روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله ایران در منطقه نیروی نیابتی ندارد، درخواست وقیحانه پزشکان اسرائیلی مصداق بارز نسل‌کشی، دریا شرط لازم توسعه ایران به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «پیروزی تان مبارک» نوشت: زن عرب در گذرگاه مرزی رفح با لحنی آشــتی ناپذیر و چشمانی از خشم بیرون زده؛ فریادهایش را بر سر خبرنگار شبکه آمریکایی سی. ان. ان می کوبد: روایت مال شماست. سازمان ملل مال شماست. هالیوود مال شماست. رسانه مال شماست. صدای ما کجاست؟... از شما می خواهیم جنایت را محکوم کنید. چرا محکوم نمی کنید؟ چرا شبکه شما این اخبار را پوشش نمی دهد؟ واقعیت را بگو. می دانم که تو فقط یک عروسک هستی... می فهمم که نماینده دولت خودت هستی؛ ولی تو نماینده کشوری هستی که ادعای آزادی بیان دارد! تو شاهد یک اشغال هستی؛ ما هم شاهد نتایج سکوت شما هستیم؛ شاهد ارائه اطلاعات نادرست شما هستیم. چند روز پیش تر، کمتر از 200 کیلومتر آن طرف تر در رام الله نیز مردم مانع گزارش خبرنگار ســی. ان .ان شدند. مرد فلسطینی از صف جمعیت به طرف خبرنگار آمریکایی بیرون آمد و فریاد می زد: شما از نسل کشی حمایت می کنید! ما نمی خواهیم شما این جا باشید. {لعنت}به سی ان ان. خبرنگار آمریکایی خودش را از جمعیت دور کرد و رو به دوربین گفت: مردم عصبانی هستند. آنها از پوشش این موضوع{جنگ غزه} توسط سی ان ان خوششان نمی آید.

جوان: سید عبدالله متولیان در یادداشتی با عنوان «ایران در منطقه نیروی نیابتی ندارد» چنین نوشت: غربي ها به ويژه امريكايي ها در عين حالي كه آشكارا در منطقه غرب آسيا براي راه اندازي منازعات محلي و شعله ور ساختن جنگ هاي نيابتي برنامه ريزي مي كنند با بهره گيري از تمام ظرفيت رسانه اي خود تلاش مي كنند برخلاف واقعيت هاي ميداني، با وارونه نمايي حقايق، رزمندگان محور مقاومت را به عوامل جنگ نيابتي از سوي ايران متهم كنند. جمهوري اسلامي ايران بارها در برابر اين اتهامات واهي و ناروا ايستاده و ضمن مردود دانستن اتهامات غرب، از حيثيت و استقلال جبهه مقاومت دفاع كرده است. جنگ نيابتي در معادلات نظامي جهان داراي سابقه اي طولاني و تاريخي است و طي قرون متمادي كشورها، به ويژه قدرت هاي بزرگ رقباي خود را درگير جنگ هاي محدود، محلي و غير رسمي واسطه اي و وكالتي كرده اند. جنگ هاي واسطه اي و وكالتي در دوران جنگ سرد به جنگ هاي نيابتي تغيير نام يافت. جنگ نيابتي براي كشور پشتيبان، منافع متعددي از جمله هزينه بسيار كم، درگير نشدن در جنگ به طور مستقيم، مصونيت از عوارض سنگين منفي و تير و تركش هاي رواني آن، مديريت صحنه و امتيازگيري از كشور هدف دربر دارد.

قدس: غلامرضا محمدی در یادداشتی با عنوان «در نسبت ما و ایران» این گونه نوشت: پاسخ پرسش ایـران بـرای کیست؟ هر چه باشد محل بحث ما نیست. دنـبـال ایــن هـم نیستیم کـه چنین پرسشی از اساس درست هست یا نه. خیلی هم مهم نیست که فلان کارشناس یا بهمان چـهـره سیاسی جـایـش روی آنـتـن تلویزیون بـوده یا نـه. حرف هایی هم که زده شـده مثل خیلی اظهارنظرها فراموش می شود. صدا و سیما بالاخره با طوفان الاقصی بیدار شده، حسابی یاد فلسطین افتاده و به بهانه آن افـرادی از این طرف و آن طرف را - که کمتر روی ماهشان را در تلویزیون می بینیم - دعوت کــرده اســت؛ آن هــا هـم حرف هایی را زده انــد. کارشناسی هم در یک برنامه دیگر پیدا شده و با نگاهی متفاوت، نظرش را گفته؛ درست یا غلط! شاخص ها و اقتضائات برنامه سازی در رسانه ای مثل صدا و سیما چیست و رعایت شده یا نه هم بماند. پس دنبال چه هستیم؟

عصرایرانیان: یعقوب رضازاده در سرمقاله ای با عنوان «درخواست وقیحانه پزشکان اسرائیلی مصداق بارز نسل کشی» نوشت: طرح موضوع استفاده از بمب هسته ای در غزه توسط یکی از وزراء کابینه رژیم صهیونیستی جنایت بار است، متاسفانه اسرائیلی های کودک کش در مواجهه با مردم مظلوم و بی دفاع فلسطین از تسلیحات ممنوعه استفاده کرده اند و اکنون در حالی صحبت از بکارگیری بمب اتمی می کنند که تمامی قوانین بین المللی این کار را منع و محکوم می کند. به عنوان مثال پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای یکی از معاهده هایی است که هدفش جلوگیری از بکارگیری تسلیحات اتمی است؛ پیمانی که صهیونیست ها از پذیرش آن سر باز زدند و بر خلاف مفاد آن، امروزه دارای کلاهک های هسته ای متعددی هستند. همچنین پیمان ممنوعیت جنگ افزارهای هسته ای نیز از دیگر تلاش های بین المللی برای جلوگیری از بمب اتمی است؛ این پیمان یک توافق الزام آور در دنیا محسوب می شود و هر نوع استفاده از تسلیحات هسته ای را ممنوع کرده است. سکوت مجامع بین المللی و کشورهای غربی نسبت به اظهارنظر صهیونیست ها برای استفاده از بمب اتمی در غزه شرم آور است، متاسفانه این روزها مقامات اروپایی و غربی صرفا در صف رفت و آمد به سرزمین های اشغالی قرار دارند و کشتار و جنایت صهیونیست ها را نادیده می گیرند؛ بنابراین نسبت به این موضوع نیز واکنشی نشان نداده اند که بیانگر همراهی آنها با رژیم غاصب است.

خراسان: سید علی علوی در یادداشتی با عنوان «دریا شرط لازم توسعه ایران» چنین نوشت: رهبر انقلاب در اجرای بند یک اصل یکصد و دهم قانون اساسی روز گذشته سیاست های کلی توسعه دریامحور را برای اقدام به روسای قوای سه گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ کردند. براساس این ابلاغیه۹ بندی قوه مجریه موظف است با کمک مجلس و قوه قضاییه و با بسیج دستگاه های مسئول، برنامه جامع تحقق این سیاست ها را، شامل تقدیم لوایح، تصویب مقررات و اقدامات اجرایی لازم در مهلت ۶ ماهه ارائه نماید. بـراسـاس بندهای نهگانه ابلاغیه چند نکته به نظر می رسد: با توجه به تجربه های قبلی همچون تجربه به سرانجام نرسیده مکران علیرغم تاکیدات فراوان رهبر انقلاب به دولت ها و متولیان امر به نظر می رسد برای به سرانجام رسیدن این ابلاغیه، ایجاد یک ساختار سیاست گذاری یکپارچه در امور دریایی به منظور تمرکز در تصمیم گیری ها و اجرا و پاسخگویی اجتناب ناپذیر باشد.

با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله ایران در منطقه نیروی نیابتی ندارد، درخواست وقیحانه پزشکان اسرائیلی مصداق بارز نسل‌کشی، دریا شرط لازم توسعه ایران به چشم می‌خورد.