هدیه مقام معظم رهبری به دست مدیر انتشارات قدر ولایت رسید

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ آئین بزرگداشت پیشکسوت نشر حاج «احمد عطایی» با حضور محمدحسین صفارهرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، میثم نیلی مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی، علی رمضانی مدیرعامل مؤسسۀ خانه کتاب، مهدی رمضانی دبیرکل نهادکتابخانه‌های عمومی کشور و جمعی از ناشران و اهالی کتاب و اندیشه در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی پارک‌شهر تهران برگزار شد.

 

قدر ولایت برای قدرشناسی مقام ولایت تأسیس شد

میثم نیلی، مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی، در ابتدای این مراسم ضمن ابراز خرسندی و تشکر از حضور فعالان حوزه کتاب، نشر و مدیران فرهنگی و پیشکسوتان گفت: این جلسه برای تجلیل و تقدیر از یک عزیز مجاهد و یک عنصری که تمام‌قد در خدمت انقلاب است برگزار می‌شود. پیام این جلسه، تجلیل از ارزش‌هایی است که برادر بزرگوار ما واجد آن ویژگی‌ها بودند و هستند. در طول سال‌هایی که خداوند به بنده نعمت زندگی عطا کرده و توانسته‌ام در محیط‌های فرهنگی حضور داشته باشم، از همان ابتدای دوران نوجوانی مخاطب آثار همسنگران خوب و مخلص و گمنام آقای عطایی بودیم و هستیم. در طول این سال‌ها اولین پاتوق ما در کنار حسینیه امام خمینی (ره) در روضه‌هایی که برپا می‌شد، انتشارات قدر ولایت و استفاده از کتاب‌هایی است که درباره قرآن نوشته و منتشر شده بود. ما از زحمات و تلاش‌ها و ثمرات وجودی این نشر که در مسیر ولایت و برای قدرشناسی از نعمت ولایت تأسیس شده بود، استفاده کردیم.

وی با اشاره به ویژگی‌های این مراسم تجلیل گفت: آقای عطایی به اقتضای فرمان مقام ولایت در موضوع تهاجم فرهنگی به میدان آمدند و این مسیر را آغاز کردند. ویژگی دیگر آقای عطایی، انقلابی بودن شخص ایشان و همسنگران شأن است. تلاش‌های شأن به عنوان ناشر آثار انقلابی و حامی نویسندگان انقلابی، ستودنی و تقدیر لازم است. نکته قابل بیان دیگر در زمینه شخصیت این نشر و ناشر عزیز، به‌موقع عمل کردن و شناخت درست مسائل است. ایشان با موضوعات به صورت کلی برخورد نمی‌کند و آنچه نیاز جامعه است را سریع واکنش و پاسخ می‌دهد این اتفاق در حوزه پژوهشی کار دشواری است.

 

آیت الله خوشوقت فرمود قدر آقای عطایی را بدانید

مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی اتصال به عالم ربانی و حرکت در صراط مستقیم انقلاب و دوری از مجموعه‌های دارای اعوجاج و انحراف فکری را از ویژگی‌های این نشر دانست و خاطرنشان کرد: آقای عطایی، همیشه در مسیر انقلاب و امامین انقلاب در حرکت بوده‌اند. البته یک ویژگی دیگری که در شخص ایشان وجود دارد، اخلاص و گمنامی و استقامتی است که ایشان و رفقا و همکارانشان در این سال‌ها با مرارت‌هایی که کشیدند، دوام آوردند و محکم ایستادند و مشکلات را به سختی پشت سر گذاشتند و امروزه قدرتمندتر از دیروز هستند.

وی ادامه داد: توجه انتشارات قدر ولایت، به موضوع تاریخ معاصر و تاریخ انقلاب اسلامی بیشتر بوده است. مخاطب این نشر، نسل دانشجو و طلبه محسوب می‌شد؛ اما در این سال‌های اخیر توجه ویژه‌ای به حوزه کودک و نوجوان شده است و معارف تاریخی و بصیرت بخش و قرآنی به زبان کودک و نوجوان در حال ارائه بوده و به زیبایی و هنر در حال عرضه شدن است که این موضوع ارزشمندی است که در کارها دیده می‌شود. حرکت این نشر به سمت ادبیات، رمان و … قابل تقدیر است.

نیلی در پایان سخنان خود یادی از مرحوم آیت‌الله خوشوقت کرد و گفت: از استاد گرانقدر آقای عطایی، حضرت آیت‌الله خوشوقت یاد می‌کنم که همیشه هدایتگر و جهت دهنده و انگیزه‌بخش حرکت فرهنگی در نشر بودند. به خاطر دارم که چندین مرتبه ایشان درباره آقای عطایی صحبت می‌کردند و می‌گفتند که قدرشان را بدانید. امیدواریم که با این جلسه اندکی در این جهت حرکت کرده باشیم.

 

احمد عطایی قدرِ ولایت فقیه را دانسته است

محمدحسین صفارهرندی، عضو تشخیص مصلحت نظام، در این مراسم سخنان خود را با گرامیداشت هفته کتاب آغاز کرد و گفت: آقای عطایی از ما خواستند که درباره ایشان حرف نزنیم؛ اما وقتی از آثاری که به اسم قدر ولایت پیش روی ما هست و به دست ما رسیده حرف می‌زنیم، به ایشان منتهی می‌شود. احمد عطایی قدرِ ولایت‌فقیه را دانسته و آثار ایشان را با این موضوع از او می‌بینیم.

وی با اشاره به آیه «الَّذِینَ یُبَلِّغُونَ رِسالاتِ اللّهِ وَ یَخْشَوْنَهُ وَ لایَخْشَوْنَ أَحَداً إِلاَّ اللّهَ» گفت: امروزه ثابت شده که دفاع از حق و ابلاغ رسالت موانعی دارد. افرادی که فکر می‌کنند هدایت به سمت جهنم جز حقوق طبیعی بشر است، مدعی هستند که هدایت مردم به سمت بهشت اجبار و زور است و باید جلوی آن را گرفت. کاری که آقای عطایی و دوستانشان آغاز کردند به این معنا نبود که ابتدا نشری را راه‌اندازی کنند و بعد به آن جهت بدهند بلکه ایشان می‌خواستند کاری را در راستای احیای امر الهی که بخش عمده آن در پرتو آگاهی بخشی اتفاق می‌افتد، انجام بدهند. ایشان از این نیت به این نتیجه رسیدند که باید کتاب، تحویل جامعه بدهد و برای بهتر عمل کردن به آن باید یک انتشارات داشته باشند. ناشر بودن برای ایشان یک تعهد ابتدایی است.

عضو تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: شروع کار ایشان به زمانی برمی‌گردد که حضرت آقا، پرچم مقابله با تهاجم فرهنگی را بلند کردند و هجوم به سمت ایمان مردم در قالب آثار فرهنگی شروع شده بود. افرادی همچون آقای عطایی که در این راه قدم برمی‌دارند، باید صاحب دو ویژگی صبر و یقین باشند که اگر این دو ویژگی را نداشته باشند، ممکن است با وجود شروعی خوب، در میانه راه کم بیاورند. به‌جز سرمایه صبر و یقین نمی‌توان مسیر حق را دنبال کرد چرا که این دو گوهر در وجود شخصیت‌ها و انسان‌هایی است که شاهد و اسوه‌هایی برای دیگران خواهند شد.

صفارهرندی در پایان سخنان خود ضمن تشکر از از برگزارکنندگان این مراسم که موجب شدند تا از همت بلند آقای عطایی و همراهانشان در مؤسسه قدر ولایت که کارهای شایسته‌ای به لحاظ مضامین و تعدد تولید کردند، تقدیر شود بیان کرد: مجموعه خدمت‌های این نشر ستودنی است؛ چاپ ۸۰۰ عنوان کتاب و ۱۰۰۰ عنوان تجدید چاپ به این معناست که این کتاب‌ها جایی در میان مخاطب خود باز کرده و گره‌هایی را گشوده است.

 

قدر ولایت شبیه مواکب غذای روح انسان را تأمین می‌کند

یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دیگر سخنران این مراسم بود که با ابراز رضایت از حضور در مسیر تجلیل از راه و روش مؤسسه فرهنگی قدر ولایت و پرچم‌دار این مؤسسه گفت: بنده هم از سال‌های قبل، شاگرد و مخاطب آثار این مؤسسه بودم و از فرمایش ایشان بهره‌مند بودیم و در دوره‌ای که مسئولیت برعهده داریم، توفیق داریم هرازگاهی در خدمتشان باشیم. ایشان لطف می‌کنند و در مسائل مختلف فرهنگی فرصت می‌گذارند، پیشنهاد می‌دهند و پیگیری می‌کنند؛ از این جهت ایشان یک نمونه مثال زدنی هستند.

وی مهم‌ترین ویژگی شخصیت آقای عطایی را اطاعت دانست و افزود: اگرچه اطاعت در ظاهر به معنای اجبار و فرمانبری است، در واقع از ریشه پذیرش از روی رغبت و خضوع است. آنچه مؤمنان در دین عمل می‌کنند نیز عمل از روی رغبت و پذیرش است و نه از روی اجبار. خداوند، نعمت اطاعت را پس از رسالت قرار داده است به این معنا که خداوند هیچ رسولی را نفرستاده مگر اینکه نعمت اطاعت را به او داده تا دیگران از او پیروی کنند و نسبت به پیام و رسالتش پذیرش داشته باشند که این ویژگی بسیار مهم، در شخصیت آقای عطایی، بسیار بارز است. ایشان زمانی که احساس می‌کند وظیفه‌ای دارد و باید اقدام کند، از روی رغبت و اختیار به صورت فرمان‌بردار در آن مسیر پیشتاز و پرچم‌دار می‌شود. این ویژگی موجب شده تا توجه و عمل به کار فرهنگی در این دوره اهمیت پیدا کند. در دوره‌ای که اطاعت از ولی به معنای اقدام و عمل کوثر فرهنگی است که مؤسسه قدر ولایت بنا نهاده شد و آثار ارزشمندی را تولید کرد.

احمدوند کتاب را غذای روح برشمرد و گفت: گاهی محصولات فرهنگی به منزله غذای روح تشبیه می‌شود. از این رو ما مؤسسه‌های انتشاراتی زیادی را داریم که غذای روح را آماده می‌کنند و عمل آن‌ها شبیه به یک رستوران است؛ اما برخی از این انتشارات‌ها، شبیه موکب عمل می‌کنند، غذای روح را فراهم می‌کنند اما نه برای فروش و کار اقتصادی بلکه برای تقویت جان زائران در مسیر رشد و حرکت. مؤسسه فرهنگی قدر ولایت، سعی می‌کند محصول فرهنگی و غذای روح زائر و پوینده مسیر انقلاب را به اقتضای شرایط مختلف و نیاز مخاطب تدارک و فراهم کند. بنده به نوبه خودم از آقای عطایی و مجموعه دوستان پرتلاش و مخلص و گمنام ایشان، آرزوی توفیق و اثربخشی بیشتر در اثرهایشان را آرزومندیم و ان‌شاءالله بتوانیم ما نیز در کنار این بزرگواران خدمت‌گزار باشیم و وظایفمان را انجام دهیم.

 

هدیه رهبر انقلاب به حاج احمد عطایی

در ادامه مراسم قرآنی که رهبر انقلاب به عنوان هدیه برای مدیر انتشارات قدر ولایت ارسال شده بود، توسط قندهاری مدیر انتشارات انقلاب اسلامی به احمد عطایی تقدیم شد. رهبر انقلاب در حاشیۀ این قرآن مرقوم کرده‌اند:

بسم الله الرحمن الرحیم

اهدا به مناسبت همت و تلاش مومنانه در نشر کتاب.

سید علی حسینی خامنه ای ۲۵/ ۸/ ۱۴۰۲

دعا کنید بتوانم مسیر را با قوت ادامه دهم

در پایان مراسم نیز احمد عطایی مدیر انتشارات قدر ولایت ضمن تشکر از دست‌اندرکاران برپایی این مراسم گفت: بنده خودم را قابل این توصیفات و آن‌چه در این مراسم مطرح شد، نمی‌دانم. از حاضرین در این جلسه که با حضور خود این حرکت فرهنگی را تقویت نموده‌اند، صمیمانه تشکر می‌کنم. از مجمع ناشران انقلاب اسلامی که بنیان‌گذار این حرکت فرهنگی است، تشکر می‌کنم. اگرچه با برگزاری این مراسم، بار ما سنگین‌تر شد، اما دعای خیر کنید تا بتوانیم این بار را تحمل کنیم و مسیر را با قوت و جهت‌گیری بهتر ادامه دهیم و آثار را تقویت کنیم و موفق شویم در خدمت ارزش‌های انقلاب اسلامی باشیم. بنده وظیفه خود می‌دانم از همکارانم در مجموعه «مؤسسه قدر ولایت» تشکر کنم. مؤسسه مدیون تلاش‌های شبانه‌روزی این برادران و همسران آن‌هاست. این عزیزان به معنای واقعی ایثار و صبوری کرده‌اند. بنده به آن‌ها افتخار می‌کنم و هرچه در این مراسم مطرح شد برای این برادران است. این مجموعه باهم همدل و همراه بودند و سختی‌های بسیاری را تحمل کرده‌اند.

احمد عطایی متولد مردادماه سال ۱۳۲۶ است و مؤسسه فرهنگی هنری قدر ولایت را در سال ۷۲ تأسیس کرد و تا امروز بیش از ۸۰۰ عنوان کتاب، به شمارگان بیش از ۶ میلیون نسخه چاپ و توزیع کرده است.

در آیین بزرگداشت حاج احمد عطایی مدیر انتشارات قدر ولایت، قرآنی که رهبر انقلاب به عنوان هدیه ارسال کرده بود، توسط مدیر انتشارات انقلاب اسلامی به او تقدیم شد.