به گزارش خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محسن منصوری، معاون اجرایی رییس جمهور صبح امروز در نشست هم اندیشی با استانداران استان های زاگرس نشین با اشاره به اینکه باید با این جلسات به کاهش نرخ بیکاری سرعت دهیم گفت: این موضوع از سوی بخش ها و نهاد های مختلف نیازمند عزم جدی است.
وی با بیان اینکه در کشور ضعف پیگیری داریم نه اینکه فقط جلسه برگزار کنیم تاکید کرد:باید به جدیت مصوبات جلسات به سمت اجرایی شدن حرکت کند. تصمیمات ما باید همخوانی با شورای کلان اشتغال داشته باشد.
منصوری با اشاره به اینکه باید به برنامه جامع اشتغال استان های زاکرس نشین برسیم عنوان کرد: لازم است استان ها به تفکیک برنامه دقیق درباره حل مشکل اقتصاد ارائه دهند. با تاکید روی وام دادن مشکل اقتصاد حل نمی شود در سالهای گذشته چند صد میلیون بابت هر نفر وام دادیم اما کمکی به حل مشکل اقتصاد نکرده است باید اقدامات در قالب تنظیم گری باشد.
معاون رییس جمهور با اشاره به اینکه باید بسته های حمایتی اثرگذار باشد ادامه داد: دستگاه های مختلف در کنار استان ها بسته های پیشنهادی خود را ارائه دهند تا با توجه به اقلیم مشترک و زیبا در این ۶ استان بتوانیم در جهت اشتغال زایی حرکت مثبتی انجام دهیم.
در این نشست همچنین معاونان و نمایندگان برخی نهادها و وزارتخانه به بیان دیدگاه های خود پرداختند.
راه اندازی بیش از ۳ هزار و 500 واحد راکت در این دولت
نماینده وزارت صمت در این نشست بااشاره به اینکه در موضوع ایجاد اشتغال اقدامات کوتاه مدت جز اولویت های اول است گفت: در حوزه صنعت کوچک و متوسط در استان های زاگرس نشین چند طرح با پیشرفت ۸۰ درصد وجود دارد که قابلیت ورود به چرخه اقتصادی کشور دارد اما بخش کوچکی از موانع موجود مانع ورود آنها به چرخه اقتصادی شده است.
وی با اشاره به راه اندازی واحدهای راکد گفت: بیش از ۳ هزار و پانصد واحد راکت در این دولت راه اندازی شده است، یکی از موضوعات ما راه اندازی واحدهای راکد است که می تواند در ایجاد اشتغال تاثیرگذار باشد.
نماینده وزارت صمت با اشاره به اینکه بخشی از این اقدامات ردیف بودجه ای دارد ادامه داد: این ردیف بودجه ای اگر تامین منابع بیشتری داشته باشد طرح ها در استان های زاگرس نشین را با سرعت عملیاتی می کنیم.
تخصیص اعتبار در حوزه تملک های دارایی
معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه نیز در این نشست با اشاره به اینکه بسیاری از درخواست های استان ها اعتبارات هزینه ای است گفت: تلاش می کنیم این درخواست عملیاتی شود.
وی به امور آمایش سرزمینی اشاره و تصریح کرد: بازنگری در آمایش سرزمینی انجام دادیم تا اگر طرحی قابلیت اجرا دارد به آن اولویت بدهیم.
معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه با اشاره به ظرفیت های ماده ۲۳ گفت: تلاش کردیم پروژه های اولویت دار استان ها مورد تاکید قرار گیرد، ضمن اینکه از ماده ۵۶ قانون هم در استان ها استفاده شده است.
وی گفت:پیش بینی می کنیم تخصیص اعتبار در حوزه تملک های دارایی در سال آینده به رقم قابل توجهی برسد.
لزوم ایجاد زیرساخت های لازم در حوزه گردشگری
نماینده سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیز در این نشست با اشاره به اینکه اگر دولت برای استان های زاگرس نشین مشابه استان های ساحلی تصمیم گیری کند می توان بسیاری از پروژه ها را به اتمام رساند گفت: در استان های زاگرس نشین باید پروژه های پیشران داشته باشیم.
وی گفت: تصمیم گیری درباره پروژه های پیشران لازم است دولت کمک های ویژه ای داشته باشد.
نماینده سازمان میراث فرهنگی ادامه داد: باید در حوزه زیرساخت پروژه های گردشگری اعتبارات و تمهیدات ویژه ای در نظر بگیریم.
وی گفت: در حوزه گردشگری داخلی و تولید محتوا برای معرفی توانمندی های گردشگری تلاش های بسیاری شده است.
نماینده سازمان میراث فرهنگی درباره حذف روادیدها گفت: در کمیسیون امنیت سیاسی دولت حذف ویزا ۲۰ مورد تصویب شد و قرار است در ادامه این جلسات موارد بعدی نیز بررسی شود.
وی خاطرنشان کرد: نمی توان سرمایه گذار جذب کرد ولی فقط هفته ای یک پرواز در استان های زاگرس نشین داشته باشیم باید سازمان هواپیمایی کشوری مطابق اولویت های دولت عمل کند.
آمادگی شستا برای سرمایه گذاری در حوزه معادن غرب کشور
نماینده شرکت شستا نیز در این نشست گفت: شستا برای سرمایه گذاری چند راهبرد دارد حتما به آمایش سرزمینی توجه می کند، وجود زیر ساخت از نکات مهم و قابل توجه است. در طرح های کلان توسعه ای شستا ورود می کند، سرمایه گذاری ها باید در رشته هایی باشد که شستا در آن حضور داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه در تامین منابع چند روش داریم که مورد توجه ماست، گفت: از منابع داخلی، بانک ها و اخیرا هم سراغ بانک ها و سرمایه گذاری خارجی رفتیم. همه استان های زاگرس نشین در یک نقطه مشترک قابل توسعه هستند، در ۶ استان در موضوع معدن قابل ارتقا و توسعه هستند و می توان هلدینگ طلای کشور را با این استان ها تامین کنیم. سرمایه گذاری در بخش معدن بازدهی بالایی دارد و شستا هم در این حوزه آمادگی دارد.
براساس این گزارش، این نشست در راستای سفر رئیس جمهور به استان های غربی کشور و مصوبات حوزه اشتغال برگزار شد.