تحلیل بنیادی یا فاندامنتال چیست؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ هنگام انجام تحلیل بنیادی، یک معامله گر وضعیت کلی اقتصاد را مطالعه می کند و عمدتاً بر عناصری که نزدیک به تجارت او هستند تمرکز می کند. این تحقیق بر روی رویدادهای مالی از جمله رویدادهایی که از راه دور مرتبط هستند، اما می توانند بر تجارت تأثیر بگذارند، تمرکز دارد. رویدادهای سیاسی، اجتماعی و عمومی همگی می توانند تأثیر قابل توجهی بر بازار داشته باشند.

چرا تحلیل فاندامنتال انجام دهیم؟

این نوع تجزیه و تحلیل برای معامله گرانی است که می خواهند عمیق تر در دنیای مالی کاوش کنند. کمی بیشتر از زمانی که برخی از معامله گران مایل و قادر به سرمایه گذاری هستند، طول می کشد، اما اگر به درستی انجام شود، باید نتایج مثبتی داشته باشد. آنچه در پس هر نوع تحلیلی قرار دارد، تمایل به جلوگیری از غافلگیری است که ممکن است پول معامله گر را به خطر بیندازد. بنابراین هر چه تحقیق و تحلیل عمیق‌تر باشد، احتمال غافلگیری کمتر می‌شود. برخی از معامله‌گران برتر جهان که مرتباً در فهرست‌های ثروتمند برتر ظاهر می‌شوند، از تحلیل بنیادی استفاده می‌کنند. 

 

اگر شما بهترین تحلیل  فاندامنتال را داشته باشید باز هم ضمانی برای موفقیت در  ترید کردن وجود ندارد. بازار فارکس آنقدر گسترده است و به عوامل بسیاری وابسته است که می تواند در عرض چندد دقیقه روند بازار به طور چشمگیری تغییر کند و تحلیلی که شما داشته اید را به ظور کامل خنثی کند.

تحلیل فاندامنتال در مقایسه با تحلیل تکنیکال

هنگامی که عمیق تر به دنیای تحلیل بازار می پردازیم، تحلیل تکنیکال در مقابل تحلیل بنیادی در طرفین متضاد طیف قرار می گیرند. در جایی که تحلیل بنیادی انجام می شود، دارایی ها و بدهی ها، درآمدها و هزینه ها بیشترین ارزش گذاری، ارزیابی و مشخصه را دارند. از سوی دیگر، در تحلیل تکنیکال هیچ ربطی به بازی اعداد و همه چیز به تاریخ و چگونگی تکرار تاریخ ندارد. نگاهی به فعالیت های گذشته بازار که شامل قیمت ها و حجم است.

 

تصمیم گیری در مورد اینکه کدام تجزیه و تحلیل را دنبال کنید واقعاً به عهده معامله گر است، این بحث سال هاست که وجود داشته است و به عنوان یک معامله گر تحصیل کرده باید بهترین کار را برای شما و تکنیک های معاملاتی خود پیدا کنید.

 

چگونه تحلیل فاندامنتال انجام دهیم؟

هنگامی که تصمیم به تحلیل بنیادی به عنوان مسیر اقدام خود گرفتید، توصیه می کنیم با ابزاری که می خواهید معامله کنید آشنا شوید. همه رویدادهای مکرری که می توانند بر ساز شما تأثیر بگذارند باید در نظر گرفته شوند. شما باید منابع مناسب برای دریافت اخبار روزانه را بیابید و با عضویت در خبرنامه آنها و ورود منظم به آنها مطمئن شوید.

 

یکی از ابزارهای اصلی تحلیل بنیادی، پیروی دقیق از تقویم اقتصادی است. برای یک معامله گر بسیار مهم است که خود را با رویدادهای مالی آتی که شامل بازیگران تأثیرگذار در عرصه مالی می شود، مانند خزانه ها، بانک ها و غیره آشنا کند. فرد باید یاد بگیرد که کدام رویدادها به بازار معاملات او مرتبط هستند و سپس تشخیص دهد که چگونه برای آن رویدادها آماده شود.

اهمیت تحلیل بنیادی چیست؟

نمونه ای که اهمیت تحلیل بنیادی را نشان می دهد را می توان با گزارش ماهانه بیکاران ایالات متحده، به نام حقوق و دستمزد غیر کشاورزی (NFP) یافت. NFP معمولاً بر نرخ دلار تأثیر می گذارد، که ممکن است منجر به تغییر در ارزش سایر ابزارها مانند طلا، نفت خام و غیره شود. قبل از اینکه NFP توسط اداره آمار کار اعلام شود، معامله گران در مورد محتوای اعلامیه گمانه زنی می کنند و بر اساس آن معاملات خود را محاسبه می کنند. به این می گویند تحلیل بنیادی.

شاخص های رایج اقتصادی مورد استفاده در تحلیل فاندامنتال

  • نرخ بیکاری
  • نرخ بهره
  • پروانه های ساختمانی جدید
  • نرخ بودجه دولتی
  • تغییرات در تولید ناخالص داخلی (GDP)
  • درآمد / دستمزد
  • شاخص قیمت مصرف کننده (تورم)
  • قدرت ارز
  • سود شرکتی
  • تراز تجاری

 

نکاتی  در مورد تحلیل بنیادی

برای شروع به کارگیری تحلیل فاندامنتال، هر معامله گر باید تعدادی منابع آموزنده بیابد که به او دانشی را ارائه می دهد که به تحلیل بنیادی کمک می کند و در نتیجه به معاملات او کمک می کند و بهبود می بخشد. ما از شما دعوت می کنیم که به قسمت اخبار فارکس سایت رایکا فارکس مراجعه کنید.

 

سوالات متداول در رابطه با تحلیل فاندامنتال 

چرا تحلیل بنیادی اینقدر مهم است؟

بسیاری از سرمایه گذاران دوست دارند هنگام ارزیابی یک سهام یا دارایی دیگر به ارقام سخت مانند درآمد یا اعداد تولید تکیه کنند. تجزیه و تحلیل بنیادی می تواند به این معامله گران اعداد سختی را بدهد که آنها برای مقایسه و قضاوت در مورد قیمت آتی دارایی مورد مطالعه نیاز دارند. بنابراین، تحلیل فاندامنتال مهم است زیرا داده های عینی را در اختیار ما قرار می دهد تا با آنها کار کنیم. با استفاده از تجزیه و تحلیل فاندامنتال ارزش ذاتی یک شرکت یا یک نوع دارایی را می توان به طور منصفانه ارزیابی کرد و اجازه می دهد تا تصمیمات تجاری بهتری اتخاذ شود.

 

تحلیل فاندامنتال از بالا به پایین در مقابل پایین به بالا چیست؟

رویکرد از بالا به پایین برای تحلیل بنیادی با در نظر گرفتن سلامت کل اقتصاد آغاز می شود. به عوامل کلان اقتصادی مانند تولید ناخالص داخلی، نرخ بهره و سطوح تورم نگاه می کند تا جهت کلی اقتصاد را مشخص کند. سپس به بخش ها و صنایعی که در داخل اقتصاد بهترین عملکرد را دارند و بهترین تجارت را ارائه می دهند، به سمت پایین حرکت می کند. فرصت ها. از طرف دیگر، یک معامله‌گر می‌تواند از رویکرد پایین به بالا برای تحلیل بنیادی استفاده کند، که با نگاه کردن به سهام یا دارایی‌ها شروع می‌شود و تا بخش وسیع‌تر و سپس به اقتصاد کلی کار می‌کند. تجزیه و تحلیل از پایین به بالا بیشتر بر عوامل اقتصاد خرد متمرکز است که می تواند بر بازارها تأثیر بگذارد.

آیا تحلیل بنیادی بهتر از تحلیل تکنیکال است؟

هدف تحلیل بنیادی تعیین ارزش منصفانه برای یک دارایی یا سهام منفرد است تا ببینیم که آیا ارزش آن بیش از حد ارزش گذاری شده است یا کمتر از ارزش آن و اینکه آیا باید آن را خرید یا فروخت. هدف تحلیل تکنیکال ارزیابی عملکرد قیمت، جستجوی الگوهای تاریخی است که می تواند به پیش بینی حرکت قیمت در آینده کمک کند. این دو روش از فرضیه ها و روش های کاملاً متفاوتی استفاده می کنند و یکی ذاتاً بهتر از دیگری نیست. در واقع، بسیاری از معامله گران موفق از ترکیبی از تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال در استراتژی های معاملاتی خود استفاده می کنند.

هنگام انجام تحلیل بنیادی، یک معامله گر وضعیت کلی اقتصاد را مطالعه می کند و عمدتاً بر عناصری که نزدیک به تجارت او هستند تمرکز می کند.