ابرهای تاریک بحران در تبریز/ تراکتور – خمس در پایان راه؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ 1. فصل با بحران برای تراکتور آغاز شد. بازی با سپاهان در اصفهان در هفته نخست و ملاقات با مدعی قهرمانی و خوردن 3 گل در همان هفته ابتدایی سبب شد تا تراکتوری ها با یک شوک بزرگ فصل را آغاز کنند. اما شوک بزرگ بعد از بازی به آنها وارد شد. جایی که پاکو خمس سرمربی اسپانیایی مدعی شد این بازیکنان با نظر او جذب نشده اند و مدیریت باشگاه تراکتور بسان همیشه سرخود و با سلیقه شخصی اقدام به جذب مشتی ستاره کرده که هیچ خاصیتی ندارند. جملات گزنده و افشاگرایانه خمس در همان هفته نخست مشخص کرد که تراکتور جذاب و پرستاره امسال دستپخت که بوده و البته پرشورها همان مسیری را رفته اند که در چند سال اخیر رفته و البته به نتیجه نرسیده اند. آنها برای بار چندم از یک سوراخ گزیده شده اند و مشخص است که تیمی که سلیقه سرمربی اش نباشد، چیزی نمی شود. ناکامی امروز تراکتور نتیجه همان سیاست غلط و اشتباه در تابستان است که البته چندین و چند بار امتحان شده اما نتیجه ای نداشته و عجیب است که تراکتوری ها با وجود ناکامی کماکان به این سیاست غلط اصرار دارند؛ خریدن ستاره و بستن تیم بدون نظر سرمربی.

2. دروازه بان خوب از پدر و مادر خوب بهتر است. این جمله نغز عبدالله ویسی در تراکتور بار دیگر اثبات شده. تیمی که نیمی از امتیازات فصل جاری را تنها به دلیل ضعف درون چارچوب دروازه از دست داده. تبریزی ها در تابستان و در میانه خاصه خرجی هایشان در یک اشتباه هیجانی بعد از چند سال با محمدرضا اخباری کاپیتان خود خداحافظی کرده و حسین پورحمیدی گلر فصل گذشته آلومینیوم را به خدمت گرفتند. گلری که فصل گذشته در تیم متوسط و بدون هیاهو آلومینیوم نمایش موفقی داشت و با 19 کلین شیت حتی به تیم ملی نیز دعوت شد. تراکتوری ها تصور می کردند با پورحمیدی چارچوب دروازه خود را بیمه کرده اند اما این خیال خام در همان هفته نخست باطل شد. زمانی که پورحمیدی در باخت برابر سپاهان و پرسپولیس مقصر اصلی شکست بود و گلهایی را دریافت کرد که حتی در بازیهای محلات نیز نمونه مشابهی ندارد. پورحمیدی هرگز نتوانست در تیم پرطرفدار و فشار بالای تراکتور همان گلر فصل پیش باشد و یکی از نقاط ضعف بزرگ پرشورها در فصل جاری بوده.

3. فصل گذشته ریکاردو آلوز ستاره پرتغالی تراکتور، چشم و چراغ و مغز متفکر اصلی این تیم بود. ستاره ای که با 22 گل عنوان آقای پاس گل لیگ را از آن خود کرد و حالا غیبتش در این فصل به شدت به تراکتور ضربه زده. تراکتور بدون آلوز انگار شیر بدون یال و دندان است. بدون زهر، بدون مغز و بدون فرمانده. تراکتور به شدت فوتبالش به آلوز بسته است و این برای تیمی که بخواهد مدعی باشد، اصلا خوب نیست.

4. شجاع خلیل زاده مدافع تیم ملی یکی از خریدهای بزرگ تراکتور در تابستان بود. شجاع وقتی از الاهلی دیپورت شد، چمدان ها را بست و به ایران آمد و منتظر پرسپولیس نشست اما یحیی گل محمدی با توجه به سن بالای شجاع و کندی اش او را نخواست تا خلیل زاده به تبریز برود. حالا و با آغاز فصل مشخص شده که چرا یحیی در تابستان دست رد به سینه مدافع سابق خود زده.  او دیگر آن مدافع آماده و سختگیر سابق نیست.  هر وقت مقابل تراکتور کارتان گره خورد روی بی‌اعصابی شجاع خلیل‌زاده حساب کنید. مدافعی که در ۳۳ سالگی هنوز توان روحی مقابله با هجمه‌ها و فشار سکوها را ندارد. فوتبالیست در این سطح که فیکس تیم ملی هم هست باید در زمین کر باشد و کارش را بکند و تحت تاثیر قرار نگیرد.

5. خمس هر 3 بازی بزرگ این فصل مقابل سپاهان، پرسپولیس و استقلال را باخته و  خودش هم در اعترافی تلخ پذیرفته یارای رقابت با این 3 تیم برای قهرمانی را ندارد. انگار خود خمس و طرفداران تراکتور هم باور دارند که در بازیهای بزرگ باید بازنده باشند. آقای خمس شما را آورده‌اند که شرایط را تغییر دهید و گرنه چه دلیلی برای این همه هزینه بود؟ استعفا که نمی دهد. مشخص است با مدیران تیم و نصیرزاده هم اختلاف نظرهای عمیقی دارد. این بار کج هرگز به منزل نمی رسد.

6.تراکتور از 10 مسابقه‌ای که در فصل جاری انجام داده صاحب 5 پیروزی و 5 شکست شده است. اما نکته بسیار قابل تأمل درباره باخت‌های این تیم، شکست‌شان در نیمه‌های اول تمام بازی‌ها بوده. البته آنها همین آمار را هم در بازی مرحله پلی‌آف لیگ قهرمانان آسیا از خود به جا گذاشتند.

در آن بازی تراکتور در حالی نتیجه را به تیم شارجه با حساب 3-1 واگذار کرد که در نیمه اول همان بازی با گل دقیقه 25 عبدالرحمن بازنده به رختکن رفتند. بر اساس همین آمار شاگردان خمس در هفته اول لیگ 3-1 به سپاهان باختند که نیمه اول را با حساب 2-0 واگذار کرده بودند.

شاگردان خمس در هفته دوم با یک گل مغلوب پرسپولیس شدند که همان تک گل قرمزهای پایتخت هم در دقیقه 38 توسط علی نعمتی به دست آمد. آنها بعد از سه پیروزی متوالی مقابل استقلال خوزستان، مس رفسنجان و هوادار با نتیجه مشابه 1-0 در هفته ششم با نتیجه 3-2 به شمس آذر باختند که در نیمه اول آن بازی هم با دو گل از حریف قزوینی‌شان عقب بودند.

تراکتوری‌ها در هفته هفتم آلومینیوم را با 4 گل شکست دادند، اما در بازی هشتم مقابل ذوب‌آهن با یک گل شکست خوردند که تیم اصفهانی تک گلش را در دقیقه 28 بازی زد.

خمس در هفته نهم نساجی را با نتیجه 3-0 از پیش رو برداشتند و در بازی آخرشان هم با 2 گل از استقلال شکست خوردند که در نیمه اول با قبول شکست 1-0 به رختکن رفتند. آنها این هفته در تهران برابر استقلال نیز نیمه نخست را با یک گل خورده به رختکن رفتند و در نیمه دوم نیز نتوانستند به بازی بازگردند و گل دوم را خوردند و بازی را باختند.

مرور بازیهای تراکتور در فصل جاری نشان می دهد آنها هر گاه گل نخست را خورده اند و از حریف عقب افتاده اند، دیگر کمر راست نکرده اند و بازی را واگذار کرده اند. اتفاقی که باز هم به خمس باز می گردد.

تراکتور با خمس به بن بست رسیده و مشخص است او با مدیران تیم و نصیرزاده هم اختلاف نظرهای عمیقی دارد. این بار کج هرگز به منزل نمی رسد.