مجمع کمیته المپیک| خسروی‌وفا: ورزشکار هدف توجه اصلی باشد/ اعتراض، قطع صدا و قهر در مجمع!

به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ پنجاه‌ودومین مجمع عمومی عادی کمیته ملی المپیک در محل این کمیته از ساعت ۹ صبح امروز با سخنانی از محمود خسروی‌وفا، رئیس کمیته آغاز شد.

آغاز مجمع بدون وزیر ورزش

کیومرث هاشمی، وزیر ورزش و جوانان به علت برگزاری یک جلسه فوری هنوز در مجمع حاضر نشده و در صورت امکان، وی در ادامه به مجمع خواهد پیوست. با این حال دلیل غیبت هاشمی در مجمع کمیته المپیک، همراهی رئیس جمهور و حضور در مجلس شورای اسلامی به منظور تقدیم لایحه بودجه سال 1403 به مجلس است.

علاوه بر کیومرث هاشمی وزیر ورزش که به دلیل حضور در مجلس در جلسه غایب بود، سیدمحمد پولادگر معاون توسعه ورزش ورزش قهرمانی و حرفه‌ای، مرتضی قربانی رئیس فدراسیون تیراندازی هم از غایبان این جلسه بودند. همچنین علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی نیز در ابتدای جلسه حضور نداشت.

آغاز مجمع با سخنان رئیس کمیته المپیک

محمود خسروی وفا در ابتدای مجمع کمیته ملی المپیک اظهار کرد: به اولین مجمع بعد از انتخابات کمیته ملی المپیک خوش آمدید. برای کیومرث هاشمی جلسه فوری پیش آمده و ماموریت دارد، اگر بتواند آخر مجمع خودش را می‌رساند. از کسانی که در گذشته در کمیته ملی المپیک زحمت کشیدند تشکر می‌کنم.

رئیس کمیته ملی المپیک گفت: هیات اجرایی انگیزه زیادی برای کار دارند. با انرژی مضاعف کار را شروع کردم و از نظر حجم کاری قابل قیاس با کمیته ملی پارالمپیک نیست.

پس از صحبت‌های خسروی‌وفا، سیدمناف هاشمی به قرائت دستور جلسه پرداخت. روسای فدراسیون‌ها نیز به مرور در حال افزوده‌شدن به سالن کمیته هستند و مجمع با حضور حدود ۴۰ نفر شروع شده‌است.

اینچه درگاهی در مجمع

زهرا اینچه‌درگاهی به‌عنوان نماینده فدراسیون ژیمناستیک در مجمع کمیته ملی المپیک حضور یافت. بدین‌ترتیب عابد حق‌دادی، رئیس فدراسیون که در مجمع ۲۴ اسفند سال قبل انتخاب شده بود در مجمع امروز حضور نخواهد داشت.

اسامی دیگر اعضای مجمع غیر از روسای فدراسیون‌ها به شرح زیر است: 

کارشناسان خبره: نصرالله سجادی، محمد پولادگر، مهدی علی‌نژاد، فریبا محمدیان و مریم کاظمی‌پور

نماینده داوران و مربیان: سیمین رضایی از تنیس روی‌میز و محسن نصراصفهانی از تیراندازی

نماینده باشگاه‌ها: مجموعه ورزشی نفت و دانشگاه آزاد

نماینده ورزشکاران: محمد باقری‌معتمد، احسان حدادی، محمد بیداریان، زهرا نعمتی، ثریا آقایی و ذبیح‌الله پورشیب.

پخش صحبتهای شهید حججی

پیش از ارائه گزارش دبیرکل کمیته ملی المپیک درباره بازی‌های آسیایی ۲۰۲۲ هانگ‌ژو، صوتی از صحبت‌های شهید محسن حججی برای اولین بار در محل مجمع پخش شد که واکنش حضار را هم به‌همراه داشت.

هاشمی: 6 دستور جلسه رسمی داریم

در بخشی از مجمع مناف هاشمي دبيركل كميته ملی المپیک در مورد زمين اشرفی اصفهانی توضيح داد و گفت: اين زمین معارض داشت، بعد از آغاز به كار هيات اجرائي فعلي يك تيم حقوقي موضوع را دنبال كرد و معارضين را محكوم كرد، امروز زمين را گرفتیم و براي اينكه ارزش افزوده بيشتري داشته باشد در حال گرفتن پروانه ساختمانی هستیم. اينگونه ارزش ملک ٦٠٠ ميلياردی به ١٠٠٠ ميليارد افزايش پيدا مي كُند. از آنجا كه معارضين همچنان در حال پيگيری بودند در حال ديواركشی اين زمين هستيم  تا در تصرف قطعی كميته باشد.

هاشمي همچنين در مورد شركت توسعه بازرگانی گفت: بايد بگويم اين شركت انحلال پيدا كرده بود اما با پيگيری حقوقی رئيس و رايزنی با دستگاه های نظارتي اجازه دادند اين شركت كارهای بازاريابی و اقتصادي كميته را دنبال كُند. حكم قطعي ابلاغ شده و مشكلی نداریم، اعضای هيات مديره شركت به زودی معرفی می شوند.

مناف هاشمی دبیرکل کمیته ملی المپیک در مجمع کمیته ملی المپیک اظهار داشت: 6 دستور جلسه رسمی داریم و چند موضوع هم در انتها در مورد آن بحث می‌کنیم. کمیته ملی المپیک در حالی با ریاست و هیئت اجرایی جدید کار خود را آغاز کرد که شرایط از لحاظ ساختاری و بودجه‌ای مشخص بود. ما 239 میلیارد تومان بودجه اعتباری در سال 1401 داشتیم و دوستان در 6 ماه اول توزیع کردند. در 6 ماه دوم بودجه ما به سقف 820 میلیارد تومان افزایش پیدا کرد و شاخص‌های بودجه  فدراسیون‌ها در 10 جلسه بررسی شد. ما 200 میلیارد تومان در مرحله اول به فدراسیون‌ها پرداختی داشتیم.

وی افزود: 20 میلیارد تومان برای مربیان و خرید تجهیزات پرداخت شد و 30 میلیارد تومان هم در اختیار رئیس کمیته ملی المپیک بود تا براساس ضرورت و اولویت توزیع کند. ما بودجه‌هایی هم از دستگاه های دیگر گرفتیم برای نمونه 23 میلیارد تومان شهرداری تهران داد. 27صدم درصد مجددا برای وزارت ورزش احیا شد. شرکت اقتصادی توسط مجمع قبل منحل شده بود که الان احیا شده و برای سال بعد فعالیت خود را آغاز می‌کند. گزارش حسابرس مهم ترین بحث است و در هیئت اجرایی نیز به تصویب رسیده است‌.

4 دسته عملکرد در بازیهای آسیایی

مناف هاشمی گفت: پیش بینی 54 مدال در بازی‌ها داشتیم که پیش بینی ما 14 طلا، 15 نقره و 25 برنز بود. در عمل مجموع مدال‌ها تغییر نکرد ولی 13 مدال طلا کسب شد.

مناف هاشمی عملکرد رشته‌های حاضر در بازی‌های آسیایی هانگژو را به شرح زیر اعلام و یادآوری کرد با نظر محمود خسروی وفا به جای واژه ضعیف از دور از انتظار استفاده می‌شود: 

🔸رشته‌های خیلی خوب: کشتی، والیبال، ووشو، کوراش، صخره نوردی و شطرنج.

🔸رشته‌های خوب: دوومیدانی، کاراته، اسکیت، تنیس روی میز و دوچرخه سواری.

🔸رشته‌های متوسط: تکواندو، وزنه برداری، کبدی، قایقرانی و شمشیربازی.

🔸رشته‌های دور از انتظار: تیراندازی با کمان، هندبال، بسکتبال، شنا، شیرجه، تیراندازی، تنیس، جودو، جوجیتسو و فوتبال.

دبیر آمد

علی‌رضا دبیر که مدعو مجمع عمومی عادی کمیته ملی المپیک بود، پس از گذشت بیش از یک ساعت از آغاز مجمع و با تاخیر در محل کمیته حاضر شد. در لیست بودجه اخیر اعلامی از سوی کمیته، فدراسیون کشتی با ۸ میلیارد تومان بیش‌ترین امتیاز بهره‌مندی از بودجه حمایتی کمیته را خواهد داشت.

خسروی‌وفا: ورزشکار هدف توجه اصلی باشد

محمود خسروی وفا رئیس کیته ملی المپیک در این مجمع اظهار داشت: این بسته‌های حمایتی کمیته ملی المپیک برای هدف‌مندسازی جدی‌تر تفاهمات با فدراسیون‌هاست. این‌ها حساب‌رسی می‌شوند و ناظر هم نباید زاویه‌ای با فدراسیون‌ها داشته باشد. مشخص شده که مبلغی را به‌عنوان حقوق به اعضای تیم‌های ملی المپیکی می‌دهیم. در این دوره سعی می‌کنیم ورزشکاران را بیش‌تر ببینیم. هدف شخصی من و هیات اجرایی همین است که ورزشکار هدف توجه اصلی باشد.

وی درباره جزیئات این حقوق گفت: مبلغی را به‌عنوان پایه حقوق برای کسب سهمیه بازی‌های المپیک درنظر گرفته‌ایم و کف را ۱۵ میلیون تومان تعیین کردیم. بر مبنای شاخص‌های تنظیم‌شده، پاداش هم داریم. حسن یزدانی و هانیه رستمیان جفت‌شان ۱۵ میلیون می‌گیرند اما حسن چون سوابق مدال‌آوری دارد، ۳۵ میلیون تومان خواهد گرفت. تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان حقوق می‌دهیم. اگر در سنجش‌ها هم ورزشکاران نتایج خوبی بگیرند، ۲۰ میلیون هم بیش‌تر می‌گیرند. برای اخذ هر مدال مسابقات مورد تایید کمیته هم ۴۰ میلیون، ارزیابی‌ها ۴۰ میلیون، روند فنی و تمرینات رضایت‌بخش هم افزایش حقوق درپی دارد. فعالیت‌های فرهنگی و اخلاقی هم افزایش حقوق را به‌همراه خواهد داشت. اگر ورزشکاری پیش‌بینی نشده بود ولی مدال طلای المپیک گرفت، حقوق ۲۰۰ میلیونی می‌گیرد. کمک‌مربی‌ها ۲۵ درصد کم‌تر از ۸۰ درصد سرمربی‌ها می‌گیرند. در این ۷ ماه، پول زیادی نیست که می‌دهیم. ارزیابی فعلی ما متوسط رو به ضعیف است و بعد از کسب سهمیه، مدال‌آوری مورد تمرکز است. بهداد سلیمی در هیات اجرایی خیلی سنگ ورزشکاران را به سینه می‌زند و به ورزش کمک می‌کند.

پرسش نعمتی و پاسخ خسروی وفا

در پی پرسش زهرا نعمتی راجع به تفاوت زمان کسب سهمیه المپیک در رشته‌های مختلف ورزشی، از سوی خسروی‌وفا مشخص شد که از آذرماه این بازه زمانی حساب می‌شود.

علی‌نژاد: متفاوت بودن حقوق‌ها باعث اختلاف بین ورزشکاران خواهد شد

مهدی علی‌نژاد کارشناس خبره کمیته ملی المپیک هم با اشاره به مبهم بودن شاخص‌های امتیازی دهی برای حقوق گفت: ابهامی در خصوص حقوق‌ها داشتم و شاید به عبارتی پیشنهاد باشد. اگر در خصوص شاخص‌ها توضیحات بیشتری داده شود که نوع امتیاز دهی به شکل است چون مبهم است. بسیاری از پارامترها کیفی است و نه کمی.

وی ادامه داد: پیشنهادم این است که اگر نمی‌خواهیم حقوق یکسان بدهیم، یا آینده‌نگر باشیم یا گذشته‌نگر. اینکه پیش‌بینی کنیم چه کسی چه رنگ مدال می‌گیرد، غیر از این که بخواهیم از طریق کارشناسی بگوییم چه مدالی در المپیک کسب خواهیم کرد، جادوگری هم می‌خواهد. اگر می‌خواهیم شاخصی بگذاریم، همان شاخص‌ها گذشته‌نگر را ببینیم چون توجیه دارد و آینده را کسی ندیده ولی گذشته معلوم است.

علی‌نژاد یادآور شد: خرداد ۹۸ حقوق ۵ میلیون بود و شرایط کشور در آن روز با امروز فرق دارد. اما این که اگر اعداد را به ۲۰۰ میلیون تومان برسانیم ارزشمند است و باعث ایجاد انگیزه برای ورزشکاران می‌شود. این متفاوت بودن حقوق باعث اختلاف بین ورزشکاران هم خواهد شد.

خسروی‌وفا هم در پاسخ گفت: چشم. دوباره آن را در هیئت اجرایی بررسی می‌کنیم. اما ما به دنبال پرداخت حقوق در شان ورزشکار هستیم.

مركز حكميت و داوری ورزش

در جریان مجمع کمیته ملی المپیک نماینده سازمان بازرسی پیشنهاد مرکز حکمیت و داوری ورزش را مطرح کرد که این موضوع با مخالفت روسای فدراسیون‌ها مواجه شد. طبق این پیشنهاد کمیسیون اخلاق کمیته ملی المپیک می‌تواند به مسائل فدراسیون‌ها ورود کند. همین موضوع مخالف برخی روسا را در پی داشت.

فروتن نماينده سازمان بازرسی با اشاره به مركز حكميت و داوری ورزش و اينكه وجود اين مركز در ورزش مغفول مانده، گفت: در ٩ كشور اين مركز تاسيس شده، در ايران هم پيشنهاد شده اين مركز با همكاری فدراسيون ها تشكيل شود. اساسنامه هم سه ماه بعد از تشكيل توسط هيات اجرائی بررسی و تصويب شود.

عليرضا دبير نسبت به اين مسئله انتقاد كرد و گفت: جای مطرح كردن اين موضوع در اينجا نيست، اساسنامه هم نبايد در هيات اجرائي بررسی شود، خواهشم اين است اصلا اينجا مطرح نشود. فدراسيون ها خودشان كميته انضباطی دارند، چرا هر كسي قدرت دارد مي خواهد قدرتش را بيشتر كُند، كميته كميسيون دارد. یک قدرت دیگر درست نکنیم و خواهش می‌کنم این موضوع به رای نگذارید و استقلال فدراسیون‌ها را نگیرید و من مخالف این موضوع هستم. 

وی افزود: در مملکت ما وقتی کسی جایی می‌نشیند می‌خواهد قدرت خود را زیاد کند‌. اساسنامه از اختیارات مجمع است و اجازه نداریم به هیئت اجرایی بفرستیم. دوستان خودشان باید در هیئت اجرایی مخالفت می‌کردند و آنها نماینده فدراسیون‌ها هستند

تایید صحبت های دبیر توسط اینچه درگاهی

زهرا اینچه درگاهی نماینده فدراسیون ژیمناستیک با تایید صحبتهای دبیر گفت: با صحبت علیرضا دبیر موافق هستم. کمیسیون اخلاق ورودش به این شکل در فدراسیون‌ها پسندیده نیست. می‌توانیم در هر فدراسیون کمیته اخلاق داشته باشیم و اگر لازم شد با کمیسیون اخلاق کمیته در ارتباط می‌شود.

پاسخ خسروی وفا و قطع صدا برای اصحاب رسانه

در ادامه محمود خسروی وفا نسبت به صحبت های دبير اقدام به توضيح كرد اما مانيتورهایی كه تصاوير مجمع را پخش مي كردند صدا را قطع كرد.

پس از آن محمود خسروی‌وفا نسبت به صحبت های دبیر واکنش نشان داد اما صدای مانیتورهایی که فیلم مجمع را پخش می‌کردند، قطع شد. سخنان هادی ساعی نیز به دلیل قطع صدا در محل حضور خبرنگاران بدون صدا پخش شد. لحظاتی بعد هم به صورت کامل تصاویر از مانیتورها پخش نشد.

کمیسیون اخلاق

كميسيون اخلاق ديگر موضوعي بود كه نماينده سازمان بازرسی در مورد آن توضيح داد. امسال ٦٣ مورد گزارش در مورد نقص اصول اخلاق در فدراسيون ها گزارش شده است. كميسيون اخلاق اصلا به موضوع ورود نكرده و گزارشی تهيه شده به فدراسيون ها می دهد. از اين ٦٣ مورد حدود ٤٢ مورد به فدراسيون ها ارجاع شده و خوشبختانه مورد رسيدگی قرار گرفته، ٣ مورد در انتظار رای است، ٤ مورد رای داده شده و مابقی هم به صورت توافقی حل شده است. در واقع كار اجرایی نمی كنیم و فقط توصيه می كنيم.

عليرضا دبير و هادی ساعی مجدد نسبت به اين موضوع صحبت هایی را مطرح كردند اما مانيتورها صدای اين بخش را هم برای رسانه ها قطع كردند.

ترک جلسه مجمع توسط نماینده سازمان بازرسی

درحالی که مانیتور خبرنگاران بعد از بالا گرفتن بحث علیرضا دبیر و هادی ساعی با فروتن نماینده سازمان بازرسی و رئیس کمیسیون اخلاق قطع شد، از درون مجمع خبر رسید که فروتن به دلیل انتقاداتی که از او مطرح شد، جلسه مجمع را به حالت قهر ترک کرد.

کارگری رفت

غفور کارگری رئیس کمیته ملی پارالمپیک هم که در ابتدای این جلسه حضور داشت در ادامه جلسه را ترک کرد.

مجمع عمومی کمیته ملی المپیک از ساعت 9 صبح امروز با حضور اعضای مجمع و روسای فدراسیونهای عضو مجمع برگزار شد.