به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ جلسه علنی امروز سهشنبه مجلس شورای اسلامی به ریاست محمد باقر قالیباف تشکیل شد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه امروز خود رسیدگی به موارد زیر را در دستور کار دارند:
- گزارش شور اول کمیسیون تلفیق در مورد لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور
- ادامه رسیدگی به گزارش شور دوم کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در مورد طرح اصلاح موادی از قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی
- گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مورد طرح تأسیس سازمان حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه
- گزارش شور دوم کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه اصلاح ماده (۸) قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه
- ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد لایحه تجارت
- بررسی تقاضای دو فوریت در مورد اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر
محمدمهدی مفتح در جلسه علنی امروز مجلس ضمن قرائت گزارش کمیسیون برنامه و بودجه درباره کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ گفت: ارقام قابل وصولی در بودجه آمده و احکام پیش بینی شده دارای رویکرد بودجه ای است و از اصلاح قوانین دائمی پرهیز شده که این موارد از نکات مثبت لایحه بودجه است.
وی ادامه داد: عدم تطابق لایحه بودجه با مصوبات مجلس در برنامه هفتم از نقاط ضعف بودجه است به طوری که اگر این لایحه، اولین بودجه برنامه هفتم باشد، همخوانی نخواهد داشت. همچنین میزان رشد حقوق کارکنان و بازنشستگان نصف تورم موجود بوده و باعث کاهش قدرت خرید آن ها می شود.
رحیم زارع در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی ضمن قرائت گزارش کمیسیون تلفیق درباره کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ بیان کرد: پس از اعلام وصول لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ این لایحه جهت رسیدگی به کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۳ ارجاع شد. طی چهار جلسه رسمی با حضور وزرای ذیربط و مسئولان دستگاههای مربوطه به ویژه رئیس سازمان برنامه و بودجه، کارشناسان مرکز پژوهشها مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت در جلسه ۱۴۰۲.۰۹.۲۰ کمیسیون تلفیق با اکثریت آرا کلیات لایحه را به تصویب رساند.
وی در ادامه اظهار کرد: اینک گزارش نهایی کمیسیون در سه محور یعنی اعداد و ارقام کلان لایحه، نقاط قوت و ضعف لایحه بودجه و ملاحظات و محورهایی که باید در تصمیمگیری مورد توجه قرار گیرد به صحن مجلس شورای اسلامی ارائه میشود.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۳ در ادامه تصریح کرد: بودجه ۱۴۰۳ کل کشور به عنوان اولین بودجهای است که براساس آییننامه جدید به مجلس شورای اسلامی ارائه شده و به عنوان اولین بودجهای است که متناسب با برنامه هفتم توسعه تنظیم شده است.
زارع ادامه داد: منابع عمومی در لایحه بودجه تقدیمی با رشد ۱۸ درصدی نسبت به بودجه سال ۱۴۰۳ به ۲۴۶۳ هزار میلیارد تومان رسیده است. بیشترین رشد منابع نیز به درآمدهای مالیاتی و گمرکی باز میگردد که حدود ۴۰ درصد رشد یافته است یا میزان وابستگی بودجه به منابع نفتی نیز حدود ۲۴ درصد کاهش یافته است که البته بدون در نظر گرفتن منابع هدفمندی یارانهها است. درآمد حاصل از واگذاریهای مالی در بودجه سال ۱۴۰۳، ۱۳ درصد بوده که بالغ بر ۳۱۹ هزار میلیارد تومان میباشد.