به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نظامالدین زاهدی سفیر فوقالعاده و تامالاختیار جمهوری تاجیکستان در جمهوری اسلامی ایران و رحمان اوف دبیر اول این سفارت به همراه نماینده وزارت علوم از پژوهشگاه ژنتیک بازدیدو درنشستی مشترک با رییس و مدیران این پژوهشگاه به تبادل نظر درمورد همکاری های علمی پرداختند.
در ابتدا، جواد محمدی رئیس پژوهشگاه ژنتیک ضمن خوش آمد گویی و ابراز خرسندی از این بازدید، اظهار داشت: پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیستفناوری تنها پژوهشگاه ملی جمهوری اسلامی ایران در حوزه ژنتیک و زیستفناوری است که در سطح منطقه و بینالمللی شناخته شده است.
محمدی با بیان اینکه پژوهشگاه در ارتباط وسیع با نهاد رسمی ICGEB سازمان ملل متحد است، تاکید کرد: قبلاً با سه دانشگاه ملی، بوعلی (طبی) و دانشگاه فلاحت (کشاورزی) جمهوری تاجیکستان تفاهمنامه همکاری امضا کرده و همکاریهای علمی وجود دارد.
رئیس پژوهشگاه ژنتیک بااشاره به ماموریت محور بودن اهداف پژوهشگاه تصریح کرد؛ در حوزه پزشکی و در بحث ژندرمانی، سلولهای بنیادی و تشخیص سرطان، در حوزه کشاورزی و در تولید گیاهان مقاوم به خشکی، در شاخه دام و طیور با تولید کیتهای تشخیص بیماری و در حوزه صنعت با طراحی آنزیمهای دارویی و صنعتی و بهداشتی در راستای کمبودهای جامعه گام برداشته ایم.
دکتر محمدی ضمن ابراز امیدواری از حضور سفیر تاجیکستان و اجرای همکاری های متقابل علمی پژوهشی ادامه داد؛ علاوه بر این در پردیس علم و فناوری پژوهشگاه که با همکاری بخش خصوصی افتتاح شده ۳۰ شرکت دانشبنیان در همین راستا و با تلاش پژوهشگران جوان در حال فعالیت هستند.
در ادامه این نشست، نظام الدین زاهدی، سفیر تاجیکستان ضمن ابراز خوشحالی از حضور در پژوهشگاه ژنتیک عنوان کرد: پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیستفناوری یک پژوهشگاه بانفوذ علمی در سطح منطقه و بینالملل است و فعالیتهای علمی پژوهشگاه بسیار خوشحالکننده است.
وی افزود: دستاوردهای علمی پژوهشگاه ژنتیک، منطقهای است و برای کشور تاجیکستان هم مهم و موردنیاز است و من ضمن اینکه از این همه پیشرفت علمی شگفتزده و خرسند شده ام، خدا را شکر گزارم که مناسبات همکاری دو کشور در تمامی سطوح در حال پیشرفت است و همکاریهای علمی نیز در همین راستا خواهند بود.
سفیر تاجیکستان ادامه داد؛ خوشبختانه بسترهای مساعد همکاری سیاسی، اجتماعی و علمی پس از نشست رؤسای جمهور دو کشور پدید آمده و این رفتار دیپلماتیک نتایج خوبی را در پی داشته و ما پیشرفت جمهوری اسلامی ایران را مانند پیشرفت جمهوری تاجیکستان میدانیم و بالعکس.
زاهدی عنوان کرد: برایند همکاری علمی، افتتاح خانه نوآوری و فناوری جمهوری اسلامی ایران در شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان است.
سفیر تاجیکستان درپایان اظهار داشت؛ ما قطعاً دانشگاههای تاجیکستان را که پیش از این یادداشت تفاهمنامه همکاری با پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیستفناوری داشته اند و نیز سایر مؤسسات علمی مربوطه را ترغیب خواهیم کرد تا اقدامات و فعالیتهای عملیاتی را هر چه سریعتر اجرایی نمایند.
پایان بخش این برنامه، بازدید سفیرتاجیکستان از قسمتهای مختلف و دستاوردهای پژوهشگاه بود.