فولاد مباركه در حوزه انرژی‌های سبز نسبت به سایر رقبای بین‌المللی پیشران است

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ از فولاد، محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه، پیش از ظهر روز سه‌شنبه دوم آبان‌ماه، در پنل تخصصی «مراحل عبور از تکنولوژی‌های موجود به فناوری‌های فولاد سبز در کشور» که در مرکز همایش‌های بین المللی جزیره کیش و به موازات «سمپوزیوم فولاد ۴۰۲» برگزار شد، گفت: انجمن آهن و فولاد ایران طی یک دهه اخیر، گفتمان‌سازی و جریان‌سازی هم‌راستا با صنعت فولاد دنیا را در کشور دنبال می‌کند. اقدامات این انجمن جای قدردانی دارد. باید توجه داشت که خوشبختانه صنعت فولاد در کشور به‌خوبی رشد کرده و توسعه‌های خوبی داشته‌ است. می‌توان گفت توسعه صنعت فولاد جزو حرکت‌های موفق زیربنایی در کشور است.

طیب‌نیا تصریح کرد: برگزاری چنین سمپوزیوم‌هایی طی ۱۰ سال گذشته همین وظیفه را عهده‌دار بوده‌اند و هم‌اکنون نیز فرصت خوبی به وجود آمده تا فعالان این عرصه تجارب و مقاله‌های خود را ارائه کنند و آن را با سایر مسئولان در این زمینه به اشتراک گذارند.

هر توسعه و پیشرفتی نیازمند بنیان‌های علمی، گفتمان‌سازی و جریان‌سازی است
به گفته مدیرعامل فولاد مبارکه هر توسعه و پیشرفتی نیازمند بنیان‌های علمی، گفتمان‌سازی و جریان‌سازی است و حرکت‌هایی مانند سمپوزیوم فولاد این وظیفه را بر عهده دارد. در حقیقت، یک جریان علمی باید در کنار توسعه‌ها شکل بگیرد تا با گفتمان‌سازی و جریان‌سازی، صنعت فولاد در مدار و مسیر درست قرار گیرد و هم‌راستا با سایر رقبای بین‌المللی بتواند خود را به‌روز نگه دارد.

وجود ۱۷ پروژه توسعه‌ای در فولاد مبارکه در حوزه‌های ارتقای ظرفیت تولید و تأمین انرژی
وی اظهار کرد: فولاد مبارکه از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان ورق‌های فولادی تخت در خاورمیانه و شمال آفریقا محسوب می‌شود و همچنین با تولید 11.4 میلیون تن بزرگ‌ترین تولیدکننده آهن اسفنجی در جهان است. این شرکت دارای ۱۷ پروژه توسعه‌ای است که عمده آن در حوزه‌های ارتقای ظرفیت تولید و تأمین انرژی است و می‌تواند همگام با پیشتازان جهانی فولاد سبز باشد.

حرکت به سمت صنعت سبز در دنیا از رویکردهای اصلی پیشتازان صنعت فولاد است
وی با اشاره به ظرفیت‌های به‌روز در فولاد مبارکه در حوزه استفاده از انرژی‌های پاک خاطرنشان کرد: به‌طورکلی امروزه حرکت به سمت صنعت سبز یا تولید فولاد سبز در دنیا از رویکردهای اصلی پیشتازان این صنعت است. کشور ما نیز به لطف خداوند در ابتدای این مسیر نیست و ازآنجاکه در فولاد مبارکه از تکنولوژی کوره‌های قوس الکتریکی و احیا مستقیم استفاده می‌شود، ما با تولید CO2 کمتر نسبت به کارخانه‌هایی که از روش کوره بلند استفاده می‌کنند در حوزه استفاده از انرژی‌های پاک از دنیا جلوتر هستیم؛ بااین‌حال به‌منظور کاهش تولید CO2 و استفاده بیشتر از روش‌های جایگزین به سرمایه‌گذاری‌های سنگین در حوزه تجهیزات و جایگزینی تکنولوژی و همچنین تکنولوژی‌های تجدیدپذیر در حوزه انرژی نیاز است که البته باید با نوآوری و فناوری هزینه احداث چنین واحدهایی را کاهش دهیم. باید در نظر داشت که امروزه تکنولوژی‌های قابل‌استفاده آن‌چنان تکنولوژی‌های متقن و تعمیم‌یافته نیستند و باید همچنان روی آن‌ها کار شود؛ بااین‌حال همه فولادسازان باید بر نحوه استفاده از این تکنولوژی تمرکز کنند تا در این حوزه حرف‌هایی برای گفتن داشته باشند. انصافاً به جرئت می‌توان گفت فولاد مبارکه در حوزه انرژی‌های سبز نسبت به سایر رقبای بین‌المللی پیشران است، اگرچه باید در حوزه تکنولوژی نیز گام‌های بلندی برداشته شود.

5 استراتژی مهم در فولاد مبارکه
مدیرعامل فولاد مبارکه ادامه داد: اثرگذاری ملی و جهانی در زنجیره فولاد باعث شده فولاد مبارکه جایگاه جهانی خود را در صنعت فولاد ارتقا دهد. در این زمینه 5 استراتژی در بخش‌های تولید، توسعه متوازن، زنجیره ارزش، توسعه نوآوری و فناوری، توسعه سرمایه‌های انسانی و توسعه پایدار و حرکت در مسیر فولاد سبز تعریف شده است.

استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود؛ اولین استراتژی جدید فولاد مبارکه
وی عنوان کرد: یکی از رویکردهایی که در فولاد مبارکه آغاز شده استفاده حداکثری از ظرفیت‌های ایجادشده در شرکت‌های مختلف فولاد مبارکه است. سرمایه‌گذاری‌های چند ده میلیارد دلاری در صنعت فولاد در استان‌های مختلف کشور انجام شده و اگر بخواهیم بهره‌وری را افزایش و هزینه‌های مازاد را کاهش دهیم، باید در کنار هم قرار بگیریم، زیرا بدون کنار هم قرار گرفتن و تعریف برنامه برای افزایش بهره‌وری، این هدف محقق نخواهد شد. امروز هریک از فولادسازان کشور با پراکندگی جغرافیایی زیاد، در مقایسه با نُرم‌های جهانی متحمل هزینه‌های سرسام‌آوری در زمینه حمل‌ونقل می‌شوند؛ ازاین‌رو باید در کنار هم برنامه‌های سالانه، پنج‌ساله و استراتژی‌های بلندمدت را تعریف و اجرایی کنیم.

استراتژی دوم فولاد مبارکه؛ توسعه متوازن کیفی در صنعت فولاد
طیب‌نیا با بیان این که تاکنون بر کمیت تمرکز داشته‌ایم و ازاین‌پس باید توسعه کیفی و متوازن را در دستور کار قرار دهیم، افزود: باید اتفاقات جدیدی را رقم بزنیم و در این خصوص، ادغام برخی واحدها، توقف برخی از توسعه‌ها و ایجاد توسعه‌های جدید باید موردتوجه باشد.

باید بودجه‌ها را کنار هم بگذاریم و در تکنولوژی‌های مربوطه اتفاقات بزرگی را رقم بزنیم
وی تصریح کرد: در توسعه فولاد سبز در کشور، در شرکت‌های صنعتی حوزه آهن و فولاد، اقدامات مختلفی انجام شده است ؛ بااین‌حال به‌جای اینکه جداگانه در واحدهای تحقیق و توسعه پروژه تعریف کنیم، باید در کنار هم قرار گیریم. فولاد مبارکه این آمادگی را دارد که بودجه‌ها را کنار هم بگذاریم و در تکنولوژی‌های مربوطه اتفاقات بزرگی را رقم بزنیم.

رویکرد سوم فولاد مبارکه؛ توسعه سرمایه انسانی
مدیر عامل گروه فولاد مبارکه ادامه داد: رویکرد ما توسعه سرمایه انسانی است و همه این اتفاقات به دست توانمند دانشمندان و سرمایه‌های انسانی رقم می‌خورد. ما در مجموعه‌هایمان افراد توانمندی را تربیت کرده‌ایم. در شرکت‌های مختلف فولادی مانند فولاد خوزستان، ذوب‌آهن، فولاد مبارکه و دیگر مجموعه‌ها نیروهای متخصص تربیت شده و باید از این ظرفیت نهایت بهره را ببریم.

بنابراظهارات مدیر عامل فولاد مبارکه، این شرکت همچنین در حوزه‌های استفاده از نوآوری و فناوری‌های جدید و حرکت در مسیر صنعت سبز به‌عنوان چهارمین و پنجمین استراتژی خود ورود کرده است و بر این باوریم که با همکاری و هم‌افزایی سایر شرکت‌های فعال در عرصه صنعت فولاد کشور، می‌توان اتفاقات مورد انتظار را رقم زد.

عباس نجفی‌زاده، رئیس هیئت‌مدیره انجمن آهن و فولاد ایران در آیین افتتاحیه سمپوزیوم فولاد ۴۰۲:
10 سال زمان برای رسیدن به تولید فولاد سبز نیاز است
برای رسیدن به تولید فولاد سبز به ۱۰ سال زمان نیاز است. باید هرچه زودتر و با سرعت هرچه بیشتر به این امر ورود کنیم؛ هرچند برخی از شرکت‌ها در کشور اقدامات خوبی را آغاز کرده‌اند.

مهم‌ترین فعالیت‌های ما در انجمن آهن و فولاد برگزاری همایش‌های علمی برای استفاده بیشتر از فناوری‌های نوین در تولید فولاد است. در حال حاضر ۲۴۵ شرکت عضو انجمن هستند.

 در برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌ها به‌جای «تحقیق و توسعه» از عنوان «تحقیق، توسعه و نوآوری» استفاده کنیم
فولاد صنعتی کلیدی است. بیش از ۵۲ درصد از فولاد در صنعت ساختمان مصرف می‌شود و پس از آن خودرو ۱۲ درصد، صنایع لوازم‌خانگی ۲ درصد، قطعات الکترونیک ۳ درصد و قطار و کشتی ۲ درصد از فولاد تولیدشده را به خود اختصاص می‌دهند.

محور اصلی فعالیت‌های انجمن آهن و فولاد ایران فرهنگ‌سازی است. فرهنگ‌سازی در حوزه استفاده و تولید فولاد باید موردتوجه باشد و این امر با کمک تولیدکنندگان میسر خواهد بود.

ایران چندین سال است که رتبه ۱۰ جهان در زمینه تولید فولاد را داراست. باید توجه داشت که ایران و هندوستان تنها کشورهایی هستند که طی سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ افزایش تولید داشته‌اند. از سال ۲۰۱۸ تاکنون شاهد کاهش تولید فولاد در جهان هستیم. این در حالی است که در زمینه میزان مصرف سرانه، در سال ۲۰۱۸ بیشترین و در سال ۲۰۲۰ کمترین سرانه مصرف رقم خورده است.

اگر بخواهیم به سمت فولاد سبز حرکت کنیم، باید مطالعات اولیه را حداکثر تا دو سال انجام دهیم. از این ‌پس باید در برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌ها به‌جای «تحقیق و توسعه» از عنوان «تحقیق، توسعه و نوآوری» استفاده کنیم.

در صنعت فولاد فرایندها باید بهینه شود و ارزیابی تأمین منابع آب و انرژی صورت گیرد. روند برنامه‌ریزی تا تحقق تولید فولاد سبز به ۱۰ سال زمان نیاز دارد. هرچند برخی از شرکت‌ها در کشور اقدامات خوبی را آغاز کرده‌اند؛ اما باید این روند با سرعت بیشتری دنبال شود.

فرهنگ سازمانی برای رسیدن به فولاد سبز تغییر کند
تغییر فرهنگ سازمانی با استفاده از مشارکت کارکنان از دیگر راهکارهای اساسی برای رسیدن به تولید فولاد سبز است. اگرچه شاهد مقاومت برخی از کارکنان در این زمینه هستیم؛ اما این روند باید اصلاح شود.

برای تولید فولاد سبز در مجموع به ۵ هزار یورو سرمایه‌گذاری برای هر تن نیاز داریم. این سرمایه‌گذاری باید انجام شود، زیرا در غیر این صورت از بازارهای جهانی محروم خواهیم شد.

حمایت از تحقیقات و نوآوری در صنعت فولاد باید در دستور کار باشد
حمایت از تحقیقات و نوآوری در صنعت فولاد باید در دستور کار باشد. البته این حمایت وجود داشته، اما باید از سوی برخی از شرکت‌ها تقویت شود.

تولید فولاد با تصاعد گاز دی‌اکسید کربن کم، تولید گریدهای جدید فولاد و تعیین مصارف آن، حفاظت معادن و محیط‌زیست، اقتصاد چرخشی و مدیریت نیروی کار و شرایط کاری، قوانین تعیین‌شده برای رسیدن به فولاد سبز است.

اتحادیه فولاد برنامه‌ریزی‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت را در دستور کار قرار داده است. این اتحادیه برای تولید فولاد سبز برنامه جدی دارد و حرکت به سمت فولاد سبز باید در اولویت باشد.

افزایش بهره‌وری و انرژی، استفاده از هیدروژن، دریافت تأییدیه‌های ردپای کربن و استفاده از هوش مصنوعی ازجمله برنامه‌های کوتاه‌مدت برای رسیدن به فولاد سبز است.

جذب کربن، استفاده از سوخت‌های با کربن کم، به‌کارگیری گسترده از نرم‌افزارهای رد پای کربن و استفاده بیشتر از هیدروژن به‌عنوان عامل احیا نیز برنامه‌های میان‌مدت برای این امر است.

مهدی کوهی، مدیرعامل شرکت ذوب‌آهن اصفهان:
بر اساس پیشنهاد مدیرعامل فولاد مبارکه از مهندسی معکوس و به اشتراک‌گذاری تجربیات استفاده کنیم

صنعت فولاد صنعتی مادر است که همه صنایع دیگر ازجمله خودروسازی، ساختمان، لوازم‌خانگی، نفت و پتروشیمی و... از این صنعت استفاده می‌کنند. در شرایط تحریم، ذوب‌آهن اصفهان علی‌رغم فرسودگی ماشین‌آلات، به صنعت ریلی و راه‌آهن، صنعت ساختمان و دیگر صنایع کمک می‌کند.

ما همواره پیشران صنعت فولاد کشور بوده‌ایم و افتخارات زیادی کسب کرده‌ایم. باید بر اساس پیشنهاد مدیرعامل فولاد مبارکه از مهندسی معکوس و به اشتراک‌گذاری تجربیات استفاده کنیم تا فولاد صنعت کشور به موفقیت‌های خوبی در زمینه تولید فولاد سبز برسد.

لوکیشن‌های صنعت فولاد کشور مانند فولاد خوزستان از نظر جانمایی و طرح آمایش سرزمین بهترین جایگاه را دارد. ما سعی داریم با استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان بتوانیم روش‌های تولید فولاد سبز را در محل جغرافیایی فعلی خود دنبال کنیم.

ما در صنعت فولاد نیازمند تغییر و تحول هستیم. اگر به این امر توجه نداشته باشیم، به سرنوشت صنعت نساجی و لوازم‌خانگی دچار می‌شویم و نباید وقت را در این زمینه از دست بدهیم.

اگر بخواهیم موفق شویم باید در تولید یوتیلیتی هم‌افزایی داشته باشیم و در همه زمینه‌ها همکاری کنیم.

باید خودتأمینی در صنایع آهن و فولاد مورد توجه باشد. با این اقدام درگیر قطعی انرژی و نوسانات قیمت نخواهیم شد.

محمد آقاجانلو ،مدیرعامل شرکت ملی فولاد ایران در پنل تخصصی مراحل عبور از تکنولوژی‌های موجود به فناوری‌های فولاد سبز:
ایجاد زیرساخت‌ برای تولید فولاد سبز در کشور ضروری است

بهره‌برداری کامل از ظرفیت‌های تولید فولاد در کشور ضروری است. در این زمینه مشکلاتی داریم که کمبود زیرساخت‌ها یکی از نقص‌های بزرگ است و باید برطرف شود.

در زمینه ورود برای تولید فولاد سبز در کشور تاکنون اقدامات خوبی انجام داده‌ایم. اما نباید به این میزان بسنده کنیم؛ چراکه دنیا آرام نمی‌نشیند و در این زمینه با سرعت ورود خواهد کرد.

کاهـــش ســـطح گازهـــای گلخانـــه‌ای در کنوانســــیون‌های جـــــهانی محیط‌زیست در دستور کار است و قرار است میزان این گازها به میزان سال ۱۹۸۰ برگردد، ازاین‌رو کاهش ۲۰ درصدی این گازها در دستور کار قرار دارد و ممکن است برای کشور مشکل‌آفرین شود.

برای جلوگیری از هرگونه خدشه به تولید فولاد در کشور باید به حوزه فولاد سبز ورود کنیم. برای این امر باید بر افزایش بهره‌وری تولید و همچنین استفاده از روش‌های نوین به‌منظور کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی تمرکز کرد.

امروز ظرفیت تولید فولاد در کشور ۳۰ میلیون تن است که کمتر از ۷۰ درصد این ظرفیت بهره‌برداری شده است. در این زمینه مشکلاتی برای بهره‌برداری کامل از ظرفیت‌ها داریم که کمبود زیرساخت‌ها یکی از نقص‌های بزرگ است و باید برطرف شود.

زنجیره فولاد باید به‌صورت هماهنگ در زمینه تولید و استفاده از فناوری‌های نوین حرکت کند. ما به‌لحاظ کیفی در تولید فولاد مشکل داریم. ۳ درصد تولید باکیفیت فولاد در کشور داریم و باید این امر تقویت شود تا شاهد ارزش‌افزوده بیشتر در تولید فولاد باشیم. علاوه بر این تولید هیدروژن سبز در کشور و در صنایع فولادی نیز باید مورد توجه باشد.

غلامرضا سلیمی، معاون بهره‌برداری فولاد مبارکه در حاشیه افتتاحیه سمپوزیوم فولاد ۴۰۲:
فولاد مبارکه در تولید فولاد سبز پیشرفت‌های خوبی داشته است
فولاد سبز یک تکنولوژی نو در دنیاست. هرچند ما در سال‌های گذشته در استفاده از تکنولوژی روز با دنیا فاصله داشتیم؛ اما در زمینه فولاد سبز نسبت به بسیاری از رقبای جهانی پیشرفت‌های خوبی داشته‌ایم.

راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی برای رسیدن به تولید فولاد سبز در فولاد مبارکه
در فولاد مبارکه بر اساس روال همیشگی یک قدم از دیگر شرکت‌های فولادی در زمینه فولاد سبز جلوتر هستیم. در این زمینه می‌توان به راه‌اندازی نیروگاه انرژی خورشیدی تا پایان سال و بهره‌برداری از فاز اول آن به میزان ۲۲ مگاوات اشاره کرد و تا نیمه اول سال آینده نیز میزان تولید برق این نیروگاه به ۱۰۰ مگاوات خواهد رسید.

استفاده از برق سبز اولین گام برای رسیدن به فولاد سبز است. در این زمینه ما حرکت رو به جلویی داریم و موفق شده‌ایم.

امروز استفاده از هیدروژن خاکستری، هیدروژن آبی و هیدروژن سبز در فولاد مطرح است. پروژه انتقال آب دریا برای استفاده در فولاد مبارکه نیز در دستور کار است که اواخر سال جاری در اصفهان به بهره‌برداری خواهد رسید و این امر زیرساخت مناسبی برای استفاده از هیدروژن برای تولید فولاد سبز است.

در فولاد مبارکه ۵۰ درصد نسبت به کوره‌های بلند تولید کربن کمتری داریم
اگرچه فرایند تولید فولاد سبز هزینه‌بر و گران است؛ اما با نگاه بلندمدت درمی‌یابیم که این روش تولید مقرون‌به‌صرفه است و ضمن اینکه طی یک دهه آینده این امر به یک الزام تبدیل خواهد شد.

در خصوص تکنولوژی تولید فولاد در فولاد مبارکه ۵۰ درصد نسبت به کوره‌های بلند تولید کربن کمتری داریم و این یک مزیت است که ما را از سایر شرکت‌ها متمایز می‌کند؛ اما این نباید باعث شود حرکتمان را در رسیدن به فولاد سبز کند کنیم.

در زمینه تولید فولاد سبز نقشه راهی در نظر گرفته شده که تأمین انرژی تا مواد اولیه را شامل می‌شود. این زنجیره باید مشخص شود و در فاز دوم اجرایی شود.

لزوم استفاده از دانش‌بنیان‌ها و هوش مصنوعی برای تولید فولاد سبز
برای رسیدن به فولاد سبز باید از ظرفیت دانش‌بنیان‌ها و هوش مصنوعی استفاده کنیم. هوش مصنوعی ابزار قوی امروز در همه عرصه‌های تکنولوژی است و ما باید از آن بهره ببریم.

در زمینه طرح مطالعاتی رسیدن به فولاد سبز در فولاد مبارکه نیز فازهای اولیه اجرایی شده است و برنامه‌هایی نویی داریم که باید بیشتر مورد بررسی قرار گیرد.

احمد یوسف‌زاده، معاون طرح و توسعه شرکت فولاد مبارکه:
بلوغ و شکوفایی شرکت‌های دانش‌بنیان با گذر از ساخت قطعه به ساخت تجهیز و پلنت 
خوشبختانه شرکت‌های سازنده و دانش‌بنیان امروز به بلوغ و شکوفایی رسیده‌اند؛ زیرا در حال گذر از ساخت قطعه به ساخت تجهیز و پلنت هستند.  برای احداث پلنت می‌توان از پروژه‌های کوچک شروع کرد و با توانمندی شرکت‌های حاضر در این نمایشگاه این مسیر، روشن خواهد بود.

در فولاد مبارکه علاوه بر فاز اول نیروگاه 914 مگاواتی که به بهره‌برداری رساندن آن طی 16 ماه یک رکورد بود، پروژه‌های تکمیلی انباشت و برداشت نیز به‌زودی پس از گذراندن تست‌های گرم و سرد به بهره‌برداری خواهند رسید و این پروژه‌ها از جمله پروژه‌های توسعه‌ای در دست اقدام شرکت است.

محمود محمدی فشارکی، مدیر مجتمع فولاد سبا در حاشیه نمایشگاه بین‌المللی فولاد ۱۴۰۲
 گام‌های اولیه تولید فولاد سبز در مجتمع فولاد سبا برداشته شد
 گام‌های اولیه تولید فولاد سبز در مجتمع فولاد  سبا برداشته شده است و طی ۱۰ سال آینده صنعت فولاد کشور می‌تواند به تولید کامل فولاد سبز برسد.

با توجه به رشد صنعت فولاد و در کنار آن توجه به مباحث زیست‌محیطی همه شرکت‌ها موظف‌اند با کمترین میزان آلودگی در مسیر فولاد سبز گام بردارند. خوشبختانه با سیاست‌گذاری‌ها و حرکت‌هایی که فولاد مبارکه در خود شرکت و سایر زیرمجموعه‌های خود ازجمله فولاد سبا تعریف و آغاز کرده، به نظر می‌رسد طی 8 تا 10 سال آینده به دستاوردهای خوبی در این حوزه برسیم.

خوشبختانه در حوزه مواد اولیه مجتمع فولاد سبا، استفاده از مواد اولیه‌ای که کمترین میزان آلودگی را در فرایند تولید فولاد مذاب به همراه داشته باشد در دستور کار قرار گرفته است. درعین‌حال معتقدیم باید از ظرفیت‌های دانش‌بنیان مراکز و بخش‌های علمی و تحقیقاتی استفاده بهینه شود. همچنین باید امکانات و تجهیزاتی که می‌توانند در فرایند تولید به کاهش حداکثری تولید CO2 کمک کنند، شناسایی شوند. درعین‌حال باید به سمت محصولات با ارزش‌افزوده بالاتر با کمترین میزان تولید CO2 قدم برداریم.

خوشبختانه در فولاد سبا در این زمینه‌ها گام‌های اولیه برداشته شده و به‌یقین طی سال‌های آتی، تأثیر اجرای پروژه‌های مرتبط در این حوزه‌ها را خواهیم دید. به خاطر داشته باشیم حرکت در مسیر فولاد سبز زمان‌بر است. باید در این مسیر دانش و تفکر کارکنان به‌عنوان اصلی‌ترین مجریان این نهضت ارتقا یابد و افراد دانشی جذب محیط‌های صنعتی شوند و در این راستا حرکت کنند.

حمیدرضا خسروانی‌پور، مدیر اجرای پروژه‌های انرژی و سیالات فولاد مبارکه در حاشیه نمایشگاه بین‌المللی فولاد کیش:
 ۱۴ میلیون مترمکعب آب صنعتی فولاد مبارکه از پساب شهری تأمین می‌شود
 میزان تولید آب صنعتی موردنیاز فولاد مبارکه با اجرای پروژه‌های جدید و خرید پساب ۵ شهر جدید به ۱۴ میلیون مترمکعب و معادل ۶۰ درصد از نیاز فولاد مبارکه می‌رسد. پروژه جمع‌آوری پساب شهرهای شهرستان‌های اطراف فولاد مبارکه از پروژه‌هایی است که در فولاد مبارکه در حوزه صنعت سبز و ارتقای فرایندهای زیست‌محیطی اجراشده و بخش‌های تکمیلی آن در دست اقدام است.

سرمایه‌گذاری فولاد مبارکه در این زمینه نه‌تنها به تأمین آب موردنیاز صنعتی شرکت منجر شده، بلکه بهبود فرایندهای زیست‌محیطی شهرهای اطراف را در برداشته است. کاهش حداکثری برداشت آب خام یکی دیگر از مهم‌ترین دستاوردهای حاصل‌شده با استفاده از پساب‌های شهری تصفیه‌شده در سیکل تولید است. با اجرای این پروژه‌ها بخش اعظمی از آب موردنیاز فولاد مبارکه تأمین شده است.

در فولاد مبارکه پروژه‌های دیگری مانند تبدیل کولینگ‌تاورهای تر به کولینگ تاورهای هیبریدی که کاهش قابل‌توجهی در مصرف آب و انرژی دارند، در دست اقدام است. علاوه بر این، احداث نیروگاه خورشیدی و نیروگاه بادی از دیگر اقدامات شرکت در این زمینه است

فولاد مبارکه در ادامه اجرای پروژه‌های توسعه خود در حوزه انرژی، تکمیل پروژه احداث نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی با آخرین تکنولوژی موجود در حوزه‌های ساخت نیروگاه را با قوت در دستور کار دارد؛ نیروگاهی که در کاهش مصارف انرژی و آب و همچنین کاهش ۱۵ درصدی تولید گاز CO2 نسبت به سایر نیروگاه‌های موجود در کشور از راندمان بسیار بیشتری برخوردار است.

حمید شجاعی، مدیرعامل شرکت ورق‌خودرو چهارمحال و بختیاری: با کاهش ضایعات، افزایش بهره‌وری و رشد تولید در مسیر کاهش مصارف انرژی و فولاد سبز در حال حرکت هستیم
با توجه به اینکه شرکت ورق خودرو چهارمحال و بختیاری حرکت در مسیر فولاد سبز را یکی از رسالت‌های اصلی خود می‌داند، امسال توانستیم با کاهش یک‌درصدی ضایعات و افزایش ۳۶ درصدی تولید، گامی بلند در مسیر فولاد سبز برداریم. همچنین با افزایش بهره‌وری و میزان تولید در نتیجه کاهش مصرف انرژی برای تولید بیشتر، در بازه زمانی هفت‌ماهه نخست سال جاری با رشد ۳۶ درصدی تولید نسبت به سال قبل توانسته‌ایم مصرف و هزینه انرژی بر تن تولید را کاهش دهیم. همچنین با تنوع بیشتر در محصولات، در سال جاری فروش محصولات خودرویی شرکت رشد ۵۰ درصدی داشته است.

محمد تاجمیر ریاحی، مدیرعامل هلدینگ  فولاد متیل: ساخت سازه‌های پنل‌های خورشیدی و ایجاد شهرک خدماتی صنایع خودرویی و لوازم‌خانگی در کشور
در راستای بازطراحی ساختار مراکز خدماتی فولاد مبارکه، یکپارچگی و تجمیع این مراکز در شرکت فولاد متیل در دستور کار قرار گرفته است. همچنین با توجه به ظرفیت‌هایی که در شرکت‌های زیرمجموعه فولاد متیل موجود است، در شرکت فولاد متیل به دنبال مرجعیت در ساخت سازه‌های پنل‌های خورشیدی و ایجاد شهرک خدماتی صنایع خودرویی و لوازم‌خانگی در کشور هستیم و ازآنجا‌که سیاست‌گذاری‌های کشور بر ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی و تجدیدپذیر متمرکز شده است، امیدواریم بتوانیم با تأمین سازه‌های موردنیاز این صنعت در مسیر فولاد سبز گام برداریم.

پروژه دیگر در دست اقدام هلدینگ متیل ایجاد شهرک تأمین‌کننده و ارائه خدمات موردنیاز شرکت‌های خودروسازی است که با استفاده از ظرفیت‌های این شهرک ورق و اقلام موردنیاز این صنایع را تأمین خواهیم کرد.

رضا امینی نجف‌آبادی، دبیر علمی «سمپوزیوم فولاد ۴۰۲»: ارسال ۳۰۶ مقاله به این سمپوزیوم و پذیرفته شدن ۱۰۵ مقاله
مقالات به‌صورت فنی و تخصصی توسط سه داور بررسی شد و در نهایت ۱۰۵ مقاله پذیرفته و به چاپ شد.

۸۰ مقاله با عنوان پوستر انتخاب و چاپ شد و از ۱۰۵ مقاله نیز ۳۰ مقاله جهت ارائه حضوری و ۷۵ مقاله با عنوان پوستر و درج در کتاب انتخاب شدند.

حضور فعال فولاد مبارکه در نمایشگاه بین‌المللی فولاد کیش ۱۴۰۲
گفتنی است در جریان برپایی «سمپوزیوم فولاد ۴۰۲»، نمایشگاه بین‌المللی فولاد کیش ۴۰۲ هم با حضور شرکت‌های تولیدکننده آهن و فولاد داخلی و خارجی، مدیران صنعت فولاد ایران ازجمله محمدیاسر طیب‌نیا مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه، مهدی کوهی مدیرعامل شرکت ذوب‌آهن، امین ابراهیمی مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان، محمد آقاجانلو مدیرعامل شرکت ملی فولاد ایران، رحیم سرهنگی مدیرعامل منطقه آزاد کیش و جمع دیگری از مسئولان در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی کیش بعداز ظهر روز سه‌شنبه دوم آبان ماه آغاز به کار کرد و پذیرای مسئولان و سایر بازدیدکنندگان بود.

در این نمایشگاه که از ۲ تا ۴ آبان ماه برپا شد، گروه فولاد مبارکه به‌عنوان بزرگ‌ترین هلدینگ فولادی کشور به همراه شرکت‌های زیرمجموعه خود ازجمله هلدینگ‌های توکافولاد، آتیه‌فولاد نقش‌جهان و هلدینگ فولاد متیل و شرکت‌های فولاد هرمزگان، پشتیبانی و توسعه فناوری و نوآوری فولاد مبارکه، ایریسا، ورق‌خودرو چهارمحال و بختیاری، فولادسنگ مبارکه، فولاد سنگان، فولاد سفیددشت چهارمحال و بختیاری، فلزتدارک مبارکه، فنی مهندسی مبارکه، صناپ و شرکت امین‌طب سیانو در سالن B نمایشگاه در این رویداد حضور داشتند و دستاوردهای خود در حوزه‌های تولید و فولاد سبز را با سایر علاقه‌مندان به این حوزه و عموم بازدیدکنندگان به اشتراک گذاشتند.

گفتنی است شرکت فولاد مبارکه در نمایشگاه بین المللی فولاد کیش موفق به دریافت عنوان رتبه برتر غرفه‌های این نمایشگاه شد.

«سمپوزیوم فولاد ۴۰۲» با هدف بررسی «مراحل عبور از تکنولوژی‌های موجود به فناوری‌های فولاد سبز در کشور» دوم آبان‌ماه ۱۴۰۲ با حضور مدیران عامل فولادمبارکه، شرکت‌های زیر مجموعه گروه فولاد مبارکه و تنی چند از بزرگان عرصه صنعت فولاد کشور در مرکز همایش‌های بین المللی جزیره کیش برگزار شد.