به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ زهرا جلیلی مقدم، مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری، اظهار کرد: سطح باغات انار حدود ۹۶ هزار و ۵۰۰ هکتار است که از این سطح ۹۱ هزار و ۸۰۰ هکتار بارور و مابقی غیربارور است.
وی با بیان اینکه انار شب یلدا تامین است، گفت: میزان تولید انار بیش از نیاز و مصرف داخلی است و ظرفیت افزایش صادرات را نیز داریم.
مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری اضافه کرد: میزان صادرات هشت ماهه انار کشور ۱۲ هزار و ۶۰۰ تن با ارزش حدود شش میلیون دلار است. این میزان صادرات نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷۰ درصد از نظر وزنی و بیش از ۱۲۰ درصد به لحاظ ارزشی رشد داشته است.
به گفته وی ایران دارای رتبه نخست سرانه تولید انار و رتبه سوم تولید در جهان است.
بر اساس اعلام وزارت جهادکشاورزی جلیلی مقدم به استانهای تولیدکننده انار نیز اشاره کرد و گفت: استانهای فارس، مرکزی، خراسان رضوی، یزد، سمنان، اصفهان، لرستان و قم جزو بزرگترین تولید کنندگان انار کشور محسوب میشوند. که به طور جزئیتر استان فارس ۳۳ درصد، مرکزی ۱۰ درصد، یزد ۸ درصد، خراسان رضوی ۷ درصد، سمنان ۸ درصد، اصفهان ۷ درصد، لرستان ۶ درصد، خراسان جنوبی ۳ درصد، سیستان و بلوچستان ۲ درصد و کرمان یک درصد و سایر استانهای کشور ۱۴ درصد تولید را بر عهده دارند.
گفتنی است؛ بر اساس گزارشها ایران بعد از هند و چین سومین تولید کننده انار در دنیا بوده؛ به طوری که هند با بیش از ۳ میلیون تن و چین با بیش از ۱.۷ میلیون تن رتبههای اول و دوم را به خود اختصاص دادهاند. همچنین ایران از نظر سرانه تولید، رتبه نخست دنیا را دارد.
کشورهای ترکیه، مصر، امریکا، افغانستان، اذربایجان، مراکش، عراق، تونس، سوریه، الجزایر و اسپانیا نیز رتبههای چهارم تا یازدهم را در این جایگاه به خود اختصاص دادهاند.
انار ایران به اکثر کشورهای دنیا صادر میشود، اما در حال حاضر ترکیه، مصر، هند و اسپانیا بزرگترین صادرکنندگان انار در دنیا و عراق، روسیه، چین، عربستان، آلمان، امارات، پاکستان و انگلستان و کره، عمده وارد کنندگان این محصول از تمامی کشورها هستند.