به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ موتور برق یکی از تجهیزات کاربردی در مواقعی و مکان هایی است که به برق دسترسی ندارند. موتور برق از سوخت های فسیلی برای تولید برق استفاده می کنند و بطور کلی در دو نوع موتور برق بنزینی و موتور برق دیزلی وجود دارند. هر کدام از موتور برق های ویژگی های خود را دارند. موتور برق دیزلی که از سوخت گازوئیل برای تولید برق تغذیه می شود. علی رغم اینکه موتور برق دیزلی مزیت های خود را دارد و از سوخت ارزان تری بهره می برد اما مشکلاتی در هنگام کارکرد این تجهیز می تواند اتفاق بیوفتد. بطور کلی موتور دیزلی نسبت به بنزینی لرزش بیشتری دارد اما یکی از رایج ترین مشکلات، لرزش زیاد موتور دیزلی است که دلایل مختلفی می تواند داشته باشد. در این مقاله قصد داریم به علل لرزش موتور دیزلی بپردازیم، پس با ما همراه باشید.
دلایل لرزش زیاد موتوربرق دیزلی
با وجود اینکه امروزه سطح تکنولوژی و کیفیت ساخت قطعات تجهیزی مثل موتور دیزلی افزایش پیدا کرده و مشکلاتی مثل لرزش کمتر اتفاق می افتد اما با اینحال چنین مشکلی باز هم امکان دارد به دلایلی اتفاق بیوفتد و برخی از مصرف کنندگان موتور برق دیزلی در هنگام استفاده از آن با لرزش زیاد مواجه شده اند. در زیر چند مورد از علل لرزش موتور دیزلی آورده شده اند:
کیفیت نامناسب سوخت
موتور برق دیزلی به خودی خود در هنگام کارکرد لرزش دارد. زمانی که کیفیت گازوئیل پایین باشد و در سوخت ناخالصی زیادی باشد، این کار باعث عدم سوختن صحیح سوخت در محفظه احتراق و لرزش بیش از حد دستگاه می شود. همچنین وجود آب به همراه سوخت در سوختن ناقص و به اصطلاح ریپ زدن موتور برق کمک می کند.
مکش هوای نامناسب
هوا به عنوان یکی از دو جز اصلی احتراق در کنار سوخت می باشد. نسبت سوخت به هوا برای احتراق کامل و بدون مشکل مهم است و در صورتی که این نسبت کم یا زیادتر از استاندارد باشد، عمل سوختن دچار مشکل می شود. در قیمت موتور برق دیزلی فیلتر هوایی وجود دارد که هوا قبل از ترکیب شدن با سوخت از آن عبور می کند. در صورتی که گرفتگی در فیلتر هوا اتفاق افتاده باشد و هوای مناسب و کافی به محفظه نرسد، احتراق کامل اتفاق نیوفتاده و موتور دیزلی دچار لرزش شدید می شود.
شل بودن اتصالات و پیچ و مهره ها
یکی از دلایل دیگر لرزش بیش از حد موتور دیزلی می تواند مشکل ساده ای داشته باشد و سفت نبودن پیچ و مهره ها باشد. زمانی که پیچ و مهره ها و اتصالات محکم نشده باشند علاوه بر لرزش دستگاه سر و صدا نیز می تواند آزاردهنده باشد.
جمع بندی
موتور برق دیزلی تجهیزی است که در مکان های دوردست و مخصوصا در زمین های کشاورزی دور از مناطق شهری که دسترسی به برق سخت می باشد، کاربرد دارد. در کنار رفع مشکل نبود برق در مناطق دوردست و تامین برق زمین داران و باغداران اما این تجهیز با مشکلاتی مواجه می شود و یکی از رایج ترین آنها لرزش زیاد آن است. دو دلیل اصلی چنین مشکلی عدم کیفیت سوخت گازوئیل و نرسیدن هوای کافی جهت احتراق کامل است. زمانی که به هر دلیل عمل احتراق در موتور دیزلی دچار مشکل شود، لرزش شدید آن اتفاق می افتد. در این مقاله به علل اصلی لرزش موتور دیزلی پرداخته شد. در صورت مواجه با مشکلات دیگر موتوربرق می توانید با کارشناسان کالاصنعتی تماس گرفته و برای رفع آن راهنمایی بگیرید.