به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله نگاهی راهبردی به نتایج جنگ غزه، دفن قدرت نرم غرب در غزه، باید زمینه مشارکت فراهم بشود به چشم میخورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «نگاهی راهبردی به نتایج جنگ غزه» نوشت: خیلی ها گفته اند فلسطین و اسرائیل بعد از پایان جنگ کنونی دیگر فلسطین و اسرائیل قبلی نخواهند بود. بعضی هم فراتر از این گفته اند وضع غرب و منطقه غرب آسیا بعد از پایان جنگ کنونی غزه دیگر در وضع قبلی باقی نخواهند ماند. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر مفلوک رژیم صهیونیستی معتقد است آثار پیروزی و شکست در جنگ کنونی غزه فراتر از اسرائیل خواهد رفت. او روز دوشنبه هفته قبل در مصاحبه با خبرنگار فاکس نیوز گفت ما باید پیروز شویم تا از اسرائیل محافظت کنیم. ما باید برای حفاظت از خاورمیانه پیروز شویم. ما به خاطر دنیای متمدن باید پیروز شویم. این نبردی است که ما در حال جنگیدن در آن هستیم و در حال حاضر در حال انجام اســت. هیچ جایگزینی برای این پیروزی وجود ندارد. نبرد ما، مبارزه شماست و هیچ جایگزینی برای پیروزی وجود ندارد. جو بایدن رئیس جمهور آمریکا هم همین نکات را با بیانی دیگر گفته است: اسرائیل تنها و بزرگ ترین قدرت آمریکا در خاورمیانه است. امنیت آمریکا و اسرائیل به طور جداناپذیری به هم گره خورده است. گالانت وزیر جنگ رژیم صهیونیســتی هم اواخر هفته پیش تصریح کرد حماس باید شکست بخورد در غیر این صورت اسرائیل در مکان جغرافیایی فعلی وجود نخواهد داشت.
جوان: عبدالله گنجی در سرمقاله ای با عنوان «دفن قدرت نرم غرب در غزه» چنین نوشت: شايد بتوان گفت هيچ پديده ای مانند كشتار زنان و كودكان فلسطينی در غزه پرده از چهره واقعی غرب كنار نزد. اگر جمهوری اسلامی ميلياردها دلار هزينه می كرد تا حقيقت اين چهره به ظاهر اتوكشيده را برمال سازد موفق نمی شد. هيچ پديده ای مانند حوادث اخير غزه مردم غرب را ميليونی به خيابان نكشاند و تقابل مردم-حاكميت در غرب ديده نشد. در هيچ پديده ای از جهان، سران غرب در صف سفر سراسيمه به يك نقطه قرار نگرفتند. اگر كمك های غرب و اولين ارتش دنيا به چهارمين ارتش دنيا برای كشتن زنان و كودكان غزه يا اعضای گروه چريكی حماس به اوكراين داده می شد شايد روسيه از خير جمهوری های شرقی اوكراين گذشته بود. به ميزانی كه مردم در صدها كشور دنيا به ميدان آمدند از شعارهای پرطمطراق غرب اعتبارزدايی شد؛ غربی كه گلوی شورای امنيت را گرفته است، غربی كه ميلوسويچ را به خاطر كوزوو و بوسنی نابود كرد اينجا خود پرچمدار بچه كشی بود.
قدس: مینا افرازه در یادداشتی با عنوان «روابط ایران و ترکیه در سایه تحولات غزه» این گونه نوشت: جنگ غزه گرچه در ابتدا یک تنش میان رژیـم صهیونیستی و فلسطین بـود امـا طـولانـی شـدن آن و دولت ها در دو دسته تحولاتش موجب شده عمال صف آرایی داشته باشند. بدین ترتیب کشورهای بسیاری مناسبات خود با سایر دولت ها را بر پایه همین تحوالت پی ریزی می کنند. روابط ایران و ترکیه درپی رقابت ها و اختلافات منطقه ای و مسائل حوزه قفقاز دچار شکاف شد، اما رویکرد همسوی این دو کشور در مسئله غزه و حمایت از حماس موجب نزدیکی دوباره دیدگاه ها شده است. رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در مسئله جنگ غزه سرانجام به محکومیت و انتقاد از اسرائیل پرداخت. همین موضوع میتواند به عنوان فرصتی برای کاهش سطح اختلافات و حل مسائل از سوی ایـران و ترکیه نگاه شود. این روزهـا دولت اردوغــان با موضع گیری هایی تلاش کرده میزان نارضایتی خود از اقدامات رژیم صهیونیستی را نشان دهد، اما در مقابل همچنان حلقه های ارتباط با این رژیم را پابرجا نگه داشته است.
عصر ایرانیان: در مطلبی با عنوان «گرانی یا گرانفروشی نان» نوشت: با وجود آنکه وزیر جهاد کشاورزی به صراحت اعلام کرده است در هیچ مرجعی مجوز افزایش قیمت نان داده نشده است و دولت برنامه ای برای افزایش قیمت نان ندارد«، مردم در بسیاری از نانوایی ها نان را گران تر از قیمت مصوب خریداری می کنند، نانواها هم در واکنش به گلایه های مردم مدعی هستند به ما گفته شده نان گران شده است. امروز در صف نانوایی، پس از اینکه شاگرد نانوا برای یک قرص نا ن سنگک مبلغ ۵ هزار تومان کم کرد، با اعتراض خانم میانسالی که نان را تحویل گرفته بود، بگو و مگو درباره گرانفروشی نان بالا گرفت. خانم میانسال می گفت چرا وقتی قیمت تابلوی روی دیوار برای هر نان سنگک ساده، ۳ هزار تومان را نشان می دهد، شما نان سنگک ساده بدون کنجد را ۵ هزار تومان می فروشید؟ این روزها این بگو مگوها درباره قیمت نان، آن هم در صف هایی که گاهی زمان بر و طولانی می شود وجود دارد، البته برنده این بگو مگوها معولا نانواها هستند. دخل و خرجمان یکی نیست، نان گران شده است. اذعان نانوایی ها به گران شدن قیمت نان در حد همین ادعای خودشان است چون هیچ استنادی مبنی بر گران شدن قیمت نان بر دیوار نانوایی ها نصب نیست، وزیر جهاد کشاورزی هم روز چهارشنبه ۲۴ آبان اعلام کرد در هیچ مرجعی مجوز افزایش قیمت نان داده نشده است و دولت برنامه ای برای افزایش قیمت نان ندارد.
خراسان: سید علی علوی در یادداشتی با عنوان «باید زمینه مشارکت فراهم بشود» چنین نوشت: انتخابات مجلس دوازدهم مرحله ثبت نام خود را با رکورد ۴۹ هزار پیش ثبت نام و بیش از 20 هزار ثبت نام پشت سر گذاشت و هیئت های اجرایی حدود 70 درصد از ثبت نام کنندگان را تایید صلاحیت کرده اند که البته با انتقادات جدی در فضای سیاسی کشور همراه شد؛ اینک هیئت های نظارت استانی و شـورای نگهبان به بررسی اعتراض ها و احراز صلاحیت هـای داوطلبان خواهند پـرداخـت تا دوازدهمین انتخابات مجلس اسلامی نامزدهای خود را بشناسد. رهبر انقلاب نیز روز گذشته در دیدار اعضای شورای نگهبان بر وظیفه همگانی برای زمینه سازی انتخابات پرشور تاکید کردند. در واقع یکی از نقاط قابل تامل در مورد این انتخابات ورود زودهنگام رهبرانقلاب به مسئله انتخابات و تاکید ایشان بر ضرورت مشارکت، امنیت، سلامت و فضای رقابتی بود. رهبر انقلاب در آغازین روزهای سال جدید برخالف رویـه معمول که فضای سیاسی کشور را از ورود زودهنگام به فضای انتخاباتی پرهیز می دهند 11 ماه مانده به انتخابات مجلس دوازدهم در دیدار با کارگزاران نظام به موضوع مشارکت حداکثری مردم در انتخابات اشاره کردند.