به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم اسرئیل امروز پنجشنبه در گفتوگو با «آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه آمریکا بر پایبندی تلآویو به تحقق هدف جنگی این رژیم برای «حذف حماس» تأکید کرد.
نتانیاهو که بعد از دیدار با بلینکن در بیتالمقدس در یک کنفرانس خبری حضور داشت گفت به وزیر خارجه آمریکا گفته عاملان تیراندازی صبح امروز «همانند حماس» هستند که روز 7 اکتبر از غزه به اسرائیل حمله کردند.
نخستوزیر اسرائیل تأکید کرد: «من به او گفتم: ما سوگند خوردهایم و من سوگند خوردهام که حماس را حذف کنیم». او اضافه کرد که جنگ در غزه تا زمان ریشهکن شدن کامل این گروه و آزادی همه «گروگانها» ادامه پیدا خواهد کرد.
نتانیاهو مدعی شد: «هیچ چیز مانع ما نخواهد شد.»
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در روز هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغال فلسطین و نزدیک به دو دهه محاصره غزه و زندان و شکنجه هزاران فلسطینی عملیات موسوم به «طوفان الاقصی» را آغاز کرد.
این عملیات یکی از مرگبارترین حملات علیه این رژیم بود. مبارزان حماس در چند نقطه از حصارهای مرزی به داخل اراضی اشغالی نفوذ کردند، به روستاها یورش بردندو علاوه به هلاکت رساندن شمار زیادی از اسرائیلیها، شماری از آنها را به اسارت گرفتند. این حملات به شهادت بیش از ۱۵۰۰۰ نفر منجر شده که بیش از ۵۵۰۰ نفر آنها کودک هستند.
رژیم صهیونیستی در پاسخ به این عملیات، حملات سنگینی را علیه غزه آغاز کرد و این منطقه را تحت محاصره کامل قرار داد. اسرائیل هدفش از این عملیات را نابودی حماس اعلام کرده اما بسیاری از تحلیلگران حتی در داخل فلسطین اشغالی در ممکن بودن آن تردید دارند.
بسیاری از شخصیتهای غربی و اروپایی در روزهای گذشته تصریح کردهاند که حماس یک تفکر است و امکان نابود کردن آن وجود ندارد. به عنوان مثال جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا چند روز پیش در نشستی در بارسلونا گفت که حماس یک تفکر و ایدئولوژی است و امکان از بین بردن آن وجود ندارد.
«متیو میلر»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم گفته آنتونی بلینکن در دیدار با نتانیاهو بر «حق اسرائیل برای دفاع از خود» تأکید کرده است.
با وجود این، طبق گزارش سیانان بلینکن از سیاستهای اسرائیل در کرانه باختری نیز انتقاد کرده و خواسته که ساکنان افراطی شهرکها بابت تشدید تنشها علیه فلسطینیها مسئول شناخته شوند.
وزیر خارجه آمریکا همچنین از اسرائیل خواسته تمامی اقدامات ممکن را برای جلوگیری از وارد شدن آسیب به غیرنظامیان به کار بگیرد.
آمریکا بعد از ۷ اکتبر به شدت از حملات رژیم اسرائیل حمایت کرده است. دولت جو بایدن در روزهای گذشته گفته که تنها از «وقفههای جنگی» در غزه حمایت میکند و طرفدار آتشبس که میتواند به نفع حماس تمام شود نیست.
کاخ سفید تا کنون در برابر خواستههای فعالان حقوق بشر و برخی از سیاستمداران حزب دموکرات برای پایان دادن به حملات اسرائیل مقاومت کرده است. مقامهای دولت بایدن میگویند در حال حاضر بهبود وضعیت انسانی در غزه تنها از طریق همین آتشبسهای موقت امکانپذیر خواهد بود.
با وجود این، نهادهای حقوق بشری تأکید میکنند که آتشبسهای موقت برای رفع نیازهای انسانی در غزه کافی نیستند. پائول او براین، از مقامهای عفو بینالملل روز گذشته (چهارشنبه) گفت: «وقفههای کوتاهمدت برای برآورده کردن نیازهای میدانی و رسیدگی به وضعیت حقوق بشری در غزه کافی نیستند.»
روز چهارشنبه سازمان عفو بینالملل قرار است از کارزار خود که تقریباً به یک میلیون امضای رسیده و در آن از بایدن خواسته برای آتشبس دائم تلاش کند رونمایی کند.
او براین گفت: «آمریکاییهای بیشتر و بیشتری خواستار این آتشبس هستند.» طبق نتایج یک نظرسنجی که اخیرا توسط موسسه مورنینگ کانسالت انجام شده ۵۳ درصد از رأیدهندگان آمریکایی گفتهاند که از برقراری آتشبس دائم در غزه حمایت میکنند.