ما خواستار صلح با ارمنستان هستیم، اما بدون مداخله غرب

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ «حکمت حاجی‌اف» مشاور الهام علی‌اف، رئیس‌جمهوری آذربایجان تاکید کرد: توافقنامه صلح فیزیک هسته‌ای نیست. اگر حسن نیت وجود داشته باشد، می‌توان اصول اساسی توافق صلح را در مدت کوتاهی تعیین کرد.

اما مشاور علی‌اف درخصوص مشارکت غرب در این توافق افزود: ما در منطقه خود به صلح نیاز داریم، نه در واشنگتن، پاریس یا بروکسل.

وی در پایان تصریح کرد: ایالات متحده استانداردهای دوگانه و نگرش غیرسازنده‌ای را از خود نشان داده است. جمهوری آذربایجان همچنین به شدت از فرانسه انتقاد کرده؛ کشوری که ماه گذشته اعلام کرد قراردادهای جدیدی برای تامین تجهیزات نظامی به ارمنستان امضا کرده است.

رئیس‌جمهوری آذربایجان گفته بود، فرانسه در حال ارسال سلاح به ارمنستان است و علنا این مساله را به جامعه جهانی اعلام می‌کند.

در ماه سپتامبر، جمهوری آذربایجان در یک حمله برق‌آسا کنترل قره‌باغ را به دست گرفت و تقریبا همه ساکنان محلی را وادار به فرار به ارمنستان کرد. بیش از ۱۰۰ هزار الی ۱۲۰ هزار نفر جمعیت ارمنی قره‌باغ تا پایان سپتامبر این منطقه را ترک کردند. مقامات قره‌باغ اعلام کردند که جمهوری خودخوانده قره‌باغ که به رسمیت شناخته نشده، از اول ژانویه ۲۰۲۴ وجود نخواهد داشت.

ایروان و باکو در سال ۲۰۲۲ با میانجیگری روسیه، اتحادیه اروپا و ایالات متحده درباره توافق صلح آینده گفت‌وگو کردند. هم «نیکول پاشینیان» و هم «الهام علی‌اف» رئیس‌جمهوری آذربایجان گفته‌اند که یک معاهده صلح ممکن است تا پایان سال جاری میلادی امضا شود.

مشاور رئیس‌جمهوری آذربایجان امروز (سه‌شنبه) به خبرگزاری رویترز گفت، این کشور خواستار گفت‌وگوهای صلح دوجانبه با ارمنستان شده و معتقد است که خود این دو کشور می‌توانند بدون نیاز به میانجیگرهای غربی سریعا به توافق برسند.