روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله دشمن شکن طوفان الاقصی و توحش صهیونیست‌ها، نابودی صنعت دارو با بی‌توجهی دولت، 3 نکته درباره تعطیلی من‌وتو به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «موریانه ها» نوشت: جمعــه 30 آگوســت 2013 جان کری وزیــر خارجه وقت آمریــکا در اتاق معاهــدات وزارت امور خارجه ایالات متحده حاضر شد و با قرائت بیانیه ای حماسی حمله نظامی آمریکا به ســوریه را وعده داد. کری و سایر مقامات ارشد وزارت خارجه آمریکا، آن روز در شرایطی به خانه خود برمی گشتند که مطمئن بودند طی دو روز آینده در تعطیالت آخر هفته، باراک اوباما دستور حمله را صادر خواهد کرد. این دستور اما هرگز صادر نشد؛ همان شب اوباما با وزیر خارجه اش تماس گرفت و جــان کری در حالی که صبح به درخواست کاخ سفید علیه سوریه اعلان جنگ کرده بود، ناباورانه این جمله را از رئیسش شنید: صبر می کنیم. اوباما سعی کرد ماجرا را آبرومندانه جمع کند؛ فردای آن روز، او به جای صدور فرمــان اجرائی برای آغاز حمله، این تصمیم را به موافقت کنگره آمریکا موکول کرد در حالی که می دانست موافقتی در کار نخواهد بود. این یک بهانه تراشی قانونی برای انصراف از حمله بود در حالی که حقیقت ماجرا از زبان ویلیام برنز، قائم مقام وقت وزارت خارجه آمریکا چیز دیگری به نظر می رسید: اوباما نگران گرفتار شدن در باتلاق دیگری در خاورمیانه بود. حدس برنز درست بود.

جوان: غلامرضا صادقیان در سرمقاله ای با عنوان «به ستوه آمدن وزیر خارجه سابق از بی آبرویی جهان صهیونیزم؟ چنین نوشت: سرائيل بيش از آنكه شهرهايي در سرزميني اشغال شده یا مهاجراني دست چين شده از سرزمين هاي مدرن باشد، در نزد تفكر صهيونيزم يك آبرو بود؛ آبرويي برآمده از هولوكاست. اين وجه از اسرائيل براي صهيونيسم بسيار مهم تر بود و آن حجم تبليغاتي كه در اثبات هولوكاست كردند و آن منع و تعقيبي كه انكار و ضديت با هولوكاست در غرب دارد، گواهي است بر اهميت اين آبروي قطره قطره جمع آوري شده در دست كم يك قرن ونيم گذشته. اما اين آبرو كه نه در ميان نخبگان اما در ميان توده هاي غربي قابل انكار نبود، در يك ماه گذشته و از هفتم اكتبر تا الان بدون مبالغه می توان گفت نابود شد و چيزي از آن نماند، جز آنچه در كمال شگفتي هنوز در ميان برخي مسئولان سابق و روشنفكران ايراني براي حفظ آن تلاش مي شود كه معروف ترين آنها وزير خارجه سابق است! شواهد بي آبرويي تمدن غربي و بي آبرويي صهيونيزم در يك روز آن قدر زياد است كه در شمار نمي آيد. ممكن است من از چند نمونه ياد كنم كه بيشتر ژورناليستي هستند. مثل اينكه گفته مي شود بركناري وزير كشور انگليس به خاطر آن بود كه او تظاهرات 500هزار نفري انگليسي ها عليه جنايات اسرائيل را تظاهرات حاميان تروريسم خوانده بود. زن نادان حواسش نبود كه كمي آبرو هم براي لندن و بريتانياي كبير باقي بگذارد. وقتي 500هزار در يك پايتخت انگليس به خيابان مي آيند، شاخص هاي جامعه شناسي مي گويد چندين برابر آن جمعيت نيز برهمين عقيده اند و فقط امكان حضور نداشته اند فلذا نمي توان يك باره مردمان كشورت را حامي تروريست بداني و وزير كشور همان مردم هم باشي! اين حداقل آبرويي بود كه دولت انگليس به رغم سراپا صهيونيستي بودن و سراپا حامي اسرائيل و جنايت هاي آن بودن براي خود مي توانست بخرد.

قدس: عبای محمدیان: در یادداشتی با عنوان «دشمن شکن طوفان الاقصی و توحش صهیونیست ها» این گونه نوشت: فلسطین و آنچه بر این سرزمین مقدس می گذرد را همه جانبه باید دید. طوفان الاقصی را هم با همه فراز و فـرودهـایـش باید بـا دقـت و همه جانبه نگریست. یک سویه دیدن، ما را از دیدن تمام ساحتی و همه ابعاد باز می دارد. چیزی که -متأسفانه- در فرایند بازنمایی ماجرای انجام این رخداد بی نظیر شاهد هستیم. در روزهای نخست ماجرا، تنها متمرکز بر پیروزی نظامی حـمـاس شـدیـم امـــا بـمـب هـای مـرگـبـار و خونریز صهیونیست ها که فرود آمد، خانه ها و بیمارستان که فرو ریخت؛ سکوت کردیم و برخی به تبیین دراماتیک ماجرا نشستند. قاب غالب و پیروز را به کلی کنار نهادیم تا مظلومیت صددرصدی غزه را در توحش تعمیق شده صهیونیست ها نشان دهیم. همه روضه خوان آن واقعه شدیم؛ حال آنکه حماسه خوانی هم ضرورت تبیین تمام ساحتی طوفان الاقصی است. بله مظلومیت غزه را باید فریاد کرد، آن هم نه تنها در بلندگوهای رو به خانه! بلکه بلندگوهای جهانی، باید با همه توان کوشید و چشم جهانیان را بـه ایـن واقـعـه بینا کـرد تـا غیرت انــســانــی شــان قــــدرت شـیـطـانـی کــودک کــش هــا و بیمارکش ها را تراش دهد، اما وجه حماسی ماجرا را نباید در غبار غفلت نشاند و گذاشت به فراموشی تازه نیاز داشت.سپرده شود. فلسطین به این نفس مردم مسلمان به این هژمونی اقتدارآفرین نیاز دارند.

عصر ایرانیان: یحیی ابراهیمی در سرمقاله ای با عنوان «نابودی صنعت دارو با بی توجهی دولت» نوشت: هدف گذاری لایحه برنامه هفتم توسعه برای تدوین برنامه افزایش بهره وری و خوداتکایی ۹۰ درصدی دارو و تجهیزات پزشکی مهم است، بحث صنایع دارویی چرخه ای از زنجیره ای است که باید به این زنجیره توجه شود؛ ۹۷ درصد داروی کشور در داخل تولید اما مواد اولیه آن از خارج وارد می شود در واقع سه درصد داروها را به صورت تک نسخه ای از خارج وارد می کنیم و عملا در این زمینه زمانی می توانیم به خودکفایی برسیم که سرمایه گذاری لازم را داشته باشیم و مواد اولیه را در کشور تولید کنیم و همچنین در بحث تأمین اعتبار ریالی و ارزی از صنایع و صنعت دارویی حمایت کنیم. قیمت گذاری دارو باید منطقی و بر اساس قیمت تمام شده باشد، باید از صنعت پخش حمایت کرد همچنین بدهی های پخش توسط دانشگاه های علوم پزشکی پرداخت و تمامی این مسائل به صورت زنجیره در کنار هم دیده شود.

خراسان: سید علی علوی در یادداشتی با عنوان «3 نکته درباره تعطیلی من و تو» چنین نوشت: شبکه من و تو پس از ۱۳ سال فعالیت اعلام کرده اوایل سال آینده میلادی حدود ۳ ماه دیگر تعطیل خواهد شد. مالکان این بنگاه رسانه ای که سال ۲۰۱۰ فعالیت خود را آغاز کرده است، طی بیانیه ای در صفحه اینستاگرامی خود، درباره علل تعطیلی به شرایط اقتصادی و کاهش درآمدهای این شبکه اشاره و اعلام کرده اند تداوم بی ثباتی سیاسی و نابسامانی اقتصادی در منطقه، ادامه این مدل تلویزیون تجاری را ناممکن کرد و ما را از رشد گسترش و درآمدزایی در این صنعت در حال تحول ناتوان ساخت. شبکه من وتو گرچه در ابتدا به عنوان رسانه ای در حوزه سبک زندگی و سرگرمی آغاز به فعالیت کرد و بر تغییر سبک زندگی و تطهیر پهلوی ها متمرکز بود اما هر چقدر گذشت سیاسی و سیاسی تر شد به گونه ای که در حوادث سال های ۹6 و ۹۸ و پاییز ۱4۰۱ عملا برای تبدیل اعتراضات به اغتشاش، بازوی عملیات رسانه ای براندازان شد. رسانه ای که گرچه از ایـران و ایرانی می گفت اما در عمل در خدمت منافع دشمنان این مرز و بوم بود. مزدوری برای من و تو چنان است که در حالی که وجدان عمومی حتی در غرب علیه جنایات رژیم صهیونیستی بیدار شده است اینک در بحبوحه جنگ غزه عملا رسانه فارسی زبان صهیونیست هاست.

با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله دشمن شکن طوفان الاقصی و توحش صهیونیست‌ها، نابودی صنعت دارو با بی‌توجهی دولت، 3 نکته درباره تعطیلی من‌وتو به چشم می‌خورد.