر رسانه ها و تحليلگران غربي به دلايل مشخص آن را مسكوت گذاشتند! دليل اول بي فايده بودن پيام امريكا به ايران اين است كه وقتي با جليقه ضدگلوله عراق مي روند، يعني پذيرفته اند وسط ميدان جنگي كه خود برافروخته اند، قرار گرفته اند و حتي خيال آسوده اي از نيروهاي امنيتي عراق ندارند. پس چطور هم جنگ را مي افروزند و هم انتظار دارند آنها را نزنند؟! انتظار مي رود اول آتش بس شود كه قول آن را در پيام ها به ايران داده اند. دوم، وقتي براي انتقال پيام مجبور به اتخاذ چنين روند دشواري هستند و مانند دهه هاي پيش كه با يك و نمي توانند مستقيما تلفن دنيا را تنظيم مي كردند، عمل كنند، نبايد انتظار موفقيت اين روند را هم داشته باشند. و سوم، همين حالا در انجام چه تغييري در جهان پيرامون غزه امريكا دقيقا موفق بوده است كه به موفقيت پيام خود به ايران اميد داشته باشد؟!

قدس: عقیل رحمانی در مطلبی با عنوان «زندگی با عزت زیر بیرق مقاومت» این گونه نوشت: جــنــگ در فلسطین اشغالی میان مقاومت و دشمن اشغالگر صهیونیست به یک ماهگی خود رسیده است. تل آویو از چند روز پیش مدعی ورود زمینی به باریکه غزه شده و همزمان انتشار ویدئوهایی از شجاعت رزمندگان حماس که با دست خالی به تقابل با ماشین جنگی اشغالگران رفته و با فندک و آرپی جی، نفربر ببر و تانک های پیشرفته مرکاوا را منفجر می کنند و روی هوا می فرستند، حتی تحسین محافل غربی را به دنبال داشته است. ایـن تنها گـوشـه ای از روایـــت شجاعت مـبـارزه با صهیونیست هاست. همزمان دیگر اضلاع جبهه مـقـاومـت بیکار ننشسته اند. انـصـارالله یمن و مقاومت اسلامی عراق چندی پیش ضمن اعلان رسمی جنگ به صهیونیست ها، تاکنون چندین دور حمالت موشکی و پهپادی به اهداف اشغالگران را تدارک دیده اند. با این حال در مورد جبهه شمالی سرزمین های اشغالی یعنی لبنان داسـتـان متفاوت اســت. همان گونه که سیدحسن نصرالله در سخنرانی اخیر خود گفت، حـزب الله از روز دوم طوفان الاقصی به میدان مبارزه پیوسته است؛ تقدیم 56 شهید در مسیر طوفان الاقصی و گرفتن تلفات بسیار از دشمن گواه این مدعاست.

تجارت: علی قنبری در سرمقاله ای با عنوان «الزامات مهار تورم در بلند مدت» نوشت: در چند روز اخیر سه نوع گزارش از ماه های مختلف منتشر شده و به نظر میرسد دولت و بانک مرکزی در نوع انتشار آمارهای مربوط به رشد اقتصادی، پایه پولی و نقدینگی بصورت گزینشی و دلبخواهی عمل میکنند و منتظر هستند ببینند در کدام ماه آمارها مثبت است و سپس آن را رسانه ای کنند، سیاستی که اگر بخواهد تبدیل به یک عادت شود اعتبار این نوع داده ها را مخدوش خواهد کرد و تحلیلگران هم نمیتوانند برای پیش بینی آینده، به آن استناد کنند. هرچند روند پایه پولی و نقدینگی کاهشی و همگرا شده اما مردم به هیچ عنوان اثری از این کاهش در سفره خود احساس نمیکنند. در فصل بهار رشد اقتصادی 7.9 درصد اعلام شد اما به نظر این عدد هم بدلیل افزایش درآمدهای نفتی حاصل شد و عمال نتوانست تاثیر خاصی روی معیشت مردم داشته باشد. رشد اقتصادی باید بصورت سالانه اعلام شود و آمارهای پولی هم حتما باید بصورت منظم منتشر شوند. در کنار کنترل رشد ترازنامه بانک ها حتما باید سیاست های مکمل لحاظ گردد. همین حالا، بانک ها تسهیلات دهی خود را به بسیاری از بنگاه های موفق و کسب و کارها متوقف کرده اند که این مسئله رکود عمیقی در اقتصاد ایجاد خواهد کرد.

خراسان: مصطفی منتظر در یادداشتی با عنوان «تثبیت موازنه سابق» چنین نوشت: بیانات سیدحسن نـصـرا... برخلاف چـیـزی بــود کـه بـرخـی تحلیل گـران برای آن زمینه سازی کرده بودند. باید درک کنیم که برخی سعی دارنـد این سخنان را براساس انتظاری که برای آن ایجاد شده بود، بسنجند و در نتیجه آن را تفسیر و معنای منفی کنند. با این روش، متن آن چه سید گفته است بی اهمیت خواهد بود، مهم این است که او اعلان جنگ گسترده و سراسری نداشته. در مقابل این خدعه رسانه ای باید مفاد اصلی این سخنرانی را مرور کرد که چه گفت و چه شد. سیدحسن بر ناتوانی ارتش صهیونیست تاکید کرد و با استفاده ازشواهد توضیح داد که ادعای سابق آن مبتنی بر قدرت، چقدر پوچ بوده. این که ارتش افسانه ای رژیم از روز اول حمله درخواست کمک از بزرگ تر خود را داشته و بعد از 30روز هنوز یک موفقیت نظامی واقعی به دسـت نـیـاورده اســت. او بر بی عقلی و تحیر صهیونیست ها تاکید کــرد که هدف خود را نابودی کل حماس اعلام کردند و حالا قطعا نمی توانند به این هدف دست یابند. مثال تاریخی سید، هدف جنگ 2006 بود که در آن قرار بر نابودی کامل حـزب ا... بود و نتیجه برعکس شـد. سیدحسن بـرای جبهه مقاومت تعیین تکلیف نکرد. اضلاع مقاومت را نام برد و از آن ها تشکر کرد امـا خـود را رئیس آن ها ندانست.

با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله شگفتی‌های مدبرانه در سخنان سید مقاومت، زندگی با عزت زیر بیرق مقاومت، الزامات مهار تورم در بلند مدت به چشم می‌خورد.